February 2014 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

February 27, 2014

Thursday, February 27, 2014

Sinopsis Nikah kita Bercinta

Sinopsis Nikah kita Bercinta

Telemovie terbaru berjudul 'Nikah Kita Bercinta' akan menemui penonton di saluran Astro Ria pada 27 Februari 2014 jam 10 malam. Drama ini dibintangi oleh Azlee Khairi dan Felixia Yeap sebagai pelakon utama. Ini juga merupakan penampilan pertama Felixia Yeap menjadi seorang pelakon. Di arahkan oleh Azmir Affandi. Drama yang mengisahkan percintaan selepas bernikah.

Judul : Nikah Kita Bercinta
Genre: Komedi, Romantik
Tarikh : 27 Februari 2014
Siaran : 10 malam di Astro Ria
Pengarah : Azmir Affandi
Terbitan : Kertas Ungu
Pelakon : Azlee Khairi dan Felixia Yeap sebagai Nur Sherina
Indah AF, Taiyuddin Bakar, Falisha Crossley, Emilie Hanif, Abdul Manan Sulaiman

SINOPSIS DRAMA NIKAH KITA CERCINTA

Mengisahkan Nur Sherina yang patuh pada ayahnya yang menjodohkan dia dengan pekerja yang disukainya. Mereka bersatu semula di bawah perkahwinan yang dirancang, Danial cuba yang terbaik untuk memujuk isterinya Sherina kerana beliau percaya bahawa cinta itu diperlukan untuk mengekalkan sebuah perkahwinan. Tetapi setiap percubaan beliau ditolak sehinggakan Danial meminta perceraian. Sherina enggan dan memberitahu Danial bahawa apa yang perlu dia lakukan adalah untuk memahami dirinya sendiri dan perasaannya yang sebenar. Adakah Danial akhirnya dapat memahami apa Sherina maksudkan? Mencari makna cinta sejati?
Thursday, February 27, 2014

Segmen: Paly cari Bloglist Mac 2014

Segmen: Paly cari Bloglist Mac 2014

Blog Paly akan memilih 15 blog rakan blogger melalui random.org dan mereka yang bertuah, akan dimasukkan dalam bloglist Mac 2014. Syarat-syarat simple macam selalu, boleh tekan gambar atas kalau nak join. Selamat bersegmen ! :)
Thursday, February 27, 2014

Nazirahnyerr miniGA sempena 3rd Anniversary

Nazirahnyerr miniGA sempena 3rd Anniversary

February 26, 2014

February 25, 2014

Tuesday, February 25, 2014

Tangani kecewa akibat Putus Cinta

Tangani kecewa akibat Putus Cinta
Putus Cinta bukan saja pasangan korang tu curang, tapi ianya boleh terjadi akibat tiada restu orang tua, kita terpaksa putuskan cinta yang terbina untuk orang tua kita, adapun cinta yang terputus memang memberi kesan negatif kepada pasangan, jarang sangat kesan positif

Antara simptom2 putus cinta ialah :-
  • Hilang selera makan/makan terlebih banyak
  • Mata bengkak akibat menangis
  • Suka berkhayal
  • Cepat terasa (sensitif)
  • Cepat sakit
  • Muka Lesu
  • Dan lain2
Bagi kita umat Islam, dekatkan diri kepada Allah itu penting, sebab hanya Dia maha Mengetahui segala apa yang terjadi, segeralah bertaubat dan minta Allah tunjukkan dan dekatkan jodoh sebenar kita, berdasarkan pengalaman sha, bercinta bertahun2 pun belum tahu lagi dia jodoh yang telah Allah janjikan..so maksudnya dia sini, jodoh itu rahsia Allah..

Amalkan surah di atas

Setiap orang pun pernah putus cinta kan..dari diri sendiri macam mana nak handle, yang penting jangan pilih  jalan shortcut contohnya bunuh diri, cederakan diri sendiri, cubalah bergaul dengan kawan, luah perasaan, berjogging, gaya hidup yang sihat, dan busykan diri supaya tidak terlampau fikir masalah !! and take vacation with family or friends..

Bercinta selepas kahwin its more better :)
Im waiting...




