25 September 2013

BRINGING NINETOLOGY ONTO THE NEXT UPSCALE LEVEL


In conjunction with Malaysia’s 56th Independence Day, Ninetology Malaysia has officially launched its Flagship Touch Point at Plaza Low Yat, Malaysia’s Largest IT Lifestyle Mall, on 30 August 2013. With a concept like no other, Ninetology’s Flagship Touch Point offers consumers an experiential touch point for today’s lifestyles and culture as well as a product showcase. At the Flagship Touch Point, not only would the Ninetology products be showcased, it’s a place where consumers can learn how to use a smartphone to enhance their lifestyles and interests. The flagship Touch Point will serve as a youth and culture training hub to spread the urbanite culture that is cultivated by Ninetology. The Ninetology smartphones are not just communication tools, but a device that can advance one’s social visibility, thus opening doors to more opportunities. Eight more Flagship Touch Points within the Klang Valley will be opened this year with another nine outlets scheduled within Malaysia by next year. The Ninetology’s Flagship Touch Point is opened from 10.00am to 10.00pm daily.


A ribbon cutting ceremony was held to launch the first Flagship Touch Point. Gracing the ceremony were the management team of Ninetology Malaysia comprising of Sean Ng (Chief Executive Officer), Marco Beh (Chief Operations Officer), Shian (Chief Finance Officer), Vijian Chan (Chief Marketing Officer), and Eddy Tay (Head of Channel); Michael Lee (General Manager, Property Management and Operations of Plaza Low Yat), and celebrities such as Z-Chen, Iqwal Hafiz, and Sasi the Don.

Earlier last month, Ninetology Malaysia also launched their U9 series at KL Hilton Hotel, Malaysia. The “Unite-as-One” power-infused technology with the urbanite profile was presented in three models: The X1, Z1, and Z1+, which are new and stylish devices engineered to meet the human needs of speed, precision and high levels of engagement. For more information on Ninetology U9 smartphones, visit www.ninetology.com/u9



“We are very proud to be in strategic partnership with MediaTek Inc, the leading fabless semiconductor company for wireless communications and digital multimedia solutions.  MediaTek’s invaluable support in providing us with high performance and reliable information communications solutions, as well as highly integrated and customized solutions, has significantly shortened our time-to-market, enhanced our product competitiveness, and also bring a better overall user experience. We are currently second largest in terms of mobile device market share. With the introduction of the U9 series, we hope to further strengthen Ninetology’s position as well as to grab a sizeable share in the Premium Smart Phones category,” said Mr. Sean Ng Chee Heng (Chief Executive Officer, Ninetology Marketing Sdn. Bhd.).


Mr. Arthur Wang, Senior Director, Head of EMSM, Mediatek Inc. receiving the Certificate of Appreciation from Mr. Sean Ng, CEO of Ninetology Marketing Sdn. Bhd.

The U9 series smart phones with 16GB ROM/1GB RAM of internal memory are ideal for viewing videos, playing games and other content with super-fast connectivity, are powered by Android 4.2 and a MediaTek MT6589 1.2GHz Quad-core processor, in which would deliver a richer smart phone experience at a competitive price. Customers enjoy access to more than thousands of applications including social network, productivity and utilities, entertainment, and appstore. They have display screens of 4.8” (X1), 5.7” (Z1) and 5.5” (Z1+) respectively. They are slim and light and would be a stylish and durable companion for upbeat lifestyles. (Please click on the thumbnail below for a larger view on the specifications)


At the launch, Ninetology also revealed their newly appointed Product Spokesperson, Z-Chen, a Malaysian Mandopop singer, also fondly known as the R&B Little Prince.  “As a singer and urbanite myself, I can truly appreciate the U9 series.  The U9 smart phones truly understand my needs as an individualist with various interests and a strong desire for freedom.  With the U9 series, there are unlimited possibilities to enrich my lifestyle and illuminate my unique personality, work and music. I feel that I am always united-as-one with my U9 smart phone in one seamless human-technology integration,” said Chen.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/CkY19Jrmz0g" height="243" width="432" allowfullscreen="" frameborder="0"></iframe>

<iframe src="//www.youtube.com/embed/KmLE3VxOZtM" height="324" width="432" allowfullscreen="" frameborder="0"></iframe>

<iframe src="//www.youtube.com/embed/K_ULi8bsoQU" height="324" width="432" allowfullscreen="" frameborder="0"></iframe>



Mr. Leslie Loh, Chief Digital Officer of Ninetology Marketing Sdn. Bhd. (2nd from right) introducing a gadget review program targeting all Malaysian bloggers – Tech Kaiju Arena. Along side from left is Kevin Chong TraxxFM Radio Presenter, Quah of quachee.blogspot.com, and Mark O’Dea from The London Boys.

