Desa Castle, Kundansang Sabah | Lembu New Zealand - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

August 25, 2014

Desa Castle, Kundansang Sabah | Lembu New Zealand



Seronoknya bercuti !! cuti kali ni tak makan banyak duit pun, walaupun begitu, cukup berbaloi dengan mengirup udara sejuk di bumi Sabah..di mana? DESA CASTLE, Kundasang, Sabah. Rugi kalau pergi Sabah, tak singgah tempat ini..dan ini kali ketiga sha berkunjung di SINI, izinkan sha bagitahu tempat ni secara details ok !!



Jarak antara Kota Kinabalu ke Kundasang hanya memakan masa 2jam melalui jalan darat yang sangat extreme sebabnya kena lalui jalan ular 'S' agak pening juga tiap kali lalu..sila sediakan ubat mabuk ya. Kalau naik bas, tambang RM15 sahaja, better sewa kereta, sebab banyak lagi tempat boleh pergi..GPS kan ada :)



Sebelum mulakan pengambaran, kami singgah di kundasang untuk isi perut, sha suggestkan korang makan SINALAU MANUK dalam bahasa melayunya, Ayam Salai perghhh, 1stime makan memang sedap dan ianya HALAL ok :)





Fee untuk masuk, seorang RM4, tapi sebabkan kawan sha ada connected, boleh jadi FREE juga tauu


Kalau nak bergambar dengan anak lembu pun boleh pergi belakang Desa Castle ni, boleh bagi makan/susu kan kambing, tapi agak busuk jugalah..kalau tak tahan, jangan pergi..hihi



Part yang paling best bila kami bersungguh-sungguh kejar lembu-lembu ni untuk photoshoot..agak pemalu sikit tapi kami berjaya juga lah..hihi





Keindahan alam yang paling cantik bila tengok permandangan berlatarkan hijau dan Gunung Kinabalu dibelakang tu..sangat cantik...monopod sangat membantu kami dalam menghasilkan gambar yang cun gilaaa...

Habis...lepas ni ada lagi tempat yang menarik untuk korang kaki ambik gambar..dekat ja dengan Desa Castle...next entry yaaa...

8 comments:

  1. Lya x pernah lgi jejak cna .nnt la maw juga merasa

    ReplyDelete
  2. subhanallah..cantiknya pemandangan..

    ReplyDelete
  3. Feeling2 new zealand gitu. Suhu sejuk tak kat sana?

    ReplyDelete
  4. ditag ! :) http://sitizawiah95.blogspot.com/2014/08/7-things-about-siti-zawiah-versatile.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad