30 March 2014

Baju Printing Pray for MH370



Saja design tuk MH370 kalau korang nak join pre order boleh contact sha yup, selain tu sha ada design tuk I am Nikon, #selfie dan #blogger (link anda) boleh usha dekat FB or Insta, kot2 berminat kan..
harga RM35 untuk t-shirt lengan pendek
RM38 untuk t-shirt lengan panjang




untuk measurement

Color Available

Batch 01 28 Mac - 4 Apr
So kalau berminat sila Whatsapp sha - 0128427478
atau FB Sharina Elyana

28 March 2014

MR & MRS Hafiezy Mini Giveaway


Rebut peluang menang Wang tunai RM50 : Top Refferal, Wang Tunai RM50 : Best Wishes , Monopod x 2 : Random.Org , 100 pcs Namecard Blog Vanilla & Chocolate + Bookmark . Siapa yang berminat sila tekan banner di atas . Terima kasih :)

My Wishes :)
-------------------------------------------------------------------------------------


Alhamdulilah, sebelum sha nak mengarang panjang, sha nak ucapkan SELAMAT ULANG TAHUN PERKAHWINAN buat Pn Zara dan Suami, tahniah !! dah masuk 2 tahun usia perkahwinan, sememangnya usia yang cukup muda..sha sendiri pun belum melangkah ke alam perkahwinan, namun sha banyak ambil pengalaman dari my sis :) sangat berliku, dan sha rasa tiba masanya Pn Zara memperkembangkan lagi familynya, Insyallah jika merancang, semoga perkahwinan ini diberkati Allah, dipermudahkan menjalani kehidupan sebagai isteri yang solehah :) dan...terimalah kata2 dari sha...





26 March 2014

Pemenang Tudung Bawal + Detox

GA singkat dan simple sempena sha nak meraih pengomen di ENTRY INI, terima kasih sebab sudi join walaupun rushing..hihi..so sha dengan senang hati nak bagi Tudung Bawal + 2pcs Detox kepada orang bertuah, sha guna random tauu :)



Sila Pm Nama,Alamat di BLOG OPZZPINKY yup :)
tahniah !!

25 March 2014

BE | Ford Fiesta Phase 2


Alhamdulilah melekat lagi sebijik BE, kali ni dari Ford Fiesta Phase 2, menghimpunkan 4 BE dalam Blog sha, murah rezeki kan..hihi..ma aci Nuffnang :)

24 March 2014

Happy Birthday Muhd Asyraf Firdaus 2 Tahun


Maka genap lah usia Muhd Asyraf Firdaus 2 tahun pada hari ini 24 Mac 2014, happy birthday sayang, sorry auntie lum bagi hadiah, gaji lambat..haha..kita celebrate simple ja kan..yang penting doa auntie untuk asyraf, semoga jadi anak yang baik, dengar cakap mama & ayah, besar nanti tengok blog auntie k :P



21 March 2014

JANA PENDAPATAN RM500 SEHARI DENGAN MUDAH

Pengenalan

PhytoScience ini 100% bisnes online dan anda boleh untung 3k - 20k sehari. Ia boleh dilakukan secara online dalam Facebook dan boleh buat secara offline seperti aja krakan-rakan sekerja dengan menunjukkan module ini. Setiap bisnes pasti ada modal. Modal terdapat 3 pake jpenting iaitu RM275, RM1625 dan RM5405 sekali seumur hidup. Anda dijamin xsampai sebulan anda dah dapat modal!

Setiap yang join biz ini mereka akan dapat produk kesihatan yang betul-betul berkesan. Ia boleh merawat pelbagai penyakit. Jika ibu, ayah atau anda sendiri ada penyakit bolehlah gunakan produk ini. Lihatgambardibawahini penyakit2 ygbolehdirawat. Produknixperlujualpon. Sambil buat duit anda jugak boleh jalani kehidupan sihat bersama kluarga =)



MEREKA YANG SUDAH BERJAYA



SUDAH RAMAI SURI RUMAH YANG BEJAYA DENGAN BIZ MUDAH INI. KALAU MEREKA BOLEH BERJAYA BERDASARKAN PANDUAN YANG AKAN KAMI BERIKAN NANTI, KENAPA ANDA TIDAK BOLEH???


INCOME HARIAN


PENERANGAN
Ini adalah biz rangkaian, sampai satu masa nnti anda tak perlu buat apa2 pon duit masuk tiap2 hari.
Setiap org kena ada 2 kaki je iaitu kiri dan kanan. Contoh anda dah ada kiri dan kanan
Lepas tu kiri anda pula bkembang ada kiri kananj uga, kanan anda pon sama dia Berjaya bwak kiri kanan begitu juga sterusnya. Setiap yg berkembang dan lengkap kiri kanan anda akan dpat bonus.
Inilah dikatakan sebagai bonus pairing.

Penerangan Bonus Pairing
Bonus pairing berlaku apabila rangkaian kiri kanan lengkap. Contoh anda ambil pakej Silver selepas itu kiri kanan anda sudah ada org, masing2 ambil pakej Silver so anda akan dapat bonus pairing RM50. Ini tidak termasuk bonus anda bawa 2 org pakej silver tadi. Begitu jugak kalau downline anda Berjaya penuh kan kiri kanan diorang, anda sebagai leader mmng akan dapat bonus pairing. Selagi mereka masih dibawah rangkaian anda selagi itu lah anda akan dapat bonus pairing.

(Tgokgambardibawahnih, rangkaiandiabkembangsampaikandlammasaseharidiadpatdlam20k)

SENARAI PAKEJ
Terdapat 3 pakej iaitu pakej RM275, RM1625 dan RM5405 .

Kebanyakan mereka yang Berjaya diorang ambil pakej RM5405 sebab bonus yang besar

Ok beza untuk 3 pakej ni adalah sepert idibawah :

PakejRM275 (SILVER) :Maksimum income sehari RM500
PakejRM1625 (GOLD) :Maksimum income sehari RM3000
PakejRM5405 (MOBILE) : Unlimited Income sehari

Saya sarankan ambil pakej RM5405, kerana kalau anda ambil pakej RM1625 jika income sehari anda masa tu adalah RM10,000 anda Cuma dapat RM3000 sahaja begitu jugak dengan pakej RM275. Anda a kan dapat RM500 sahaja. Kira la berapa bnyak anda rugi? Kalau anda amek pakej RM5405, semua income sehari tu anda dapat. 

Tapi kalau yang xada modal, ambil la pakej mana yang anda mampu. Kalau anda tiada modal RM5405 atau RM1625 boleh saja mula dengan pakej RM275. 

 PEMBAHAGIAN BONUS

Lihat table dibawah ini :


  

Kalau tak faham boleh rujuk dibawah ini :

SILVER
Bawak SILVER dapat RM100 + Kalau kiri kanan ambil pakej SILVER dapat bonus Pairing RM50
Bawak GOLD dapat RM300 + Kalau kiri kanan ambil pakej  GOLDdapat bonus Pairing RM150
Bawak MOBILE dapat RM600 + Kalau kiri kanan ambil pakej  MOBILEdapat bonus Pairing RM300

GOLD
Bawak SILVER dapat RM100 + Kalau kiri kanan ambil pakej SILVERdapat bonus Pairing RM50
Bawak GOLD dapat RM600 + Kalau kiri kanan ambil pakej  GOLDdapat bonus Pairing RM300
Bawak MOBILE dapat RM1000 + Kalau kiri kanan ambil pakej MOBILEdapat bonus Pairing RM500

MOBILE
Bawak SILVER dapat RM100 + Kalau kiri kanan ambil pakej SILVERdapat bonus Pairing RM50
Bawak GOLD dapat RM600 + Kalau kiri kanan ambil pakej GOLDdapat bonus Pairing RM300
Bawak MOBILE dapat RM2000 + Kalau kiri kanan ambil pakej MOBILEdapat bonus Pairing RM1000

Penerangan Bonus Pairing
Bonus pairing berlaku apabila rangkaian kiri kanan lengkap. Contoh anda ambil pakej Silver saya masukkan bawah anda sorang pakej Silver. Lepas tu anda Berjaya dapat sebelah lagi pakej Silver so, kiri kanan anda dah lengkap anda akan dpat bonus RM100 dan bonus pairing RM50. Kalau dua2 orang bawah tu anda yg bawak anda akan dapat RM250 sbb Silver bawak Silver bonus anda dapat RM100. Makin besar pakej anda ambil makin besar bonus anda dapat. 

 

 PLAN MARKETING


 

Anda: Berjaya bawak 2 orang rakan yang ambil pakej sama. Anda akan dapat RM100 setiap seorang dan bonus pairing RM50. Total income anda dapat ialah RM250.

Kawan1 :Rakan anda Berjaya bawa seorang rakan yang ambil pakej sama. Dia akan dapat RM100. Ada org nak join anda dan anda letakkan dibawah kanan kawan 1. Anda dah pasti dapat bonus RM100 sebab anda yang bawak dia. Bila dah cukup kiri kanan kawan 1 maka anda akan terima bonus pairing RM50. Income anda dapat dari rangkaian kawan 1 adalah RM150.

