28 June 2013

Bedak Sejuk Tanaka

Assalamualaikum

Now sha nak memperkenalkan produk terbaru yang tengah hangat sekarang,

"Bedak Sejuk Tanaka Powder"..

Nora Danish dan sekeluarga dah guna bedak ni taw dan dijadikan amalan.Fungsi bedak ni sama macam bedak sejuk...sha pun guna juga tauuu..

BERAT : 110gram (TAHAN SEHINGGA 2 BULAN)



Tanaka powder ni berasal dari pokok Tanaka yang digunakan oleh orang2 Myanmar sebagai penjagaan wajah dan badan mereka dari jerawat,jeragat dan sinaran matahari.

Bedak Sejuk Tanaka ni original dari Myanmar taw dan bukan rebranding yaa...memang besstt sangat pakai bedak sejuk ni,rasa kulit makin soft,jerawat pun makin mengecut,dan parut pun semakin pudar.

Keistimewaan Bedak Sejuk Tanaka :
  • Kecutkan jerawat, haluskan kulit, cerahkan kulit.
  • Menghilangkan jeragat.
  • