22 May 2014

Sesampainya aku di KL

mak aih..beratnya beg
17 Mei | hari pendaratan sha di KLIA 2 dengan menaiki Air Asia, 1st time ni pijak terminal airport yang baru dibuka awal bulan Mei, nasib tak sesat..maklumlah besar sangat..kalah beg sha :P berat tau nak pikulnya..hihi..

Ini kali ke 3 sha ke KL, kali ni motif utama nak attend convo selebihnya nak habiskan duit yang dikumpul selama 5 bulan kerja..haha..penat2 ja kumpul, keluarnya macam air paip..hihih...

Sesampainya sha di airport, thanks tau Abg Raman sanggup ambil dan hantar sha pergi balik ke airport, jasa mu dikenang kikiki...lepas tu belanja sha makan favorite food KFC...erghh..alhamdulilah, ayam 2 ketul licin, lapar sangat time dalam flight..haha..

KL, peace yooo ~

Lepas makan, kita lepak dekat KLCC, dulu time sha pergi KLCC just limpas (lalu) ja kawasan ni, tak pernah pun masuk dalam, rupanya ada shopping mall, ok jakun kejap..haha..letih belum habis lagi, so mood untuk shopping belum ada..sebab dok fikir nak shopping tudung ja..haha..

santai depan KLCC, cantik !!

sha suka ja dengan gaya candid ni :P

eh !! awat tu?

Penat juga jalan2 pusing area KLCC, tembus menembus ja jalannya, ramai orang jangan ceritalah, maklumlah time tu weekend kan..sha ada juga pergi KLCC time malam, sangat cantik !! kita move ke hari seterusnya..hihih


Cahaya lampu menyinari hidupku, thanks orang sebelah kiri dan kanan sebab inter-frame haha..well, gambar diambil oleh kawan sekolah sha, hari kedua sha di KL, comel kan :P 

Nak ambil gambar ni sangat adventure, sebab nak kena berdiri depan tembok yang sejengkal ja lagi nak jatuh, mak aih..nasib pandai imbang badan haha..

Ok kembali ke hari sebelumnya..


Gambar candid dari abg Raman, sangat suka ambil gambar tapuk2 (sembunyi2)

Cerita pasal shopping di Muaz Masjid India, memang kalau pergi KL mesti shopping dekat Muaz ni, murah sangat shawl dan tudung kan..maka sha pun borong lah tudung dan telekung lycra di jalan TAR RM25 murah kan..kalau di Sabah RM60 tau..so sha beli 3 satu tuk my niece, telekung budak RM19.80

Sha ja yang geleng kepala, rambang mata tak tau nak habiskan duit, terlampau banyak sangat nak dibeli..haha lucu..lucu, sifat azali wanita...siapa tak juling mata kalau nampak SALES kan :D

Lepas tu sha bermalam di UITM Puncak Alam di Sg. Buloh, pinjam bilik satu malam sebelum menanti kawan2 datang, actually kita stay KL ja, tapi memandangkan sha datang awal sehari, so sha tumpanglah hostel kawan, nak tidur dihotel sorang2, sorrylah sha bukannya berani sangat haha..lagipun save sikit duit..kikiki..

Cerita sehari sebelum konvo, nanti sha sambung ya..
Post a Comment