11 March 2014

Belajar Driving Hari Ketiga

Well, belajar driving hari pertama dan kedua, korang boleh baca sini, dan tiba hari ketiga, after belajar 'manual' without car, can uolls imagine? haha..just gerakkan tangan kiri kononnya tengah set gear, kaki tekan clutch dan tangan kanan tuk stering ?? ok, sha tau korang semua dah alaminya..let it go !! haha

So, alhamdulilah, ada peningkatan pada hari ketiga belajar, maybe sebab penggunaan kasut tidak sesuai pada hari kedua sha belajar, dan sha hafal step parking dan naik bukit, its working !! thank God,

Just a few lah kereta mati enjin jika dibandingkan pada hari kedua belajar, hahaha !! dan macam sha cakap my tutor bila tiada disebelah, elok ja kereta jalan, bila dah ada..ahh..amik kau !! dah mati enjin, sha rasa dia terlampau bising kot??

But yang paling lucunya, boleh pula my tutor speaking kelate dengan sha..aik...sebabnya ada lah student dia asal sama, kelantan, belajar dengan sha juga, bla..bla..bla, sha faham, sha ketawalah, lepas tu dia malu pula, ok sha keluarlah dari kereta, bagi chance dia pula kan...

So far hari ketiga 70% improved !! yeahhh...
cumanya yang 30% tu sangkut dekat bukit and park..huh~

Wish me luck this week, maybe tutor bawa keluar pula..neves gue..haha..
Sedikit info berguna untuk mereka termasuk sha, yang takut nak bawa kereta :P
http://www.nmeda.com/nmeda-blog/tips-to-help-overcome-the-fear-of-driving/



Post a Comment