Segmen Melastik Bintang : Kenapa Perlu Baca Blog Parenting - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

September 24, 2014

Segmen Melastik Bintang : Kenapa Perlu Baca Blog Parenting

I is bujang trang..tang..tang haks..well zaman bujang begini lah WAJIB pelajari cara bagaimana nak handle budak2 kan? lagi2 bayi baru lahir..ilmu kan luas, bukan hanya untuk diploma atau degree semata2 kalau anak sendiri tak mampu nak handle..

Kita kena belajar cara mandikan,sukatan bancuh susu, dan sebagainya..sha pernah laluinya sewaktu jaga Asyraf bila mama dia outstation..pengalaman yang sangat luar biasa bagi sha..so blog parenting bagi sha tips terbaik untuk jadi seorang yang prihatin dan bertanggungjawab sepenuhnya ke atas budak2 itu..

Sha akui sejak dahulu kala, kerja jaga budak ni dah jadi kebiasaan, kena jaga adik, kena jaga anak buah, lagi2 sifat sha yang suka kan budak2..adalah sikit2 geram dengan dorang ni..tapi bila rujuk balik blog parenting, sikap budak2 bawah umur 2 tahun masih mengenal persekitarannya, dan jangan pukul bila mereka meragam, itu kerana mereka ini ada sebab tertentu kenapa meragam, contohnya nak tidur atau buang air besar..perlu fahami mereka..


Banyak sebenarnya blog yang sha rujuk untuk mengetahui macam mana parent diluar sana handle masalah bayi baru lahir ataupun budak2 bawah umur 6tahun..contohnya, bayi perut kembung, tak ngam susu dan lain2

Dengan adanya Blog Parenting begini, senang dan mudah bagi sha untuk kaut pengalaman dari dorang untuk buat rujukan..
3 Blog Parenting yang sha suka baca adalah..

1. http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/
2. http://www.benashaari.com/
3. http://drzubaidi.com/

Tak semestinya jadi IBU, baru kita nak cari bahan2 untuk buat yang terbaik kepada budak2 tapi zaman bujang beginilah perlu tambah pengalaman supaya nanti dah kahwin taklah stress sangat menghadap budak2 kan..hihih

7 comments:

  1. Haha btl tu sha ilmu tu kna cari nnt kelam kabut plak kemudian hari hhee

    ReplyDelete
  2. betul3...ilmu kena ada sebelum menghadapi realiti ^^

    ReplyDelete
  3. bagus sha ni...mesti dah tak kekok pegang budak yer... :D

    ReplyDelete
  4. Terima kasih atas sebab sudi sertai segmen parenting ni ya sis :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad