Ilmu membentuk peribadi seseorang, sampai tahap berapa ilmu yang korang capai, sama ada korang mampu manfaatkan ilmu itu, Insyallah sampai tahap itulah ilmu itu penting buat kita.

Bukan bermakna tahap SPM kita terus berhenti disitu, perlu banyak lagi tangga kehidupan yang perlu kita masuk, zaman sekolah sangat berbeza dengan kehidupan seorang pelajar U, disitulah kita hidup berdikari, kenal pelbagai kawan susah dan senang.

Bagi sha untuk capai segulung kejayaan, bukan hanya kerana dia seorang yang pandai tapi seorang yang berusaha memcapai kejayaan itu.

Cari minat korang, kalau korang minat dengan sesuatu Insyallah belajar dengan ikhlas tu dapat pahala tauu..tapi kalau minat korang dihalang oleh masalah kewangan, banyak lagi penyelesaian untuk sambung belajar, contohnya bekerja dahulu, ataupun kerja sambil belajar.

Apapun alasan korang, jangan berhenti sampai disini, capailah impian korang, belajar selagi boleh, ilmu tu sangat bernilai, korang takkan dapat kehidupan belajar tu kalau korang tak sambung belajar, betul, kehidupan student sangat berbeza..feel it !!