February 23, 2014

Sunday, February 23, 2014

Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb

Segmen Saya Nak Tudung Syria Superb

February 22, 2014

Saturday, February 22, 2014

Luahan Ayah tentang Aurat Anak perempuannya

Luahan Ayah tentang Aurat Anak perempuannya

Abah tahu kamu sukakan seseorang. Hanya dengan mendapat satu pesanan ringkas sahaja sudah membuatkan kamu tersenyum lebar. Siapakah gerangan yang mencuri hati anak perempuan Abah? Hendak juga Abah tahu. Agaknya senyuman kamu itu manis seperti itu ataupun tidak sekiranya Abah yang menghantar pesanan ringkas itu?

Abah suka tengok FB kamu, yelah, Abah sayang kamu. Abah hanya mampu pantau setiap pergerakan kamu melalui FB. Seronok melihat kamu berjalan-jalan dengan kawan-kawan kamu, gambar kamu pun banyak. Yang tak tutup aurat pun banyak. Kadang-kala Abah tegur juga tentang aurat kamu di FB, tetapi sayangnya, kamu marah Abah lantas kau remove dan block Abah daripada FB kamu. Abah sedih, tetapi takpe, Abah buat FB lain.

Sedang membelek FB kamu, tiba-tiba Abah terasa hendak menangis membaca satu post daripada FB kamu:

" Sekiranya berkahwin kelak, akan ku menutup auratku demi bakal suami tercinta."

Abah termenung sebentar. Kamu sanggup menutup aurat untuk bakal suami kamu tetapi untuk Abah kamu biarkan sahaja! Abah perlu tahu siapa yang benar-benar mencuri hati kamu ini. Kamu baru tingkatan 3! Mana boleh fikir tentang kahwin lagi!

Akhirnya ALLAH mempertemukan siapa jejaka yang mencuri hati kamu. OH! Terkejut Abah tengok lelaki itu. Namanya Keparat bin Kesengalan. Abah sungguh cemburu melihat kamu begitu mesra melayan dia sedangkan dengan Abah sendiri kamu tidak mahu pandang walau sedikit pun. 

Apalah salah Abah ye? Kenapa kamu sanggup dengar kata lelaki itu sedangkan dengan Abah kamu tengking dengan mudah. Ya, Abah bukanlah begitu berharga buat kamu, tetapi jangan lupa satu perkara sahaja. 

Jangan kerana cinta kamu lupa pada pelajaran kamu, keluarga kamu dan diri kamu itu sendiri. Benar syurga di bawah tapak kaki ibu, tetapi kuncinya ada pada Abah. Kamu buat jahat di dunia, di akhirat kelak, dengan kamu dan abah sekali masuk neraka. Abah tak sanggup melihat anak Abah hanyut macam tu. 

Teringat pula kamu pernah berkata:

" Abah ni, kalau abang buat abah takpe, ni Mira buat semua tak boleh."

Hanya satu je mampu Abah katakan. Abah sayang kamu. Abang kamu orang lelaki, mereka kuat untuk menjaga diri sendiri. Tetapi anak perempuan Abah akan Abah lindungi sehingga mati. Abah tak nak anak Abah terluka. 

Sekiranya benar lelaki itu mencintai kamu, panggillah dia untuk ke rumah. Berborak kejap, masuk minang, tiada masalah. Abah tak kisah.Yang Abah kisah ialah apabila kamu keluar dengan lelaki itu tanpa kebenaran Abah, kamu keluar pula dengan membawa busuk maksiat. Kalau ikutkan hati Abah yang kering, mahu sahaja Abah menghalau kamu. Tetapi Abah sayang kamu. 

Untuk kesekian kalinya, Abah sangat menyanyangi kamu. Jagalah diri, jangan merosakkan diri Mira untuk kedurjanaan dunia. Sekiranya Abah meninggal dunia, Abah mengharapkan kamu berubah seperti dulu kala. 

Yang berkata,

Abah Mithali yang tersakiti.

Cerita ini sha ambil dari FB, semoga dapat jadikan ikhtibar untuk kita semua..

February 21, 2014

Friday, February 21, 2014

Tidak Pernah Rasa Sejeles ini

Tidak Pernah Rasa Sejeles ini

Selamat Malam semua, malam ni rasa jeles semacam ja..awatnya sha nak jeles ni? haha..baru ni sha ada design satu blog..simple ja ikut tema, pink of cos la..nama juga perempuan..bila belek2 balik blog tu..rasa jeles ja..waaa....sha yang design sha pula yang jeles haha..

