30 April 2014

Gunting Rambut Selepas BREAK?

Asal kecewa rambut jadi mangsa, 10x Break dengan BF, 10x juga rambut pendek, haha..its normal, bagi sha selepas habis kecewa kita inginkan sesuatu yang baru, bak kata orang hidup harus diteruskan dengan kehidupan yang baru, kehidupan yang single,freedom dan kononnya inginkan new look yang sangat berbeza, ala, macam cerita korea, 3 musim bertukar rambut..kan..tapi walau apa pun..

Getting a cut of hair,dosen't help forget the past

Take note ok :)

29 April 2014

BE | Libresse Long Term Phase



Alhamdulilah NUFFNANG dah boleh cash out :D dan terima kasih sekali lagi untuk BE Libresse  bulan april
Suka ja dengan nuffnang yang suka sangat bagi BE ni :P

28 April 2014

Santai Isnin

Lepas pulang kerja, terus bergegas pergi tanjung lipat, apatahnya orang nak belanja Steambot Tom Yam, baru tau kelazatan Tom Yam ni, makan jangan cakap lah, lelaki hensem lalu pun sha tak pandang haha..begitu tekun menikmati makanan tepi laut, nyaman...

Selain dari tanjung aru, makanan di tanjung lipat pun sedop juga, dekat dengan laut, dan masjid likas...sory gambar makanannya tiada sebab tak sempat nak snap, dah habis..kakaka...


Lepas melahap, kita rest2 tepi pantai..muka penat tapi sebenarnya kekenyangan tu haha

Entry ni juga sha selitkan ucapan buat My BFF since form 1, Noramima Gusnadi, selamat hari lahir sayang, semoga jadi ibu yang baik, isteri yang solehah :) dan terimalah hadiah my handmade ur name :P nanti u ambik ok..

Dan ucapan takziah buat suami rakan sekerja sha yang kemalangan motor tadi, tengah koma dan tulang belakang beliau patah, semoga cepat sedar dan cepat sembuh..dan buat rakan sekerja sha, harap awak tabah ya :)

27 April 2014

The BEST Proposal I've Seen yet :)

Tersengih-sengih tengok video clip ni, rasa macam sha ja yang watak heroin nya haha..of cos lah kan, semua nak kena lamar se-sweet macam ni, even pun sha tau semua ni hanya lakonan semata-mata, so my future take note ya..sha nak romantik macam ni haha..
Tapi yang versi Melayu sha dah jumpa the best proposal is DENA BAHRIN dan suami, pun seakan2 macam ni..hihi..cumanya yang tu real :D

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2

As-Salam

[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash RM350 by Emas Putih #part2 ini dianjurkan oleh Emas Putih 
dan disponser oleh Syiera , Iskandar Daughter , Saidatul dan Syira Lokman dan Mahamahu :)

25 April 2014

Aku Memang CENGENG

Entry sedih malam ni, rasa macam besok malas pula mau kerja, lately selalu ja rasa nak nangis tapi tak bersebab, so malam ni tak tersengaja belek entry pasal arwah bapa, ingat dulu2 dia selalu gelar sha cengeng..sha memang kuat menangis, kuat terasa, sangat sensitif maklum lah anak bungsu perempuan..hiksss

Sha manja juga dengan arwah..sha rindu dia..rindu sangat2..taip entry ni pun tengah berlumuran air mata, kena tahan mukus lagi..haha..confirm pergi keja mata bengkak..cengeng betul kan :P

Baca entry http://www.opzzpinky.my/2012/07/bapa-tahu-sha-mahu-pulang-kk.html memang buat sha menangis..siapa tak menangis bila kehilangan orang yang kita sayang kan ;(

Al-fatihah..
semoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yang beriman..
amin :)



24 April 2014

Pencuri Senyap


Al-kisahnya bermula tengah hari tadi, lelaki dalam gambar tu, pergi temankan sha pos barang (BAJU I AM) di Pos Office Inanam, dia sampai awal dari sha, bila dah jumpa dia bagitau yang dompet hilang, dia pun tak sedar bila kena curi, pintar betul pencuri tu.

