01 November 2014

Drama Korea - Hi School Love on

Gila korea !! haha...tak sangka boleh layan cerita ni sampai menangis2..huk..huk..sha baru tengok sampai episode 10, itupun tengok online dekat youtube, memang best giler..haha..tapi make sure line internet full tau, the best time tuk tengok waktu malam..sunyi dan feel it haha

Drama ni juga ditayangkan di Channel 391 - KBS World, tapi sha tak tahu jam berapa..sebab 1st time tengok ulangan..terus curious sangat..tu yang tonton dekat you tube..haha

Sinopsis
Kisah Romance - Hi School: Love On, atau juga dikenal dengan Haiseukool - Reobeuon, merupakan drama terbaru 2014 yang mengisahkan tentang malaikat bernama Lee Seul-Bi (Kim Sae-Ron) yang diutus ke Bumi untuk menjaga Shin Woo-Hyun (Nam Woo-Hyun). Woo-Hyun adalah tipe cowok berkepribadian dingin dengan luka masa lalu ditinggal meninggal orang tuanya. Meski begitu Woo-Hyun disukai teman-temannya. 

Maklum dia ganteng dan pandai menyanyi.
Woo-Hyun punya sahabat bernama Hwang Sung-Yeol (Lee Sung-Yeol). Sung-Yeol jatuh hati pada Seul-Bi dan akhirnya menguak rahasianya. Semua berubah. Kini kedua sahabat ini berebut cinta malaikat cantik tersebut.

Bagaimana cerita cinta mereka? kena tengok sendiri hahah...

Drama korea, mostly sha suka second hero..sebab kebanyakkannya second hero tu orangnya cool dan hensom..setuju kan? haha...well sha suggest korang layan drama ni..tauu..hihi..selamat berfeeling..

3 comments:

  1. Salam singgah sini dik Sha...akak pun suka tengok cerita korea ni...lebih2 lagi klu pelakon dia hensem2 dan cantik2...drama korea yg buat akak nangis bila menontonnya ialah 49days..hehe...

    ReplyDelete
  2. cerite ni tayang hari selase pukul 6 petang. ulangan hari sabtu 11 pagi.

    ReplyDelete
  3. rasa macam teringin pula mau tengok
    bila baca sinopsis ni
    ekceli akak dah lama sangat tak layanz korean drama..miss it :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)