12 December 2015

Chibi Mengandung ??



Who is Chibi? dah lama tak cerita pasal chibi..tengok gambar pun dah tau Chibi is my kucing kesayangan Chibi, masa mula-mula...sangat comel..now dah besar dan panjang..mungkin keturunan kot haha...now chibi is pregnant..sha tak tahu nak happy or sad..sebab sha not ready lagi ada another baby..after her..means chibi..

Dulu time chibi masih baby..sangat perlukan perhatian..since dia no have mum kan..kesian dia..bercerai susu..so sha sangat caring dengan dia..hampir everyday kasih mandi...haha..sangat clean dia..sekarang seminggu sekali baru jumpa air..sebab busy sangat..huhu..

Now, dia mengandung??I thought she was too young to have a babies..tapi dia akan jadi seorang ibu...awww...what a great feeling..

Selalu cakap dekat chibi 
"Best tak mengandung?"
She was...miauuu..
hahaha...



Sha belum lagi bawa dia jumpa doktor..but after google..memang ada tanda-tanda ibu mengandung hahaha..dah boleh jadi doktor ni..haha...

Chibi mostly sangat manja since dia mengandung..pantang kena tinggal makan terus miau memanjang..suruh sha teman makan..alahai sweetnya...bestnya tengok kucing mengandung..terasa nak mengandung juga...aipss..haha...



09 December 2015

Blog Refreshed

Ada perasan apa-apa tak? :brave: haha..looks different kan? simple ja..sha edit dari kemarin..:yummy:saja nak kasih fresh sikit blog..dah lama tak godek blog..terpaksa buka balik buku edit haha..tak ada lah..just refer tutorial orang yang terer dalam edit ni..contohnya macam Lyssa dan Nabila Medan..korang kenal kan?tak kenal? meh nak cubit hahaha  blogger-emoticon.blogspot.com

Blog list hilang dah..sebab sha tukar template kan..kalau berminat nak jadi blog list sha..meh lah tempek link blog..;)

Kalau sudi la...
hihihi...

08 December 2015

Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie

Cuba nasib..kali ni nak rajin join GA orang...maklum lah tiada idea lagi nak tulis dalam blog..so jom support blogger ni..semoga bertuah dapat hadiah misteri tu..simple ja syarat nya..


07 December 2015

Giveaway December 2015 Cash RM500 by Emas Putih


Hadiah :
RM100 Top Referral
RM50 x 8

Tarikh Mula : 1 Dis - 15 Dis 2015 : Tarikh Tamat


06 December 2015

Naik Gunung Kinabalu Disember Ini Part 2

It's December now !! tak sangka secepat ini..dulu tulis entry excited dapat naik gunung bulan february yang lalu Part 1 dekat SINI..now beberapa hari lagi nak naik..nervous sangat..nervous dia sama macam ambil driving test hahaha..

Jealous bila team climbing sha dah start jogging last month..last month ooo...yang sha tak start lagi..huwarggg..macam mana ni..stamina kena kuat..kalau jogging tak ada..habis la pancit dekat atas..nauzubillah..harap semangat sha kuat la..pleassss..

So sha decided nak jogging dekat2 rumah ja start besok..haha..baru nak mula..harap ok la..In Sha Allah, dalam perancangan sha nak praktis climb dekat Bukit Tun Fuad...hahaha...train fizikal yang lazak2 dulu..kan..

Persiapan semua pun sha belum beli..tapi dah list siap2..maybe akan beli bila mahu dekat nak pergi naik kot..hahaha..last minit punya orang..

Banyak juga pengalaman climbing sha dapat..baca online ja..yang penting semangat tu kuat..

Dan sha dah minta cuti dekat boss...boss nak marah pun tak jadi..haha..[dah setahun dah kerja...ada leave bosss] keras kepala sikit pekerjanya yang satu ni..bukan apa..dia takut ada gegaran lagi dekat Ranau..In Sha Allah semua baik2 ja la boss..Statement nanti kita bincang kemudian ya boss haha..

Now sha kena fokus dengan stamina..Skipping and Jogging first !!
Hari tu ada baca pengalaman Hanis Zalikah naik Gunung Kinabalu, langsung tiada jogging bagai..tapi sampai juga dekat puncak..hihi..ikut orang kot,,,kan?

Korang ada tips? boleh share dekat sha..
okla cau cincau dulu...
Assalamualaikum..

29 November 2015

Alahan Pada Kacang


Alergi makanan, alergi kacang
Finally dapat juga mood sambung blogging haha..punya lama kan..actually sha memang ada alergik kacang since sha makan kacang goreng pada tahun 2007, memang gatal satu dapat..start dari situ sha dah block kacang..even bau kacang pun sha sensitif..alahai..teruk kan..

So dipendekkan cerita sha suka makan rojak mee daging..selama ni makan kuah kacang dekat rojak mee ok ja..and the last sha makan tu, terus gatal satu badan..tu ok ja..tapi yang teruknya berterusan sampai ke 3 minggu..