Dia yang pakai beg sandang, dompet letak dalam beg tu, rasanya susah nak buka zip beg tu, ngam pula time tu dia dah keluarkan duit RM150 dari bank, sha rasa dia kena follow dari belakang, kalau tak kenapa pencuri tu tau dimana dia letak dompet tu

Dengar kata, area Inanam tu memang black area, takut juga bila lalu area sana, bila tanya orang lain, orang pun tak perasaan, memang sah pencuri tu main sampuk-sampuk...musykil juga begitu senang dia nak mencuri kan..

Antara barang hilang Duit,IC, card bank, semua pun penting2, kecian dekat dia..
nanti nak kena temankan dia buat IC, sekali buat IC sha kena tukar yang ada 2 muka tu..hihi


Badge Button Opzzpinky


Badge button order dengan Kak +Shida Radzuan sangat murah, sha order 20pcs ja, tapi sampai dengan sha lebih 3, alhamdulilah terima kasih kak, yang lain dah packing bagi dekat customer yang beli BAJU I AM, hihi..saja bagi free :) kalau korang nak order boleh PM dia di FB SHIDA sha tak sure dia buat promosi tu lagi ka tak, tapi boleh tanya dia..


23 April 2014

Aku Blogger dan Hasrul Hassan

Klik banner kalau nak join ya

Maaflah Bro, sha xda gambar bersama bro tapi apa yang sha boleh tafsirkan tentang bro ialah :-
Jemput Follow blog sha :)
tq



Baju I AM SHARINA


Alhamdulilah dah sampai pun, order 2minggu yg lalu, sha ada buat order tuk bisnes dan untuk baju sendiri, dah alang2 kan..buat lah tuk baju sendiri...pink color huhu, ada juga baju design MH370, Blogger, comel2 ja sha tengok, insyaAllah besok sha pos ya..

22 April 2014

Pelik, Alergi Kacang pun ada?

Biasanya orang alergi seafood kan? yang sha ni alergi kacang, of cos lah tak boleh makan coklat yang ada kacang, rugi tau...nak tau apa yang jadi bila makan kacang juga? ahh..dah macam kera kena belacan, penat mengaru-garu badan, tangan, kaki jangan kata merah, sakit tau..tulah jajal, nak juga makan dah tau ada alergi kan..haha..

Actually tak tahan dengan kuih terang bulan..tau lah kan kuih tu banyak sangat kacang, sekali ngap, dah gatal2 seluruh badan...huhu..

Selain elakkan makan kacang, korang tau tak cara nak baikkan alergi ni?



Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Papinka. Masih Mencintainya

Oh, jiwang haha..ada lah sikit2 normal lah kan, wanita yang romantik is jiwang karat..I am :P cuma sha rindu dengan kenangan lama, kalau nak bina balik, kena cari yang betul2 nak berjuang sehidup semati, jadi taklah kecewa lagi..iya dok?? dan Insya Allah kali ni sha nak dia lamar sha terus, no couple2x...

So lagu ni bila berkumandang ja diradio sha jadi teringat kisah lama..past is past, Allah dah sedarkan apa yang berlaku ada hikmahnya...apapun terima kasih sebab pernah singgah mengembirakan hati kecil ini..cehh..

Jika teringat tentang dirimu
Berlinang air mataku
Ku rindu saat-saat bersamamu
Kasih sayangmu padaku

Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu
Courtesy of liriklagu.asia
Aku selalu mendoakanmu 
Agar kau bahagia 
Bersama dirinya selamanya

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya

Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu 
Agar kau bahagia 
Bersama dirinya selamanya wooo wooo

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya wooo wooo huuu



20 April 2014

ABC Pisang Hijau


Kemarin petang singgah Pasar Inanam, kebetulan kawan sekerja sha cerita pasa ABC pisang hijau, 1st time dengar, teringin nak merasa, hihi...dapat juga makan ABC tu, femes juga ABC ni, sha ja yang tak tahu hahah..

ABC pisang hijau ni, macam ABC biasa juga cuma sha pilih ABC milo, yummy, dan campuran istimewanya adalah pisang dibalut dengan pancake (kuih lenggang punya pancake) lepas tu dipotong kecil2 dan dicampurkan sekali dengan ABC tadi..sedapnya....

