New Software Autocount, Bye UBS - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

January 3, 2015

New Software Autocount, Bye UBS

Sebulan lebih kerja guna UBS, finally dapat juga sha cover, ada lah sikit2 salah invoice, credit note..haha..sayang kertas print ooo..tapi taklah banyak mana..maklumlah budak baru belajar..

Dulu memang sha nda suka ni accounting..sampai sha repeat di UiTM dulu...hahaha..tapi senang rupanya !! haha..menyesal nda suka dulu..

So new year ni kami start guna software baru..lebih senang dan mudah..iaitu AUTOCOUNT..sebenarnya bukan sebab new year..tapi sebab GST..haha, lagi2 stok company sha tu belum betul lagi..banyak kesalahan dan kemusykilan..then alhamdulilah, terima kasih GST datang terus selesaikan masalah stock dan account =.='


Kemarin start guna Autocount..nampak perbezaan bagi key in stock dari USB, sha pun selalu juga alami stock salah code, stock double..salah amount..pening kena cari satu2..tapi bila guna Autocount senang kerja sikit..dapat detect stock double..

Setakat kemarinm sha baru belajar key in data, cara print statement..belum explore lagi..banyak lagi kerja nak buat, create a/c tuk supplier dan customer, dan statement tahun lalu pun belum print habis..so hari ni sha decided nak siapkan kerja di office tapi pergi office lewat sikit, lagipun besok cuti boleh rest lagi..:)

Oh ya, software ni femes di Semenanjung, ramai dah guna, Sabah, jarang guna, lagipun kebanyakan guna UBS..kalau belum beli software UBS tuk GST, sha suggest kan guna Autocount..hihi..

Atau korang dah memang guna Autocount? boleh share dengan sha..









2 comments:

  1. Lya time sklh ja ambik akaun...tpi x pernh lgi kja bidang akaun

    ReplyDelete
  2. akak pun tak suka dengan account..sampai kene marah dengan kawan gara2 account..hhahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad