15 July 2014

Harga Baru Lesen Kereta dan Motor

Oh rindunya nak berpeluh2 belajar driving macam bulan2 yang lepas..haks..nasib baik awal ambil lesen kereta..tak pasal2 dah naik dah sekarang..bukan ja $$ yang naik, masa belajar pun dinaikkan minimum 10jam..jika dibandingkan dengan sha dulu, masa belajar minimum 8jam..

Mulai 14 Julai 2014 harga lesen memandu Kelas D dan Kelas B2 akan dinaikkan seperti berikut.
- Kereta Kelas D – RM 1300 akan naik ke RM 2000
- Motorsikal Kelas B2 – RM 600 (termasuk yuran lesen) akan naik ke RM 1050

Senarai Harga Baru Lesen Kelas D (Kereta Manual)


Senarai Harga Baru Lesen Kelas B2 (Motorsikal)

Nak ambil lesen motor pun dah cecah RM 1K ++, sha tak ada lagi lesen motor, tapi pandai juga menunggangnya..tapi rasanya tak payah ambil kot..hihi..yang penting ada lesen kereta..kan2..

Kalau tak silap sha, my tutor kata, akan ada driving lesen tuk kereta auto, tapi belum disahkan lagi..agaknya lebih mahal harga lesen jika dibandingkan dengan harga lesen kereta manual..kan..huh!!

Sumber dari SINI
Ketahui sedikit tips berguna untuk lulus JPJ di SINI..Gud luck :)
Post a Comment