Nasi Kerabu Paling Sedap di Kota Kinabalu, Sabah

by - Sunday, January 18, 2015


Kali pertama makan nasi kerabu, time beli dekat Baazar Ramadhan, start dari situ, sha tak makan dah, sebabnya..nasi tu warna biru dan ada rasa pasisang (kumbang entah apa hahaha) langsung tak suka dengan nasi kerabu, then bila last week my BFF bawa makan nasi kerabu, dia bilang sedap sangat..ok fine sha ikut ja, lagipun cita rasa kami sama sejak dulu lagi..hihi

Restoran D'Bulan, Taman Putra Jaya, Jalan Tuaran, dekat ja dengan rumah sha..bahagian atas dekat perumahan tu, owner orang semenanjung, time kami pergi tu baru buka kot..tak ramai orang sangat..tapi kebanyakan orang yang pergi situ, adalah orang semenanjung..

So sha pun tryla nasi kerabu, sha pilih ayam goreng berempah..perghh..sedap sampai menjilat jari..licin habis..memang sedap..terima kasih my BFF bawa sha datang situ, lepas ni nak pergi makan situ lagi..haha..


You May Also Like

3 Comments

  1. nasi kerabu tu mesti warna biru kah nasi dia...takut pula mau makan..hihi..

    ReplyDelete
  2. ayu suka nasik kerabu. tengok ni pon dah teringin nak makan sekarang. huhuu

    ReplyDelete
  3. Cuba sha pergi restoran selera darul naim dpn politeknik kat sepanggar..best tul nasi kerabu dia

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)