For those bloggers who are interested to review the U9 series smart phones, you can check out more on the Tech Kaiju Arena Program by submitting your name, blog link, email and contact number to publisher@ninetology.com early to avoid disappointment. Only shortlisted candidates will be contacted. Terms and conditions apply. This program will be ongoing until December 2013.

<iframe src="http://www.ninetology.com/9care/banner.php?ref=E8Z2-Y2TM-TBYY-GM8I" width="432" height="270" frameborder="0"></iframe>

24 September 2013

update via handphone

  • Assalamualaikum
  • Ok..laptop ada masalah sekarang..sha dah minta kwan tolong tengokkan..susah juga nak update guna handphone yang kurang canggih haha..btw..besok sha akan menduduki 1st paper..wish me gud luck ya..

    22 September 2013

    Durian ohh durian


    Assalamualaikum

    ahh terbeliak mata tengok durian sebesar kepala..wahh..heaven sungguh kalau dapat makan...memang sedihlah sebab dikala musim durian ini, sha tak ada dirumah..kalau nda dekat ja pagi2 dah sarapan durian..huhu..tak apa2 misi mencari durian akhirnya berjaya..



    Punyalah mahal durian setapau ni RM 18..huhu..terpaksa juga lah kan..bantai jala



    selepas melahap durian..kami jalan2 hilangkan stress..enjoy ~






    ok..itu seja cerita pasal durian..muka dah jadi bulan makan durian haha..nak lagi..nak lagi..

    CONTEST: TEKA WARNA BAJU PENGANTIN BY MAMA DARWIISH


    klik banner kalau nak join tauu

    Assalamualaikum

    nak cuba nasib teka baju pengantin..mana tahu lepas ni ada chance nak pakai :P
    ok sha teka warna pink & grey

    21 September 2013

    Exam Fever


    Assalamualaikum

    Alhamdulilah kemuncak telah tiba, dan masa untuk stress kini bermula, yang sebelum ni teramatlah busy..dengan presentation bertubi2, test berlambak..quiz dan assignment jangan cakap lah kan..huh~ itulah kehidupan pelajar yang sebenar..

    Beberapa hari lagi akan keluar dari UiTM..lepas tu nak enjoy sekejap sebelum merancang nak cari kerja..huhu..

    so korang doakan sha semoga dapat jawab exam dengan tenang ya :)


    Segmen 1st Mama



    klik banner kalau nak join ya :)

    19 September 2013

    BE kedua di bulan September - Olay JAS Bundle


    Assalamualaikum

    syukur alhamdulilah, dapat juga BE kedua pada bulan september ini, dapat kemarin..tapi busy tak dapat buka blog..ramai juga blogger dapat BE ini..yeahh..dah 2 untuk bulan ini :D

    so kalau korang nampak iklan olay ni..ringankan lah tangan klik ya..thanks~

    16 September 2013

    T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY



    Klik Banner
    Bermula 16 September - 23 September 2013

    15 September 2013

    Segmen Mencari Like by Sharina

    Assalamualaikum
    Segmen kali ini, like fan page..mudah dan senang..objektif untuk menambahkan like..
    tiada hadiah sediakan..kalau nak join segmen sha dengan FD klik SINI..banyak hadiah menanti anda :)
    Syarat
    Follow Blog Sha
    Klik dengan jujur Satu Dua Tiga
    Like Fan Page Sha
    1.4k
    Buat entry, copy banner dan linkkan ke entry ini
    Letakkan link Fan Page anda dan url penyertaan di kotak komen..
    #Fan Page Peserta akan diletakkan dalam entry ini dan akan diupdate setiap 2 hari..(insyallah)
    #Tarikh Tutup pada  27 October 2013


    Peserta

    Design Blog : Murah atau Mahal?

    picture credit to google.com

    Assalamualaikum

    Sha terpanggil untuk menyuarakan pendapat mengenai design blog yang semestinya antara designer yang mengambil tempahan dari customer..nak cakap sha ni terer sangat buat blog..Absolutely NOT !! namun sangat kecewa apabila design sha dikatakan mahal dan better hire orang yang lebih professional..

