The Best Boss Ever

, , 3 comments
Sha baru 3bulan kerja dekat opis yang sekarang ni, kerja kerani plus account sikit, memang stress juga especially time hujung bulan, nak keluarkan statement kan..Sha kerja dekat Kolombong, Kota Kinabalu, kerja company spare part Hitachi..Bos berbangsa Cina, wife nya, kita panggil misis, kerja situ juga, cuma kalau petang dia ada business lain...

Apa yang membuatkan sha suka dengan boss (bukan perasaan cinta) ialah, sha selesa bekerja dengan dia, cara boss layan pekerja macam dia layan anak, caring..tanya dah makan kah belum, even benda remah pun dia ambil kisah.

Kalau sabtu, kadang sha takda kendaraan, sha naik bas..dia suruh sha sediakan payung lipat sebab takut nanti hujan lebat, then bila sampai rumah pula misis suruh whatsapp bagitau jam berapa sampai rumah, kalau lambat confirm kena explain dengan dia panjang lebar sampai dia cakap ooo..haha..

Setiap hujung bulan pula Boss dan Misis akan tunggu sampai statement siap, then dinner sama2 dan dia hantar pulang...kadang tu dia bawalah makan bersama family dia di One Borneo..

Lepas tu dia cakap nanti dia nak belajar sha Bahasa Cina, sebab senanglah tak payah nak translate ke Melayu bila dorang berbual..haha adui tunggu sampai dorang explain baru dapat ketawa sama2..lambat betul nak bagi respon :P

Satu pakej bila dapat boss dan misis yang baik hati dan layan kita macam anak dia..
Alhamdulilah..kerja pun dengan senang hati...
Tapi ingat Cina kalau dah percaya..dia akan percaya sampai mati..
So kerja bebaik k :)


3 comments:

  1. bagusnya dapat bos macam ni. Jarang jumpa. Bertuah akk

    ReplyDelete
  2. wahhh..untonglahh kan dapat boss baik gitu. nak keje pon selesa. hihi

    ReplyDelete
  3. wah...untungnya Sha dapat boss yg super baik begitu...

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)