Serius sha cakap, sha tak pernah rasa sejeles ni haha...tapi syukurlah, owner blog puas hati dengan kerja sha..mari baca sini

Kalau korang berminat nak berdesign seperti itu bolehlah PM sha di SINI ya..harag murah bak hang !!..haha..then..macam yang hani cakap dalam entry dia tu, dia nak jadi pelanggan tetap sha..aww..terharu rasa hihi...

Pssttt..kalau korang nak cuba nasib joinla GA dekat Fan page sha BLOG OPZZPINKY, sha kerap juga buat GA (sekarang belum ada lagi..), kalau ada yang nak sponsor, sangat dialu2 kan..hihi..

oklah, nak cau..salam...

February 20, 2014

Thursday, February 20, 2014

Edit Blog Hani Asi

Edit Blog Hani Asi

Sejuk ja tengok blog ini, alhamdulilah makin lama nda edit blog, makin pandai sha design kan..haha..angkat bakul, macam biasa..part sidebar juga yang sha suka..kemas dan cute..yeh dok?? hihi..

Tema Blog : Pink + Peach

Blog : http://www.diyanahani.com/
Mari Follow ;-)


Thursday, February 20, 2014

WordLess - Page View Yesterday

WordLess - Page View Yesterday


kikiki..akhirnya dapat juga 2k, alhamdulilah...nak tahu apa yang dorang dok godek tu??
klik sini

(pandai pula aku cakap utara)
-.-"
haha...
Thursday, February 20, 2014

COKOLAT COKOLI SEGMEN BY TENGKUBUTANG

COKOLAT COKOLI SEGMEN BY TENGKUBUTANG
1606957_725350817497804_671190617_n
10 Malam ini akan tamat tau, so just buat beberapa syarat untuk dapatkan coklat dari tengku..dapat or tak itu nasib kita..mari cuba baru tauu..hihi..---> KLIK
Thursday, February 20, 2014

Pakej Combo Harum Malam Dan Wira Malam

Pakej Combo Harum Malam Dan Wira Malam

Sila kunjungi SE-SHOP Kedai on9 untuk Produk Kecantikan dan Kesihatan 

Pastinya Harga Combo bagi Jus supplement dari Legacy lebih murah dan jimat, untuk kegunaan suami isteri, Harum Malam adalah makanan tambah untuk wanita yang menghadapi masalah dalaman seperti keputihan, bau badan dan masalah intim, manakala Wira Malam makanan tambahan untuk kaum lelaki dimana menambahkan stamina dan menstabilkan hormon

Harga Sebenar 
Harum Malam = RM 40 [Link]
Wira Malam = RM 40 [Link]

Harga Combo
RM 65
Free Postage 

Berminat?
Boleh Sms/Whatsapp ke 012 8427478
ataupun PM ke FB Sharina Elyana

Photo: Package Combo + Rose Hair Perfume 

*1 pcs Harum malam + 1 pcs RHP 
@ RM65(wm),RM75(em) 

*3 pcs Harum malam + 1 pcs RHP 
@ RM125(wm),RM135(em) 

*3 pcs Harum malam + 3 pcs RHP 
@ RM175(wm),RM180(em) 

(harga dh termasuk pos)
Pakej Combo Harum Malam + Rose Hair perfume
Klik


Thursday, February 20, 2014

Edit Blog Ain

Edit Blog Ain

Serba pink + purple, blog yang pending sha lupa nak promote, hihi..btw dah lama siap, sorry ain sha lambat promote korang boleh join, part yang sha suka side bar title cute sangat, cer tengok..siapa lah yang buat tu kan..haks..haha..

Jemput Follow --> http://akuainkausiapa.blogspot.com/

February 17, 2014

Monday, February 17, 2014

Sinopsis jika itu takdirku

Sinopsis jika itu takdirku






Sinopsis:
Enam tahun telah berlalu, Hakimi disahkan menghidap penyakit Amnesia. Hakimi merasa dia telah jatuh cinta pada Umairah. Umairah bingung bila Hakimi melamarnya kerana mereka mempunyai kisah silam yang menyedihkan.Umairah tidak pasti adakah Hakimi benar2 ikhlas.Kisah silam itu telah mengubah Umairah menjadi pendiam dan hatinya sukar untuk mempercayai cinta lagi.