Siapa lah tahan gatal satu badan..tak lena tidur dibuatnya..tapi yang bestnya badan ja yang kena..muka, tangan clear :D

So sha decided untuk pergi jumpa doktor, untuk sembuh sha kena suntik..tak sakit pun..haha..shaking gila jumpa jarum..sha memang penakut jarum suntikan..disebabkan doktor perempuan..atau mungkin sha dah dewasa..? ok fine haha

Ni lah ubatan peneman sha tiap malam, malam ja datang gatal..gatal ja time malam..kenapa ya?sha pun tak tahu..tapi ok juga dia datang time malam..siang kan sha kerja..

Sha tanya orang lain, macam mana supaya tak kena alergik kacang?
Dia jawab sha..jangan makan kacang..

Ok ok..tukar soalan pula..sha nak tanya korang ni..macam mana nak sembuhkan alergik kacang? sha rasa dah sebulan dah gatal badan ni..hurmm..dah tak makan pun kacang tu

Please siapa yang tahu cara ubat?
Terima Kasih semua :)
Assalamualaikum..

02 November 2015

Sinopsis She Was Pretty - Korea Drama

Dah lama tak tengok korean drama..selalunya weekend sha akan tengok movie korea ja..finally terjebak juga berjam2 tengok korea..aishh..dah memang habit kot tengok korea berjam2..lewat bangun kerja..kah !! so sha biasanya tengok korea dekat you tube jeeee...best tau cerita n..sebelum tu baca dulu sinopisnyaaa...

Pending tengok sampai episode 13..kena tunggu dorang update baru dapat tengok..best best..sekarang ni dorang dah fall in love..hahaha...so enjoy depan laptop ok ..korang kena tengok best ka tak..sha suggest kan jaaa

01 November 2015

Case khas untuk spek mata


Untuk masalah spek mata selalu patah...baik simpan dalam case..jangan simpan dalam beg begitu ja..macam sha hari tu..free ja patah..nasib baik jumpa frame yang murah hihi...so jera dah..kali ni letak bagus2 dalam case...


comel tak case box sha hahah...memurah ja tauuu kita beli...
hahaha..promote pula kita..

Kek Birthday.. Failed



2 kek yang sama..sha buat untuk bini boss dan opis mate..ahhh..buruk kan..tapi sedap..ceh puiji diri kan..ehh...kawan sha cakap sedap taauuu..tak terlampau manis..tapi keras kot..boleh patah pisau potong kek yang plastik..aishh malunya hahaha

Tapi sha nak try lagi buat kek..after failed ni, sha rasa nak buat lagi dan lagi..tapi malas hahaha..tunggu gaji baru naikkan semangat lagi..nak beli barang2 kek pula..ashhh tak sabar nak gaji..haha




25 October 2015

Awak Kat Mana?


Lamanya dah tinggalkan blog ni..aish...bersawang betul kan..tulah tiada orang nak singgah dekat blog sha..kesian...awak kat mana sampai blog terbiar ni? sha travel dekat korea ..hahaha cehh..tipu ja kan..

Actually sha ada kerja part time..design2 juga...alhamdulilah kerja design pun boleh cari makan kan..rezeki Allah tu luas sangat...kena gali sendiri..thanks to kawan sha bagi peluang tuk asa bakat..ceh

Banyak sangat sha nak story kat sini..Insya Allah..hihi..bila free nanti sha story..adui dah macam hot blogger lah pula..hahaha

ok cau dulu
Assalamualaikum...

20 September 2015

Durian Crepe



Finally, terasa juga sha durian crepe ni..pergh..sedap sangat sampai tak dapat nak habiskan keempat2 biji tu, besar gila..penuh krim..maybe sha kenyang makan chicken chop tadi petang..

Durian crepe ni sha delivery ja tadi..sekali dengan yam crepe RM8/pcs free delivery..selalu sha jumpa RM10 tu pun 3 biji ja..kira ni murah sikitlah kan..hihi



ok byee..

14 September 2015

Pemenang Giveaway Wallet By Opzzpinky

Maaf sebab lambat post pemenang..sha busy bercuti dan sangat malas nak update blog since tak seberapa sihat..hihi..seramai 112 peserta join..thanks sangat support sha

Pememangnya ialah peserta No. 72

Check no. bertuah anda di SINI

Wallet akan sampai dalam masa seminggu, Insya Allah..jauh benar perjalanannya ke Malaysia..pemenang sila PM sha dekat Facebook, 3 hari tak respon sha cari pemenang lain..so alert ya

Maka berakhirlah GA sha..terima kasih semua..

12 September 2015

Giveaway Wallet By Opzzpinky

Rasa lama sangat sha tak buat GA, so today sha nak bagi wallet cute ni dekat korang yang bertuah..ok bah kan? try join dulu, mana lah tau ada luck kan...

Syarat simple ja la awak !!

