Cara Sha Blog Walking

by - Monday, October 27, 2014

Entry saja nak bagitahu Cara Sha Blog Walking hahaha, memandangkan banyak sangat komen pending sejak sha pulang beraya hari tu, so petang tadi beransur2 lah sha gerakkan tangan balas komen dan singgah..

Sebelum tu, sha nak berterima kasih pada blogger yang selalu datang komen blog sha *Tepuk Tangan*, even pun sha sekali ja datang komen blog dorang tu yang marathon berabis tu..ah ambil kau haha..

Cara Sha Blog Walking

1. Buat Entry Baru - Sebelum nak BW kena update blog dulu, kang sia2 orang datang jenguk bila entry dari bulan lepas..tup2 entry tu ja banyak view..komen tak da..haha. Biasanya lebih dari 2-3 entry juga sha buat sebelum mulakan BW.

2. Fokus dengan Komen yang Pending Dahulu - of cos la kan, dah beratus pending, kalau tak jenguk rasa macam lain ja..kan..kan..lepas tu baru jenguk dari Dashboard, FB dan Bloglist (itupun kalau otak masih mampu nak BW) hihih

3. Dahulukan Komen yang banyak - Maksudnya, blogger yang komen secara marathon atau yang paling banyak, sha akan dahulukan, select dan publish komen dorng, bukan apa..senang bagi sha marathon blog dorang pula.

Itu sahaja kot..as long as sha balas kunjungan even 1 komen..jangan sombong2 ya..hihih
korang pula macam mana? sama dengan cara sha atau ada lagi menarik? 
jom share..

You May Also Like

9 Comments

  1. baca entri sekali gus terus kasi komen ..

    ReplyDelete
  2. Saya blogwalking ikut,mood..
    Ada ikut bloglist, ikut siapa yg komen, dashboard, google+

    ReplyDelete
  3. yup setuju Klau nk blogwalking kena update entry baru, biar nmpk life lagi blog kite , hehe :)

    ReplyDelete
  4. Bintang kalau blogwalking, suka tengok tajuk dulu. Kalau tajuk tak berkenan, tak jenguk lagi dah blog tu. Kalau okay, rasa macam tiap hari tunggu dia update entry baru :)

    ReplyDelete
  5. Zumal berblogwalking masa tak de idea nak taip entri. Jadi zumal pusing2 semua blog yang pernah berkunjung ke blog zumal...

    ReplyDelete
  6. Oh lebh kurang lah cara bw aku.. maknanya kena comment byk lah ni nk dpt keutamaan? hahah

    ReplyDelete
  7. Lya memg slalu refer mna yg dtg komen dlu the..baru tgk kat bloglist

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)