12 May 2014

The Liebster Award

This is a wonderful tag game that I'd played before, but I forgot where the entry is..hahaks..never mind, this game was tagged by COMEL 1 dan COMEL 2 and I will answer 11 questions honestly..haha
Sorry, sha baru balas soalan korang, sebab sha busy nak fikir 11 soalan tu, banyak kot..haha, hope dapat jawapan yang memuaskan hati haha...kalau tak puas juga, meh tag sha lagi..haha..tolong jangan :P
                 ----------------- The 11 questions from Zara -----------------------
1. Described yourself?
I'm Sharina, just simply called me sha, I am blogger and Businesswoman :D
Like pink very much and just a simple girl with a simple character :P

2. Your favorite subject in high schools ?
Sastera Melayu..hihi

3. What is your first job ?
After finishing form 5, I wanna try to learn some  job experience and at SPM level I just eligible employed as a saleswomen haha...

4. Do you ever learned tae kwon do, silat, karate ?
I'd learn a TTS at PLKN

5. What is your first type of handphone ?
Nokia, yang batu gusuk tu..hahaha

6. Are you a driver ? just got license or just register a classes ?
Cam kau tau2 seja aq baru abis test JPJ haha..

7. If you got sponsored for holiday trip, where would you wish to go ?
Actually my first impression when I heard about sponsored trip is KOREA, but I wanna go to Makkah :)

8. What is the most thing you always do before going to sleep ?
After off lappy, take my phone, and on9 kakaka...

9. What is the type hijab you mostly wear ?
Tudung Express for work
Shawl for ootd 

10. What kind of sport you like ?
Seems like the last sport that I like in high school is badminton :P

11. Your favourite tv show ?
Maharaja Lawak :D

                          ------------- The 11 questions from Nazirah ----------------
1. Nama penuh? 
Sharina Binti Saimon
2. Sejarah boleh start berblogging (Tinggalkan link 1st entry anda)?
em..sory 1st entry dah torrrdelete haha, sejarah start blogging, just for fun dan sebab ikut2 kawan ada blog, kita pun naaakkkk juga..kikiki
3. Blog anda berkisarkan tentang apa?
Mostly berkisarkan pengalaman, my journey, GA/segmen dan review iklan..eh lupa pula, edit blog..hihi
4. Rakan alam maya (blogger) yang paling rapat dengan anda?
Banyak juga ni sha rapat ni, hihi..antaranya, boleh tengok 11 orang yang sha tag :D
5. Cara anda mendapatkan idea untuk buat entry?
em..sha dapat idea bila sha sendiri menceritakan pengalaman atau apa yang berlaku pada diri sha :D contohnya traveling pun boleh
6. Hadiah paling berharga yang pernah anda terima?
Baju kurung warna PINK yang arwah Bapa belikan :(
7. Perkara paling nakal yang pernah anda buat?
em..nakal ya? ada..ada.. dulu sha ni baik tau, xla nakal sangat tapi bila lelaki tu suka kacau kita, kita pun apa lagi, tumbuklah dia, bila dia mau balas balik tu xdpt sebab apa? dia xdapat masuk tandas perempuan haha..
8. Anda suka rambut panjang atau rambut pendek, kenapa?
Pendek, sebab cute dan senang nak urus :D
9. Pendapat anda tentang aurat seorang Muslimah?
Aurat itu bagi sha bukan hanya pakai tudung, malahan, kaki, lengan baju fit2 tu sehinggakan nampak lemaks juga aurat, so jaga la aurat anda sebelum dibalutkan hihi :D
10. Ciri-ciri kakak ipar yang anda suka?
aik..kakak ipar pula? haha semestinya seorang yang suka bercerita tapi bukan mengumpat, haha..senang dibawah berjalan2..
11. Komen apa saja tentang blog saya… 
Alamak !! haha, ok honestly blog nazirah cantik cuma part header tu kalau dikemaskan sikit :D dan warna hijau tu agak suram la dear..cuba gantikn ngn warna torquise, mesti gempak

-----------The 11 questions that makes me crazy to think are :---------
 
1. Ceritakan tentang diri korang
2. Macam mana korang handle kemarahan?
3. Apa perkara paling comel pernah anda lakukan :P
4. Apa perkara yang membuatkan anda sedih?
5. Pernah shopping on9 dan apa pendapat korang tentang Shopping on9?
6. Selalu skodeng blog siapa? yang kalau sehari tak tengok, rasa tak tenteram ja..jangan cakap blog sha pula haha
7. Siapa blogger yang korang teringin nak jumpa? kenapa?
8. Apa aktiviti lapang selain blogging?
9. Kalau korang jadi designer blog, apa part yang pertama korang nak ubah dalam blog sha :D
10. Bila waktu aktif korang BlogWalking?
11. Apa perkara yang membuatkan otak anda JEM? macam sha kalau lapar, otak xdpt berfkir..haha..

---------------The 11 bloggers,I would like to tag are :--------------
1. http://nanakimie.blogspot.com/
2. http://heartylolipop.blogspot.com/
3. http://mardiahdiana.blogspot.com/
4. http://mindakabur.blogspot.com/
5. http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/
7. http://zitaomar.blogspot.com/
8. http://www.paly.my/
9. http://www.eymalydia.com/
10. http://setiasmile.blogspot.com/
11. http://cikgufaizcute.blogspot.com/

Kalau dah jawab semua soalan dari sha, jangan lupa gitau sha ya, nak juga tengok apa jawapan korang tu, haha..tapi tolong, jangan tag sha lagi..:P

Post a Comment