Follow Blog Sha
Like Fan Page 
Follow kita dekat Insta 
kalau tiada insta, abaikan..kalau dah follow terima kasih :)

Hadiah..kita nak bagi 1 wallet kat atas ni dekat orang yang bertuah..siapa kah? kita main random ja..adil dan saksama..kan..so korang pilihlah nak warna apa..

Start 12 Aug until 12 Sept..so ada masa sebulan, kena join awal2 tau..takut nanti terlupa kahh..hahh..tak ke kempunan kau hahaha...

Good Luck !!!

--------------------------------------------------------------------------------

Hadiah ni sha order nun jauh dekat China..so lambat sikit dapat tauuu..tapi..tapi sha janji korang akan dapat juga..sebab sha borong bag dari sana..

Kalau korang nak beli, contact ja sha...ok..kita bagi harga murah punya..yang penting korang bayar postage dari China tu..hihih

10 September 2015

Gaji Kecil Dilarang Sakit

Haha..sebenarnya sha nak tulis tittle sakit..then bila google nak ambil gambar terus nampak gambar atas ni..gaji kecil dilarang sakit..adakah?

Sha kena hati-hati menaip ni..memandangkan boss sha selalu stalk blog ni, hahhaa..kantoi gambar dan luahan hati..so dipendekkan cerita..sha sekarang memang sakit tapi taklah teruk sangat..batuk ja pun taklah menganggu kerja sha sebagai kerani..maklumlah sekarang ni Kota Kinabalu berjerebu..

Tapi..tetap juga sha pergi kerja walaupun sakit, sebabnya malas mau pergi klinik, nanti kena jarum dan kena paksa makan ubat..angkat bendera putih !!..hahaha...still boleh tahan..

Tapi alhamdulilah masih diberi nikmat sakit, untuk hapuskan dosa-dosa kecil..
so kecil kah besar kah gaji korang tetap kena jaga kesihatan..tauu...





06 September 2015

Selamat Pengantin Baru Nana & Hanis

Bestnya..dah jumpa jodoh..tahniah buat Nana dan Suami..kahwin hari ini..06 September 2015, since kami dah lama lost contact, then dia ternampak blog sha..hope dia baca juga blog sha ni..entry ni khas buat dia..!! semoga bahagia, jadilah isteri yang solehah..

Biarlah perkenalan kita jadi rahsia kita tau..tapi sha tak kisah macam mana perkenalan kita tu buat kita jadi closer walaupun tak pernah jumpa..hahah..pelik kan..but still can create a good relationship..

Then, terimalah hadiah yang tak seberapa dari sha..sory sangat tak dapat hadir wedding awak..
Hadiah tempah dari HASLIANACRAFT..cute sangat..thanks dear..penuhi permintaan untuk buat frame ni..hahaha...

Well, doakan jodoh sha pula..entah mana dia sesat..hahaha...

05 September 2015

Free Tapak Iklan Sebulan - 10 Terawal

Sempena menghargai pembaca/pengunjung blog sha yang paling sporting..sha nak bagi free tapak iklan sebulan...untuk 10 yang terawal..wah bestnya kannn..syarat simple ja..nampak ja post sha ni..terus cepat2 komen tauu...

Syarat :-
  1. Follow Blog Sha
  2. Komen Link blog dan letak link Banner/Gambar berukuran 500x300
  3. Bagi Nama blog korang
Hanya untuk 10 yang terawal ja tau...dan hanya untuk 1 bulan sahaja
Start 06/09-06/10..selepas tu boleh sambung beriklan di blog sha secara berbayar..ala murah jaaaa

Sha baru update header..kalau korang perasan laaa...simple ja kan..haha..
Comel tak?

Pindah Rumah - Streamyx Kena Daftar Alamat Baru

Adui ingatkan post masalah pindah rumah baru yang INI dan settel, tak sampai sebulan, streamyx pula tiada connection...peningnya..dah lah bayar kontraktor RM100, lepas tu kena pergi daftar alamat baru dekat TM point, ini kes kena tipu ni..dia sendiri offer tolong sha apply pindah alamat dekat TM..dah la time tu duit pun tak mencukupi..Ya Allah..berat sungguh dugaan time bulan tua ..(ini luahan hujung bulan, lambat pos ja..haha)

Tiada experience pasal pindah rumah kena daftar alamat baru, so kena reset balik line..kena bayar lagi sekali RM100..ahh ambil kau..dah lah kena tipu RM100 oleh kontraktor sekarang kena bayar lagi sekali..aduhhhaii..

Lagi mau settelkan benda ni TM point office hour, tak tahu pula ada pejabat dekat UTC hahaha...boleh juga pergi lepas kerja..sekarang tengah tunggu kontraktor baru datang check setting..kontraktor lama menghilang entah kemana..tu problem dia ngn Allah...kalau nak tipu pun..apa boleh buat..kan..

Kalau pergi urus benda ni, jangan lupa salin alamat rumah baru..kang terkapai-kapai mengingatnya..hahha...apalah sha ni..