    Berapa harga sebenar untuk idea design blog itu sendiri akan ditentukan oleh designer..kalau korang nak sangat tahu berapa? sila design sendiri..mesti pening dan tidak akan teruskan sebab bermain dengan coding its not simply easy..

    RM 20 itu dah murah bagi sha, sebab of cos sha ambil tempahan yang simple dan so far, customer suka dengan design tersebut (kecuali customer yang dah tukar template sebab nak kelainan pada blog mereka) sha tak paksa korang ambil tempahan dari sha..its up to you..sebab itu korang punya duit..dan kepercayaan korang pada designer..

    Insyallah sha akan buka tempahan Edit blog versi kartun pada hujung bulan 10 nanti (lepas exam) dan memandangkan ramai yang dah tanya bila boleh edit..sha syorkan korang edit blog dengan Nabila Medan..dia memang terer..

    Nilai sendiri harga sesebuah blog yang sha design, layak kah terbang RM 20 atau sebelum ini RM 15 untuk setiap blog yang sha edit..MY BLOG DESIGN..sekian~

    14 September 2013

    Mystic Masquerade Night 2013


    Assalamualaikum

    Rabu lalu my course mate buat satu dinner dimana DBS and DBST bergabung untuk memeriahkan dinner tersebut, sha memang dah lama tak pergi dinner..so memang enjoy juga lah..

    Ikut tema, so kena pakai apa jenis topeng..pergi 1B beli kat Daiso..senang cerita :P

    so sha pilih color gold, sebab ?? entah !! haha

    Part paling menarik adalah MAKAN TIME !! 5 jenis makanan disediakan..sorry tak sempat nak snap gambar..dah kebulur dah time tu :P

    piring masih suci lagi..haha

    ini antara classmate yang pergi dinner tu..most of them adalah perempuan..

    and they are my beautiful ladies..with Sir Kay in the middle

    Part 6 dah sekarang..nanti tak tahu dapat jumpa ka lagi dengan dorang2 ini..rasa macam nak update pasal dorang ja..huhu..apa kan daya sangat busy minggu ini...BTW, ini sahaja yang mampu dikongsikan :P

    enjoy !

    11 September 2013

    09 September 2013

    Berminat untuk cari income dengan modal yang murah


    Assalamualaikum

    Terarik dengan tajuk entry? alhamdulilah, korang terpanggil untuk mencuba satu business baru dimana ianya semudah ABC, dibawah sha terangkan secara ringkas dan padat mengenai NMGnetwork

    • NMG bukanlah MLM
    • NMG bukanlah skim cepat kaya
    • NMG tak perlu modal ribu-ribu
    • NMG tak paksa cari orang
    • NMG sudahpun menyelidik bahawa plan perniagaan mereka adalah HALAL di sisi agama Islam.
    • NMG tak perlu jual barang
    • NMG akan tetap beri bonus sebagai pulangan keuntungan untuk "sleeping partner" mereka walaupun kita tidak mencari ahli.
    • NMG punya modal paling tinggi hanya RM120 sahaja dan paling rendah adalah RM40. Pilih yang mana anda mahu laburkan..
    • NMG memberi bonus tajaan kepada mereka yang berkerja kuat & banyak mendapat ahli.
    • TIDAK AKAN RUGI JIKA ANDA JOINT NMG NETWORK, MALAH LEBIH RUGI JIKA ANDA HANYA TERUS TERTANYA-TANYA DALAM KEADAAN PENUH RASA SANGSI.
    • Jangan risau...daftar percuma ja~
    Untuk info selanjutnya PM sha di sini

    Segmen Follow Me by Salamah Ishak

    Klik banner kalau nak join ya :)

    08 September 2013

    Blogger yang meraih Readers dengan cara yang salah !!


    Assalamualaikum

    Alhamdulilah blog kini mencecah 2K followers, apa nak buat dengan follower sebanyak ini? hanya ucapan terima kasih kerana menyokong blog sha..ada something disini..bertuah ya follower ke 2K..bukan bermaksud follower yang sebelumnya itu tidak bertuah, namun merekalah yang menyebabkan bertambahnya readers dalam blog sha..thanks alot !