Tempat korang ada tak?
Sha ada google terjumpa satu entry pasal ABC ni..gambar dia lebih sedap..hihi
http://voomei.blogspot.com/2013/05/abc-pisang-hijau.html


GA Nurul Yui Collection


Syarat-syarat mudah yang WAJIB dipatuhi :

1) Buat satu entry dengan tajuk " GA Nurul Yui Collection ", letak banner & linkkan entry ini

2) Follow blog & like page Nurul Yui Collection


3)  Berikan link entry penyertaan anda yang lengkap di komen entry ini

Kejujuran anda amatlah dihargai ketika menyertai GA ini
Yui akan komen di setiap entry penyertaan anda

Jumlah pemenang :

1 orang x 1 set pisau kitchen king 6 pcs
2 orang x topup RM 5 ( DiGi/Maxis/Celcom )


Cara pemilihan pemenang :

1 x top referral
2 x random org


Tarikh penting :

GA tamat : 24/4/2014
Senarai peserta : 25/4/2014
Tempoh semak peserta : 25/4/2014 - 27/4/2014
Senarai pemenang : 29/4/2014


ABS Power Bank 4500mah

Power Bank kini sangat popular, kiranya menjadi penyelamat dikala bateri kong..orang bisnes macam sha kena ada sebijik macam ni, so nak ada ini kena cari yang berkualiti..ABS power bank dengan 4500 mah hanya RM68 free postage, color available - Pink & Orange..korang boleh order dengan sha :) sementara stok masih ada..

Whatsapp 012-8427479
FB - Sharina Elyana

Sha pun guna Power bank ni, dapat cas full sebanyak 3x, sha guna Samsung S Advance, dengan bateri 1500mah, so kalau guna power bank 4500mah dapat cas 3x betul lah kan :) ikut korang punya bateri HP jugalah, sila kira sendiri :P

Berminat boleh contact sha ya...tq

19 April 2014

Air Terjun Mahua Tambunan, Sabah

Credit to Google
Actually kisah percutian ini tahun lalu, tapi sementara tiada story nak diceritakan, so sha nak flashback, keindahan percutian sha dan rakan di Air Terjun Mahua terletak di Tambunan, 2jam lebih lah dari Kota Kinabalu, tempat ni sangat sejuk tau..best kalau nak mandi air terjun
1st of all, kami beli tiket RM3 untuk dewasa dan kami sangat LUCKY sebab time tu, bunga rafflesia sedang berkembang, so kami berpeluang tengok dengan mata sendiri..hihi










Begitu tenang dan time kami pergi tu, tiada pelancong lain datang al maklumlah tempat ni agak terpencil berbanding Poring, so tidak melepaskan peluang, mandi manda lah dekat air terjun tu, punya sejukkkk...sampai kulit jadi pucat mayat tau..haha..rindu mau pergi lagi..kikiki..InsyaAllah :)


Pelamin Idamanku

em..em..dah tiba masanya untuk daku bercerita tentang masa depan haha..suspen ja kan, saja pos gambar pelamin untuk rujukan nanti :P wekk..lama lagi, tapi tak salah kan merancang, of cos pelamin tu color pink..ops no..no..fully pink haha..

Setiap wanita itu, impiannya begitu tinggi, apatah lagi dihari penuh sejarah, kalau boleh perkahwinan yang sekali seumur hidup perlu dirancang teliti, tiada cacat celahnya..kan..tapi bagi sha tidak perlu begitu membazir dan agak semak pada hiasan pelamin, cukuplah color pink dan sweet gitu..

Tiada majalah nak dibelek-belek, so sha hanya google gambar pelamin pink and tadaaaaa...

Pilihan pertama

Tema color pink + purple, ok juga lah sebab lately sha minat purple..haha..agak kemas juga even bunga banyak dengan serabainya manik2 di belakang tu, mohon kerusi putih tu digantikan dengan color pink lembut..yang lain ok..

Pilihan Kedua

Yang ini agak simple, suka dengan lampu kat belakang tu..rasa macam grand ja..with 2bunga pink dihadapan, tapi takut lak, bosan menghadap tetamu kang tertendang pasu tu haha...suka..suka dengan suasana yang kemas dan warna kerusi biarlah putih cantik kan..tapi masalahnya takut kaki xsampai kebawah pulak bila duduk hahah

Setakat ni, dua ni ja yang paling sha suka tengok, Insya Allah bila dah jumpa jodoh nak atur cepat2 hahaha..entry pelamin ini akan menjadi rujukan..kikiki...

Kalau korang pilih mana gambar pertama or kedua? ?