Kawan2 :Rakan anda Berjaya bawa seorang rakan yang ambil pakej Gold. Dia akan dapat bonus sponsor RM300. Selepas itu dia Berjaya bawak seorang rakan lagi yg ambil pakej Mobile dia akan dapat bonus sponsor RM600. Bila dah cukup kiri kanan kawan 2 maka anda akan dapat bonus pairing sebanyak RM150. Kenapa RM150 sedangkan sebelah kanan ada ambil pakej Mobile? Ini disebabkan bonus pairing dikira untuk pakej yang kecil. So, iaakan kira bonus pairing untuk pakej Gold. Lihatlah walaupon bukan anda yang invite orag masuk tapi anda still dapat bonus sebab anda leader kepada mereka semua.

**Di atas ini adalah contoh untuk pakej silver, makin tinggi pakej yang diambil makin tinggi bonus sponsor dan bonus pairing. Boleh rujuk balik pembahagian bonus diatas.

 

 

testimonipengguna double stemcell

Setiap yang sertai biz ini pasti akan dapat produk kesihatan daripada syarikat ini. Ia adalah untuk kegunaan sendiri dan tidak perlu dijual pun. Produk ini dapat merawat pelbagai penyakit termasuk penyakit yang kronik. Dibawah ini merupakan testimoni para pengguna Stemcell. 




 Harapan

Semoga selepas anda baca penerangan diatas dan lihat sendiri ramai yang sudah Berjaya dengan biz mudah ini ia akan menguatkan semangat anda lagi untuk ubah nasib kehidupan anda.  Target dalam 2 tahun untuk memiliki kereta hebat seperti dibawah ini selepas menyertai biz yang SUPERB lagi HEBAT ini!


SILA HUNBUNGI/WHATAPP  DI 014-2186364 JIKA BERMINAT 

20 March 2014

The Crescent - Gedung Islamik Anda

The Crescent, merupakan Gedung Online yang memperkenalkan Fesyen Islamik masa kini, dengan pelbagai citarasa yang menarik hati dan memberi kepuasan kepada setiap pengunjung yang singgah. Mengekalkan cara pemakaian Islamik antara salah satu objektif The Crescent untuk disesuaikan dengan trend anak muda sekarang, bak kata orang, Islam sungguh fleksibel untuk sepanjang zaman..
The Crescent merangkumi 4 kategory yang mengetengahkan kepuasan pengunjung seperti :-
  • Fashion - Sentiasa perbaharui dunia fesyen Muslimah dengan tip-tip berguna untuk kelihatan lebih moden dan trendy bila anda keluar dari rumah.
  • Lifestyle - Lengkapkan kehidupan anda dengan pengalaman berharga mengayakan Fesyen Islamik
  • Wellness - Kesihatan adalah Harta paling berharga, ketahui 1001 manfaat apabila anda menjaga kesihatan.
  • Spiritual - Dapatkan pengetahuan mendalam tentang Islam dengan bimbingan Para Ulama.
Berbelanja dengan Selamat dan Mudah, sha pasti korang inginkan dua perkataan itu apabila hendak membeli barangan secara online, The Crescent menyediakan perkhidmatan yang terbaik untuk pengunjungnya dengan memudahkan sistem belian online, daftar, buat pilihan, bayar, dan penghantaran secara terus ke rumah dengan cepat diseluruh Malaysia, termasuklah Sabah dan Sarawak.
pink_20_off_sq_banner
Sempena International Women's Day, The Crescent sedang mempromosikan 'PINK WEEK' dimana 20% diskaun akan diberikan kepada semua barang yang berwarna Merah Jambu, semestinya pencinta warna lembut ini jangan lepaskan peluang anda, ingat tarikh promosi ( 5 March - 23 March 2014) dan terus kita beralih arah ke barangan PINKY :)






Gayakan Warna PINK dalam diri anda, sementara stok masih ada, dan jangan risau, penghantaran percuma untuk belian RM78 keatas, jadi apa tunggu lagi,dah boleh shopping raya terus kan :)

Baca sahaja tidak cukup, lengkapkan hari anda dengan berkunjung ke The Crescent - Gedung Islamik Anda dengan melayari http://www.thecrescent.com.my/ atau Email : Hello@thecrescent atau Hubungi di talian mesra : 019-200 0049

BE | DIGI Project Red


Pagi tadi kecoh dekat FB blogger hebat2 dapat BE, sekali dua dorang dapat, kak shida smpai 7 BE running dalam blog..wow..rezeki dia..yang sha cuma tiga, tadi baru dapat satu, alhamdulilah, TERIMA KASIH Nuffnang, baik sungguh hati..

7 Hari Clinicell Skin Care

Alhamdulilah, tamatlah Cabaran 7hari bersama Clinicell, terima kasih pihak #Clinicell sebab bagi sha peluang rasa supplement yang mahal macam ni selama seminggu dan kali ni nak review apa sebenarnya produk ini..jom..