    So topik yang sha nak bincangkan dengan korang, blogger yang mana readers yang datang dengan cara yang salah..faham kan maksud sha? ahh..boleh tengok Facebook sekarang, mesti nampak Fan page yang mana bergosip tentang artis, cerita itu..ini, dan paling sedih, membuka aib orang lain semata-mata nak meraih bilangan readers..

    apalah maksudnya kalau meraih readers dengan cara sebegitu??
    apa pandangan korang?


    Duo Mega Giveaway by Fiqa Nsz & Adam Faiz

    Duo Mega Giveaway by Fiqa Nsz & Adam Faiz


    *KLIK BANNER*

    Jom join duo mega giveaway oleh Fiqa Nsz dan Adam Faiz!
    Hadiah Gempak habis!
    16 hadiah untuk dimenangi seperti hp case, kain pasang sutera vietnam, kemeja, produk kecantikan, koleksi baju, topup dan banyak lagi!

    cepat-cepat join sebelum giveaway tamat 20 September 2013! KLIK SINI!

    Tempahan Edit Blog Tutup



    Assalamualaikum

    Sorry ya..sha terpaksa up entry yang tempahan edit blog closed untuk seketika..macam biasa final exam dah nak dekat..so sha nak fokus dengan study..kalau nak sewa tapak boleh email sha @ PM kat FB

    Doakan sha untuk final semester ya..dan sorry menghampakan korang untuk edit blog..Tempahan edit blog suggestion : Nabila Medan..terer~

    Oh ya..Tempahan akan open balik pada akhir bulan October..insyallah..bagi yang nak cuci mata tengok design boleh lah klik sini..thankss


    07 September 2013

    Segmen Sabtu by Emas Putih & Dedeq


    Sha guna DIGI :) 

    06 September 2013

    Pengalaman mencari kerja dengan hijab


    Assalamualaikum

    Nak share sedikit pasal pengalaman mencari kerja dengan hijab atau bahasa melayunya..tudung tapi sejauh mana sesebuah syarikat akan mengambil pekerja dengan style bertudung? 

    Photo: We should relize about it.Come on malaysians...   

Www.opzzpinky.my

    Pengalaman membeli barang online

    Sha pernah mengalaminya bila sha try cari kerja sambilan di area kk..kebanyakan syarikat tidak akan mengambil pekerja yang bertudung, sha pelik sangat2 kenapa mereka tidak mengambil pekerja sebegitu sedangkan kita dinegara Islam.

    Apa pandangan korang?

    Set Cadar Patchwork Cantik !!


    Assalamualaikum

    Tengahari ni nak promote satu business jual set cadar patchwork yang sangat cantik dan best dipakai..tengok ja ketebalan set cadar tu yang empuk bila diguna..sesuai sangat bila digunakan oleh pengantin baru hihi..kidding..

    pelbagai corak dan warna kegemaran korang boleh check it out di sini
    dengan free 2 helai sarung bantal dan yang paling best 100% cotton

    Harga :  RM200 + FREE POSTAGE
    *Stokis Oli Collection Dungun.. (Belakang Pejabat Pos Dungun)

    Contact
    Kak Yong
    Fan Page : http://www.facebook.com/kaqyonkfauzi
    FB : http://www.facebook.com/IzaMie9

    Betulkan ayat yang terkeluar dari Post Entry


    Assalamualaikum, Readers

    Ramai yang tanya sha tentang masalah ini, maaf sebab lambat buat penyelesaianya, sha try cari di google, langsung tak jumpa..atau keyword sha salah? haha.. so sha decided untuk selesaikan sendiri..with my own code !!

     Ayat terkeluar dari post entry memang membuatkan blog kita semak dan tidak teratur..jom ikut tutorial ini 

    Betulkan ayat yang terkeluar dari Post Entry

    1. Dashboard > Template > Edit Template
    2. Ctrl F = .post {
    3. Copy = padding-right: 20px; dan paste pada bawahnya..seperti yang ditunjukkan pada gambar

    4. Preview dan save template


    Bila korang masuk blog, ayat yang terkeluar tadi dah masuk balik dalam post hihi..semoga menjadi ya..

    05 September 2013

    1st BE on September - DiGi Prepaid Project Zoom



    Assalamualaikum

    Hye korang..baru terupdate blog..kecian kan..sha baru habis quiz tadi..so rindu nak update..alhamdulilah UV still maintain even blog terabai..dan paling unexpected BE masih diberikan kepada blog yang usang ini..cehh..masih ada 4 BE running + 1 BE baru lekat kemarin 4 September..