Umairah tetap bersetuju untuk berkahwin dengan Hakimi disebabkan dia masih menyayangi Hakimi selepas musibah yang terjadi 7 tahun lepas.Umairah terganggu dengan kisah silam dan cuba menjauhkan diri.Namun,Hakimi tidak putus asa.

Hakimi terserempak dengan Azri seorang kawan lama yang cuba memberitahu hubungan Hakimi dan Umairah pada masa lalu.Umairah enggan hinggalah Hakimi terpaksa menggeledah barang-barang lama Umairah.Umairah terpaksa memberitahu kisah sebenar.Hakimi merayu dimaafkan dan memberinya peluang kali kedua. Melihat kesungguhan Hakimi,Umairah mengalah.Dia berazam untuk memulakan hidup baru bersama Hakimi walaupun dia ragu.

Selepas 2 bulan,Umairah disahkan mengandung.Namun bekas kekasih lama Hakimi Qistina(Nina Iskandar) cuba menagih cinta lama dan memerangkap Hakimi.Kali ini,Umairah terluka lagi dan dia menjadi pasrah bila Hakimi kembali ke perangai lama iaitu suka berpoya-poya.

sinopsis:credit to Budiey

Umairah dan Hakimi




Shukri Yahya- Azri

February 15, 2014

Saturday, February 15, 2014

Sumbangkan kepada Mangsa Banjir diBeaufot

Sumbangkan kepada Mangsa Banjir diBeaufot
Teruk sangat, hope cepat surut, dan dikatakan empangan di Tenom pecah mengakibatkan banjir yang teruk..Tak guna juga kita nak salahkan mana2 pihak, just turun dan bagi sumbangan, yang penting ikhlas, bagi korang yang ingin menyumbangkan kepada mangsa banjir boleh rujuk bawah..

Saturday, February 15, 2014

Kecewa dengan pengurusan yang lembap

Kecewa dengan pengurusan yang lembap
Kecewa teramat sangat bila pihak penemuduga bagi Jawatan kosong di Pos Laju, Sabah, tidak mengatur pengurusan yang baik untuk calon2..Sha sanggup skip kerja, sebab nak cuba nasib kat situ, tapi pengurusannya kurang efektif, 

Bayangkan sha sampai jam 9, then bila buka ja Pusat Job Malaysia di Wawasan Plaza Kota Kinabalu, memang beratus ribu lah org datang temuduga sebab satu2nya pusat temuduga di Sabah ni, itu pun sambil lewa, berbaris panjang semata2 nak dapatkan borang, lagi satu yang sha tak puas hati, 4jam sha berbaris, satu info pun sha langsung tak tahu !!

Orang yang bahagian depan cakap dia terpaksa beli borang dari kedai photocopy, isi dan hantar, kalau cakap awal2 kan senang, nda payahlah berbaris panjang, sampai ada orang pengsan tiada oksigen, lapar lagi..

Tapi alhamdulilah sha bersemangat juga nak hantar borang even dah fade up dengan pengurusan pihak berkenaan..

Semoga dapatlah kerja tu :) amin...
Saturday, February 15, 2014

Nuffnang : Credited sebelum tarikh start

Nuffnang : Credited sebelum tarikh start
Alhamdulilah, dapat juga BE untuk bulan 2, sejak dua menjak ni, nuff jarang sangat bagi BE dekat blog sha..blog korang macam mana?? mesti masyuk kan? hihi..rezeki orang la..kita tak tahu kan..
Tapi BE kali ni, dah credited sebelum tarikh start..ayoyo..awat awal sangat credit?? start 3/03 tapi dah credited...macam mana tuu?? kena antar surat lah dekat nuff ni..huhu..

February 14, 2014

Friday, February 14, 2014

Ketagih Makan Pinang

Ketagih Makan Pinang
Dah kenapa dengan sha ni, asyik nak makan buah ni ja..bikin ketagih ka apa buah ni? hihi..korang mesti dah sedia maklum buah ni macam mana kan? sha baru tau benda ni boleh makan..ok jakun kejap haha..

