27 October 2014

Cara Sha Blog Walking

Entry saja nak bagitahu Cara Sha Blog Walking hahaha, memandangkan banyak sangat komen pending sejak sha pulang beraya hari tu, so petang tadi beransur2 lah sha gerakkan tangan balas komen dan singgah..

Sebelum tu, sha nak berterima kasih pada blogger yang selalu datang komen blog sha *Tepuk Tangan*, even pun sha sekali ja datang komen blog dorang tu yang marathon berabis tu..ah ambil kau haha..

Cara Sha Blog Walking

1. Buat Entry Baru - Sebelum nak BW kena update blog dulu, kang sia2 orang datang jenguk bila entry dari bulan lepas..tup2 entry tu ja banyak view..komen tak da..haha. Biasanya lebih dari 2-3 entry juga sha buat sebelum mulakan BW.

2. Fokus dengan Komen yang Pending Dahulu - of cos la kan, dah beratus pending, kalau tak jenguk rasa macam lain ja..kan..kan..lepas tu baru jenguk dari Dashboard, FB dan Bloglist (itupun kalau otak masih mampu nak BW) hihih

3. Dahulukan Komen yang banyak - Maksudnya, blogger yang komen secara marathon atau yang paling banyak, sha akan dahulukan, select dan publish komen dorng, bukan apa..senang bagi sha marathon blog dorang pula.

Itu sahaja kot..as long as sha balas kunjungan even 1 komen..jangan sombong2 ya..hihih
korang pula macam mana? sama dengan cara sha atau ada lagi menarik? 
jom share..
Post a Comment