Apakah itu Clinicell Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence?
-Formulasi termaju L-gluthione, kolagen, dan astaxanthin.
-Juga diperkaya dengan estrak buah oren, fruktosa, maltodekstrin, ceri acerolla. asid malik dan perasa yang dibenarkan.
-Menggunakan 100% bahan aktif semulajadi

Bagaimana Clinicell Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence berfungsi?
-Mengurangkan melanosit yang menghasilkan melanin.
-Mengurangkan melanin dalam badan akan membuat kulit lebih cerah.
-Proses pemutihan bermula di dalam kulit dahulu barulah ke bahagian luar kulit.
-Bahan anti oksidan dapat melindungi sel-sel yang terdapat di dalam badan daripada aktiviti radikal bebas dan melambatkan proses penuaan.

Apakah kandungan yang terdapat dalam Clinicell Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence?
Glutathione
-Diberikan jolokan "Ibu Segala Anti Oksidan" oleh pakar kesihatan yang terkenal di seluruh dunia. 
Penting untuk anti oksidan, penyahtoksik, menguatkan sistem imun, pemutihan kulit dan anti penuaan.

Collagen
-Protein yang ada dalam semua organ dan tisu badan. 
-Menyediakan matriks untuk megekalkan stuktur badan
-Fungsi utama adalah untuk mengekalkan tendon, kulit dan rawan.
-Menyediakan integriti, ketegasan dan keanjalan kepada struktur anda
-Memaksimumkan tahap kolagen menjadikan kulit lembut dan tegang

Astaxanthin
-Pemutihan dan anti-penuaan yang terbaik.
-Melindungi organ badan terbesar iaitu kulit.
Info:Kajian yang jelas dan konsisten terhadap astaxanthin menunjukkan keputusan cemerlang dalam membantu tahap kelembapan kulit, kelancaran, keanjalan, kedutan halus dan menghilangkan jeragat.

Acerola Cherry
-Juga dikenali sebagai ceri Barbados yang tergolong dalam keluarga pokok renek berasal dari Hindia Barat dan Utara Amerika Selatan.
-Anti oksidan yang kuat dan mempunyai potensi anti kanser serta mengandungi polyphenols dan vitamin C.

Apakah khasiat yang terdapat dalam Clinicell Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence?
-Anti oksidan
-Memutihkan kulit
-Anti-penuaan
-Menganjalkan kulit
-Melindungi dari sinaran UV
-Melembapkan kulit
-Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
-Mengurangkan jeragat kulit dan jerawat
-Membantu menyihatkan rambut
-Mengurangkan masalah sakit sendi dan otot
-Menguatkan kuku rapuh
-Menggalakan pertumbuhan semula kolagen
-Membantu mengeluarkan toksin dari badan
-Mencegah penyakit kanser dan juga penyakit yang berhubung kait dengan sel seperti parkinson dan strok.

Tak puas hati lagi?

Apakah kekuatan produk Clinicell Oral Skincare Anti Aging & Whitening Essence?
Menggunakan salah satu bahan aktif antipenuaan dan pemutihan kulit yang terhebat didunia iaitu AstaREAL P2AF Astaxanthin. Kajian yang dibuat menunjukkan ianya:
i. 6000kali lebih kuat dari Vitamin C¹
ii. 800kali lebih kuat dari CoQ10¹
iii. 550 kali lebih kuat dari Vitamin E²
iv. 75 kali lebih kuat dari Alpha lipoic acid¹
v. 40 kali lebih kuat dariBeta Carotene³
Info:Sila rujuk websites pengeluar AstaREAL P2AF Astaxanthin untuk keputusan ujian.

Review Clinicell


Dan pengalaman sha menggunakan #clinicell ini :-

1) Rasa Sedap Orange
Awal pagi sebelum breakfast sha akan ambil segelas berisi 150ml air kosong dicampurkan dengan 1 sachet clinicell, sedap..rasa orange + masam sikit, baik untuk perut kosong, alhamdulilah perut sha terima sedap clinicell ni..

2) Kerap buang angin
haha..lucu tapi itu tandanya badan sha ni banyak sangat angin dan toksin, ahh bukan buang angin sahaja tau, buang yang berat pun selalu juga, biasanya sebelah pagi..

3) Tidur yang lena dan badan segar
Sebelum tidur cepat2 ambil lagi satu sachet untuk dapatkan tidur yang lena, badan pun kurang letih, biasanya malas ja bangun subuh !! sejak minum produk ini sha selalu bangun awal..

4) Kurangkan Rambut Gugur
Yup ! sha ada terbaca kesan paling mujarab bagi yang minum produk ini adalah kurangnya rambut gugur lebih2 sha yang bertudung, terdedah dengan cuaca panas, peluh dan sebagainya...

Korang yang berminat tentang produk ni sila hubungi :-

FB CLINICELL Oral Skincare 

Website CLINICELL Oral Skincare