Air Terjun Mahua Tambunan, Sabah

, , 6 comments
Credit to Google
Actually kisah percutian ini tahun lalu, tapi sementara tiada story nak diceritakan, so sha nak flashback, keindahan percutian sha dan rakan di Air Terjun Mahua terletak di Tambunan, 2jam lebih lah dari Kota Kinabalu, tempat ni sangat sejuk tau..best kalau nak mandi air terjun
1st of all, kami beli tiket RM3 untuk dewasa dan kami sangat LUCKY sebab time tu, bunga rafflesia sedang berkembang, so kami berpeluang tengok dengan mata sendiri..hihi










Begitu tenang dan time kami pergi tu, tiada pelancong lain datang al maklumlah tempat ni agak terpencil berbanding Poring, so tidak melepaskan peluang, mandi manda lah dekat air terjun tu, punya sejukkkk...sampai kulit jadi pucat mayat tau..haha..rindu mau pergi lagi..kikiki..InsyaAllah :)


6 comments:

  1. Salam..Fiza 1st time kunjung kat sini :) Fiza org sabah pun tak tahu kewujudan tempat ni.hehe Tinggal kat KK mw 6 tahun pun mmg xpenah2 dengar Air terjun Mahua. Nanti ada peluang nak jalan2 lah disana. thanks for sharing ;)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dan salam singgah sini dik...cantik tempat tu...akak belum penah singgah lagi kat situ...kat poring dah 2x akak singgah tapi baru sekali mandi..hehe...

    ReplyDelete
  3. Dah lama tak mandi air terjun...

    ReplyDelete
  4. harap sgt nnt dpt jejak kaki di sabah dan sarawak nnt....

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)