    Thanks Nuffnang :)

    DiGi Prepaid Project Zoom


    Sedikit mengenai iklan digi iaitu Digi Prepaid Zoom ada ini ada menawarkan pelbagai smartphone, tablet, plan, dan internet kepada sesiapa yang berminat. Di samping itu, Digi Prepaid Zoom  juga ada menawarkan Digi Plan yang menarik seperti Digi prepaid, Digi Postpaid, Switch to Digi dan pelbagai perkhidmatan yang disediakan.

    Cara meletakkan iklan nuffnang
    Perlu tukar Kod Nuffnang !!!
    Nuffnang bagi BE banyakkkkkk~

    Sudi-sudikanlah kiranya klik iklan Digi tersebut ya..thanks again :)


    01 September 2013

    Berbaju Kurung ke Pesta Arak Merderka


    Berbaju kurung ke pesta arak merdeka

    KUALA LUMPUR - Sambutan ambang merdeka yang sepatutnya berlangsung dengan penuh kesyukuran dicemari pesta minuman keras oleh pengunjung beragama Islam di sebuah kelab hiburan di Jalan Sultan Sulaiman, di sini.

    Lebih memalukan apabila ia berlangsung dalam keadaan pengunjung wanita berpakaian baju kurung dan kebaya dipercayai sempena tema ‘rumah terbuka Aidilfitri’ anjuran kelab berkenaan.

    Ketika serbuan dijalankan pihak penguat kuasa Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), kira-kira jam 2 pagi itu, rata-rata pengunjung sedang asyik berhibur bersama ‘bintang-bintang’ ternama dalam kalangan pengunjung tetap kelab berkenaan, yang menyertai pertandingan karaoke di situ.

    Pada awalnya, serbuan kira-kira jam 1.30 pagi itu berlangsung aman, bagaimanapun beberapa pengunjung gagal memberi kerjasama membuatkan pihak penguat kuasa Jawi terpaksa mengambil masa lebih dua jam sebelum dapat menyelesaikan ketegangan yang berlaku.

    Beberapa petugas media juga menjadi ‘mangsa’ sasaran pengawal kelab yang bertindak mengarahkan semua rakaman dipadamkan sambil mengeluarkan kata-kata berbaur ugutan.

    Ketua Penolong Pengarah Cawangan Operasi Jawi, Mohamad Rais Rasid berkata, dalam serbuan berkenaan, seramai 30 pengunjung yang disyaki meminum minuman keras, ditahan untuk siasatan lanjut manakala 20 lagi diberi notis perintah hadir kerana berkelakuan tidak sopan di tempat awam.

    “Setiap tahun kita laksanakannya tetapi kali ini agak mencabar kerana membabitkan pengunjung yang terlalu ramai dalam kalangan Melayu Islam dan itu amat menyedihkan kerana tempat ini tidak sesuai untuk sambut merdeka. Ada hidang arak serta pencampuran lelaki dan perempuan,” katanya selepas operasi berkenaan.

    Operasi bermula jam 12 tengah malam itu berakhir kira-kira jam 4 pagi melibatkan 71 anggota penguat kuasa Jawi dan juga polis.

    Mohamad Rais berkata, siasatan turut dijalankan ke atas penjual arak yang mana jika sabit salah boleh membawa didenda tidak melebihi RM5,000 atau penjara tidak lebih tiga tahun atau kedua-duanya.

    Sementara itu, dalam operasi sama, dua remaja berusia 20 tahun ditahan kerana berkhalwat hasil serbuan ke atas sebuah hotel bajet di Bandar Tasik Permaisuri, Cheras.

    Pihak penguat kuasa Jawi terpaksa menunggu kira-kira empat minit sebelum pintu dibuka dan mendapati remaja perempuan itu cuba menyembunyikan diri dalam tandas bilik hotel dalam keadaan separuh bogel.

    Kedua-duanya dibawa ke Jawi sebelum diikat jamin dan kes disiasat mengikut seksyen 27 kerana berkhalwat dan jika sabit salah denda tidak lebih RM3,000 atau penjara tidak lebih dua tahun atau kedua-duanya.

    Sumber : Sinar harian

    Nota Pink : Mungkin kerajaan patut ambil tegas berkenaan isu agama..apa pendapat korang?