15 June 2014

Quote - HafizHamidun #1

Semestinya sha di antara salah sorang peminat Hafiz Hamidun, bukan kerana kehenseman nya, tapi disebabkan agamanya iaitu Islam..cecece...actually sha suka Hafiz Hamidun ni dari zikir yang dia nyanyikan, merdu sangat..

Namun sha bukan aktif sangat twitter nasib baik dia repost di FB..
So sha copy quote dari dia dan akan olahkan sedikit..

Jodoh tu bukan hanya apabila kita tunggu selama bertahun2, Confirm nikah..bukan..Allah hanya menjanjikan jodoh yang baik tuk diri kita yang baik, bak kata orang jika berkenan jangan lamakannya, bina 'Masjid' tu benda yang baik, dapat pahala..

Tapi kita sibuk terkejar2 orang jauh, lepas tu putus, kita tak tahu yang orang depan mata kita, tup..tup jodoh yang telah Allah rancang..Subhanallah..hebatkan Kuasa Allah..

eh..dah macam cerita sha pula..opss..
Insyallah kalau ada orang yang dekat nak, itu lebih bagus kan..
adakah?

5 comments:

  1. Insyaallah ada punya suatu hari nanti

    ReplyDelete
  2. yup.. betul.. teman pun suka lagu2 zikir dia.. best dan lunak merdu..

    ReplyDelete
  3. like entry ni...betul tu..setuju sangat dgn entry ni...jodoh kita sebenarnya ada di depan mata tapi kita saja yang tidak menyedarinya...cewahhh..!!

    ReplyDelete
  4. setuju dengan sha.. # jangan yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran. maksud leen, yang ditunggu tak kunjung tiba, yang dekat, dah patah hati, berpaling tadah.

    sebaiknya, aturan ALLAH tiada siapa tahu. kita harus terimanya :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)