1st time makan seketul (yang telah dipotong kecil) sangat excited dengan benda baru la kononnya, sha try la, kunyah2, tiada rasa, then rasa pahit sangat !! ok..sha telan air liur, perghhh...kerongkong tersumbat, sha mula rasa pening2..ok sha makan pinang agak tua sedikit membuatkan kepala sha berkhayal2 sekejap..


Lepas 2-3 hari begitu, terasa nak makan lagi, kunyah2 bila tiada kerja, lagi2 kawan bawah free pula tu, apa lagi grab la cepat2 haha..macam dah biasa makan tu, kerongkong dah ok da, dah sebati dengan kepahitan tu, lepas tu tadi pagi makan sekali dengan sirih..pedas sikit..tapi sedap juga..

Sha search la apakah pinang ini baik untuk badan? ahh korang jangan ingat makan ini boleh berkhayal saja, tapi boleh membantu menyingkirkan cacing2 diperut tu, dan juga boleh mengatur masalah darah dalam badan maksudnya kanser, kalau nak tahu juga boleh lah google..

Siapa pernah makan buah ni, boleh share pengalaman korang..boleh tak berhenti? sebab sha takut susah nak cari benda ni kalau dah ketagih sangat haha...share..mari share :)

February 10, 2014

Monday, February 10, 2014

Produk untuk kulit berjerawat dan berminyak

Produk untuk kulit berjerawat dan berminyak
jerawat
Rimas asyik pandang muka yang kotor dan berminyak depan cermin, gatal sangat tangan nak picit2 ja jerawat tu? bosan dah dengan produk lain yang tak memberi kesan langsung? ahh..mari rapat2, sha nak suggestkan korang satu produk yang memberikan hasil dalam seminggu sahaja,

1st of all, sha tengah try juga produk ni, tapi kulit sha bukan berminyak dan berjerawat, cuma ada sedikit kotor jugalah sebab kerja di kawasan yang terdedah, so sha cuba produk ni sebab sesuai untuk semua jenis kulit..apa produk tu?


Set Kecantikan Collagen + Vit E

Tapi sha ada pakej kombo, bibir kering dan mengelupas gunalah Lipstik kologen D'Herbs, 


Pakej Combo RM 45

Beli kat mana…. ??? 

PM sha di Blog Opzzpinky @ email : opzzpinky@yahoo.com
Sms/Whatsapp :0128427478


Untuk combo Harum Malam + Rose Hair perfume di SINI

February 6, 2014

Thursday, February 06, 2014

Pemenang GA Opzzpinky 2014

Pemenang GA Opzzpinky 2014
Tahniah diucapkan kepada semua peserta, Alhamdulilah kali ini rezeki korang, dan jangan lupa claim hadiah anda..sila semak no bertuah anda di SENARAI PESERTA tapi sebelum itu, klik sini untuk memenuhi syarat..hihi..thanks :)
Top Refferal (Eskinol, Inner Bawal, RM 5 Topup,1x 5Sachets Collogen Powder)
Claim Sini

1 blogger pertama dan terakhir yang join akan dapat RM 10 Topup - Claim Sini
No 1
No 82

Random :-
2x 5 sachets Collogen Powder by Najmi - Claim Sini
No 53
No 47

Tudung by Alyssa - Claim Sini
No 20

Shawl halfmoon by Suejana - Claim Sini
No 18
2x Shawl by Kina - Claim Sini
No 9
No 6
5x Blogger Card + Mini Calender by Sha dhira - Claim Sini
No 12
No 15
No 64
No 8
No 72
Cara Claim :-
Assalamualaikum saya pemenang dari Opzzpinky GA, nak claim hadiah, first of all thanks sponsor 
ini details saya..
Nama :
Alamat :
No Hp :
Link blog :
No bertuah :
Hadiah dimenangi :
tq :)
tahniah semua !! nantikan Contest di Fan Page Blog opzzpinky, jika berminat untuk sponsor sila PM sha di FB ya Add Sharina Elyana

February 5, 2014

Wednesday, February 05, 2014

Jawatan kosong di pos laju seluruh malaysia

Jawatan kosong di pos laju seluruh malaysia

Sha dapat info ini dari fb..nak share dekat korang yang tengah cari keja..sha pn apply juga..mana lah tau rezeki kan..

korang boleh col nombor di situ untuk urusan temuduga..

Gud luck..

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin