Assalamualaikum

1st time naik LRT muka sangat lah excited dan penat sebab dari hotel di Bukit Bintang nak ke Masjed Jamek tersangatlah jauh :( even guna LRT huhu..patah kaki..request kasut roda plesss !!

tapi sha suka naik LRT, guess what ? di Sabah tiada benda tu, sebab sangat jimat masa dan jimat duit, lagi..sha suka masukkan token :P sakai !!!

shopping time ~~


Assalamualaikum..

Aduhai..kali kedua pergi KL, masih teringin nak jejakkan kaki ke sini, Pertama kali tu sha pergi SNOW WALK then kali kedua ni, just jalan2 release kan stress sambil melihat keindahaan lampu2 disini..damai ja rasa :)



Assalamualaikum
Terbang dengan AIRASIA menang murah, siapa kisah dengan service yang tidak menandingi MAS, yang penting sampai dengan selamat :D kan...Pada 24 oct yang lalu sha untuk kali keduanya memijak bumi KL dengan menaiki AirAsia semurah RM 39 siapa yang teringin nak bercuti, rajin2 lah check AIRASIA

2jam lebih duduk atas kapal terbang, memang penat, tapi alhamdulilah dengan AIRASIA sha dapat pergi ke KL dan Penang..haha..maaf tiada entry pasal penang..
Dan ini entry khas buat AIRASIA sebab bagi tambang murah :P
harap2 bulan 4 murah lah lagi yaaa~

Besok~ hihihi...

Assalamualaikum
Maka berakhirlah debaran penantian korang yang tertundah, tanpa buang masa..korang pun dah tak peduli lagi dengan apa yang sha ingin sampaikan..:P mari kita tengok siapa yang menang :)


Top Referrel [Hadiah : Topup RM5 + 1x Keychain Dari Sabah] Claim SINI
Dari blog FD :- 
61. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
Dari Blog Sha :-
112. http://www.aimisyahirah.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html


-SENARAI PESERTA-


5 Peserta Random dari Sha [Hadiah : 1x Shiseido Mask] Claim SINI
3
47
99
28
11

5 Peserta Random dari FD [Hadiah : 1x Button Badge Blogger] Claim SINI
133
84
35
74
57

Tahniah semuanya...jangan lupa claim hadiah tauuu..dan jangan lupa ucap terima kasih kat sponsor yang baik hati..insyallah ada rezeki sha buat lagi :)

Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Set Shawl Cinta Jannah x 2, Dress x 2, Inner Magic + shawl x 3, Topup RM30 x 1, Topup RM10 x 1, Novel Love You Mr. Arrogant x 1, Button Badge Blogger x 6, dan Inner Bawal x 5

Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Fatin Diana, Liliy Scarf, Blog Ieta, Daily Dress, Rubiey Scarf, dan LAC Touch Boutique.

Tamat 8 Nov 13, 10 malam


Assalamualaikum

ahh..sekarang dah ketagih permainan ni..sha pun main juga..tapi taklah sampai tak cukup tidur..nyawa 5 ja pun bukannya boleh main satu malam..hihi..bawa2 lah tidur, besok sambung main pula kan..setuju dok?

Assalamualaikum, peace upon you.





Dengan ini shida wakil dari www.reddelima.com menganjurkan Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida yang akan berjalan selama 2 minggu bermula hari ini 15.10.2013 bersamaan Hari Raya Aidiladha dan akan tamat pada 29.10.2013. Pengumuman pemenang akan diumumkan selepas Part 2 Giveaway dijalankan pada 30.10.2013 dan akan tamat 12.11.2013 (2 weeks). Shida berharap GA ini akan mendapat sambutan dan meriah seperti GA sebelum ni. Inshaa Allah. Kita tengok syarat-syarat wajib korang kena follow :





 syarat-syarat wajib : 


  1. Like dan Add Facebook Sponsors :  

  2. Like dan Follow Blog Shida :

  3. Buat satu entri bertajuk :  Reddelima Giveaway Part 1 by Dunia sebenar Shida

  4. Copy dan paste kod dalam entri korang

  5. Submit link entri dekat komen entri Giveaway ini












Assalamualaikum

Hari ini nak war2kan tentang sewa tapak iklan business atau blog semurah RM 5 untuk 2 bulan..siapa2 yang berminat boleh email di opzzpinky@yahoo.com

Syarat-syarat
1. Terhad kepada 5 yang terawal
2. Bank in Ke Maybank atau Topup 
3. Ada banner sendiri

Siapa Cepat dia dapat...

Thanks sebab join :) Segmen telah TAMAT 
sila semak link penyertaan korang ya..nantikan keputusan pada 23hb ni :)
jom blogwalking~
  1. http://ayzaadlyana.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  2. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  3. http://ceriteranuramyra.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  4. http://www.cikfie.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  5. http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  6. http://www.dayangdeno.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  7. http://sayaeesya.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  8. http://inikisahsaya99.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  9. http://blogcikwan.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  10. http://keranaakumalu.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  11. http://ahmadsollehin.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  12. http://www.syuhadasalleh.my/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  13. http://schomells.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  14. http://pinkylady687.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  15. http://thelapensee.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  16. http://shazlina2417.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  17. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  18. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  19. http://superdreamland.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  20. http://littleazumi.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  21. http://arnilala.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  22. http://ape-kinah.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  23. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  24. http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  25. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  26. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  27. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me.html
  28. http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  29. http://ciknadhirah.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  30. http://aiskrimvanillacoklat.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  31. http://sallyyatiey2494.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  32. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  33. http://cxopportunities.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  34. http://umikasum.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  35. http://mylovelifelavenderpurple4.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  36. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  37. http://jannah-is-my-goal.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  38. http://aqilahhaliqa.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  39. http://girangdottaeminmuch.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  40. http://www.almyras.my/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  41. http://farraanuar.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  42. http://mamadarwiish.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  43. http://www.duniashida.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  44. http://troublemaker291.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-and-fd.html
  45. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  46. http://muhasmyrapieces.blogspot.com/2013/09/join-segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  47. http://ynarazali.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  48. http://dilaella.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  49. http://itsmetira.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  50. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  51. http://mrsexotic.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  52. http://walkstatic.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me.html
  53. http://aejarstories.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  54. http://warmth-summer.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  55. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  56. http://afiqah220511.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  57. http://bintuabuhassan.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  58. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-fd-sha.html
  59. http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  60. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  61. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  62. http://superpapaya.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  63. http://nurfarishaidayu.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  64. http://lienliedot.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  65. http://eyra1990.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  66. http://bondaqalish.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  67. http://mohamadhazimzmr.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  68. http://sinceyesterdayz.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  69. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  70. http://nurfarizahslife.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  71. http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  72. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  73. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  74. http://tampawan.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  75. http://mommyas.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  76. http://sicomotizati.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  77. http://nurizzah1811.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  78. http://sebabakusabrina.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  79. http://www.syuhadasalleh.my/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  80. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  81. http://mimieasya.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  82. http://asma-sah.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  83. http://athirahkhider.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  84. http://zitaomar.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  85. http://pwincessnurika.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  86. http://jueliana-koreanworld.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  87. http://nurulain26.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  88. http://amirahamer.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  89. http://randomlyawesomeme.blogspot.com/2013/10/happy-october-peepz-another-9-month-in.html
  90. http://atiqahnorbeli97.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  91. http://xanisnuradibahx.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  92. http://chepahilahussein.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  93. http://hafiznur.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  94. http://lappyku-lappymu.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  95. http://cikfafasweet98.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  96. http://sarasaturn01.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  97. http://hawazailan.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  98. http://efatin-eman.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  99. http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  100. http://azizmas.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  101. http://hannanabyllah.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  102. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  103. http://thesunshinesgirl.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  104. http://ainfadhilahwings.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  105. http://www-atiqahamelya.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  106. http://myduniamelodi.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  107. http://akuainkausiapa.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  108. http://vidolaaa.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  109. http://ainfadhilahwings.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  110. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  111. http://bubugijo.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  112. http://www.aimisyahirah.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  113. http://ezzatie-ezzatie.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  114. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  115. http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  116. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  117. http://aqueiez95.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  118. http://cuteki-diary.blogspot.com/2013/10/klik-sini-utk-joinn-httpwww.html
  119. http://airis-contest.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  120. http://princesskawaiigurlzz.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  121. http://edorishe.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  122. http://the-red-heart.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  123. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  124. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  125. http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  126. http://zakieazid.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  127. http://myownsiteoffariqanafina.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  128. http://bunnycomell.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  129. http://sepupusepakat.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  130. http://nuraliazainalabidin.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  131. http://cuteki-diary.blogspot.com/2013/10/mini-giveaway-by-arni-fatin-diana.html
  132. http://www.sigadismerah.my/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  133. http://missqerieyal.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html

Assalamualaikum

Maaf atas kelewatan mengumum pemenang Segmen ini..sepatutnya hari ini, tapi sha tangguhkan ke hari  rabu iaitu 23hb October, alhamdulilah lappy dah boleh connect internet, berikan Sha dan FD masa untuk select pemenang yang betul2 ikut syarat ok ^^

Sebelum itu sha akan update peserta besok, dan korang jangan bimbang link penyertaan akan sha update sebagaimana korang dah hantar..lewat tidak diterima :)
Banner : http://i.imgur.com/OeAjOji.gif


Assalamualaikum
Memandangkan sha dah lama tak buat segmen dalam blog yang usang ini, maka dengan sepakat membawa berkat, sha deal dengan partner comel ala-ala scha alya gitu iaitu Fatin Diana..haha :P untuk buat satu segmen yang bertajuk Segmen Follow Me By Sha & FD
Syarat Wajib
i) Follow Blog Sha | FD | Abam Ming

ii) Like Fan Page 
Follow Instagram sponsor : abaikan bahagian ni kalau tiada akaun Instagram
Instagram
iii) Buat entry, Letak banner dan backlink kan ke entry ini
iv) Hantar url penyertaan ke kotak komen SEKALI sahaja !!

Hadiah
i) Topup RM 5 x 2
ii) Button Badge Blogger x 6
iii) Keychain dari Sabah x 2
iv) Shiseido Mask x 5
v) Hadiah Misteri x 2
**Penyertaan lebih dari 150 orang, hadiah akan ditambah !!

Pemilihan Pemenang
i) Top Refferal
ii) Random.org

Tarikh Penting
i) Mula : 7 September 2013
ii) Tamat : 18 October 2013
iii) Pengumuman pemenang : 19 October 2013
iv) Claim hadiah : 19 - 26 October 2013
**Peserta akan diupdate dari masa ke semasa 



Maka dengan lafaz Bismillahirahmanirahmin..berlangsunglah segmen ini, korang semua dialu2kan untuk join ya..gud luckk~


Hadiah :
Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi




Assalamualaikum 

ini kali pertama daku cashout nuffnang setelah 3tahun bersama, alhamdulilah kejap ja tunggu dah berbuah...1st month dapat BE dari nuffnang awal bulan Julai, dan amount yang dapat sha kumpul setakat bulan september ialan RM 77 haha..sikit sangat, tapi alhamdulilah..try duit hasil dari blogging mesti happy kan :)

still belum kena bayar..tapi setia menunggu :D
cepat bayar sebelum sha nak fly bulan ni :P

Assalamualaikum

Alhamdulilah Nuffnang masih memberi BE untuk bulan october yang indah ini..2hb tu iklan Transtitions Optical, 7hb iklan chipsmore dan 11hb iklan project durian..wahh..menjadikan 6 BE running in my blog :)

 
Sekarang ini sedang berlangsung sidang media khas di Neo Damansara berkaitan isu Aeril Zafrel & Wawa Zainal yang di’katakan sudah bernikah oleh sebuah akhbar hujung minggu lalu.
Pengakuan awal dari Aeril Zafrel dan Wawa Zainal petang ini mengejutkan semua pihak kerana mereka mengakui sudah bernikah kali pertama pada 25 Februari 2012 dan kali kedua pada 5 Februari 2013.
“Ya, saya dan Wawa sudah bernikah. Kami bernikah di Taman Datuk Harun, Petaling Jaya. Jadi, status anak saya yang dihebohkan selama ini sudah terjawab,” jawab Aeril Zafrel.
Jelas Aeril Zafrel, pernikahan kali pertama dibuat tanpa didaftarkan dengan pejabat agama tetapi terpaksa melangsungkan akad nikah kali kedua sebagai menghormati permintaan keluarga perempuan sebelum ia didaftarkan secara rasmi.
Berikut merupakan dua keping gambar yang di’ambil ketika majlis pernikahan Aeril Zafrel dan Wawa Zainal. Harap dengan pengakuan pasangan ini semua sudah berpuas hati.
#40 Aeril Zafril & Wawa Zainal Akui Sudah Berkahwin - ROTIKAYA
#39 Aeril Zafril & Wawa Zainal Akui Sudah Berkahwin - ROTIKAYA
sumber : http://www.rotikaya.com/aeril-zafril-wawa-zainal-akui-sudah-berkahwin/

#kenapa perlu rahsiakan perkahwinan? sedangkan perkahwinan wajib dihebohkan sebab takut fitnah, apapun, dorang ada alasan tersendiri dan hanya Allah sahaja yang tahu..

Assalamualaikum

Beralih arah dengan menjual barangan mesir, blogger femes, Pn Niera, dari blog INI, menjual beberapa produk dari mesir iaitu Bedak Arab, Sarung Lengan, Tudung, Stokin dan Tasbih Digital..

Untuk pertanyaan, sila hubungi

FB : Munirah
Fan Page FB : Aisyah Humaira
Blog : http://www.aisyahhumaira.com

Assalamualaikum

Alhamdulilah..exam dah habis kemarin, lepas habis ja terus hantar barang dirumah Telipok, lepas tu gerak balik ke UiTM sebab besok ada Event Di Kudat..hihi...Insyallah akan pulang Sandakan Lusa (Ahad)..

And cerita pasal EXAM yang lepas ..em..sha ambil 5 subjek, last paper memang kecewa sebab nda dapat jawab dengan baik..sha harap ja lulus..huhu..btw next trip will be long..long journey..nda sabar2x..haha..

ok..cau dulu..malam nanti sha nak bagitau something ;D
tunggu tau ~

Zaara Amirah punya impian yang sama seperti impian tipikal gadis biasa, iaitu membina rumah tangga yang bahagia bersama insan yang dicintainya. Namun impiannya musnah sebaik saja dia terjerat di dalam perangkap lamaran paksa dari seorang jejaka yang asing dalam hidupnya, Zafriel Irham. Dek kerana ingin terlepas dari genggaman Sherry, menantu pilihan ibunya, Zafriel Irham memaksa Zaara Amirah menjadi isterinya dengan menjadikan sebuah janji sebagai modal.


Demi sebuah janji, Zaara Amirah reda menerima kehendak Ilahi. Biarpun tiada cinta, Zaara Amirah rela demi menjaga maruah diri dan keluarganya dari dipijak-pijak jejaka bongkak itu sewenang-wenangnya. Namun Zaara Amirah tidak menyangka, keputusannya itu membuatkan hidupnya kacau-bilau melayan karenah Zafriel Irham yang berhati kering dan tinggi egonya. 


Berhadapan pula dengan Puan Sri Maryam, ibu mertuanya dan Sherry yang membenci dirinya, hidup Zaara Amirah tidak lagi aman. Kehadiran Hadry Hakimi, sepupu Zafriel Irham yang cuba merapatinya, mengeruhkan lagi keadaan.


Keadaan bertambah parah apabila tanpa sedar, dia telah jatuh hati pada suaminya biarpun dia tidak dilayan seperti seorang wanita yang bergelar isteri.


Adakah kebahagiaan akan menjenguk hidup Zaara Amirah apabila dia sudah jatuh hati pada jejaka bongkak itu? Atau menunggu balasan jejaka itu ibarat bulan pada waktu malam menanti matahari menjelma pada waktu siang? Zaara Amirah terus menanti..




Assalamualaikum

Laptop still ada masalah..jadi sha tersangatlah tak dapat nak update blog..huhu..sodih~ well since hari ni dah masuk 1st of october..and I welcomed that month yang sha tunggu2..nak tahu kenapa..kena tunggu next entry :P haha..

Sha masih mood exam..10hb last paper..besok ada paper Insurance..siapa pernah belajar boleh bagi tips sikit2 hihi..(baru nak minta?) huhu..dan sha banyak sangat nak cerita tapi pinjam lappy kawan..*tak malu :P haha..so..bukan hak milik nak pinjam lama2..

Thus, doakan sha dipermudahkan menjawab exam..no stress2 k..gud juga untuk mereka yang mengambil exam PMR besok !! bye~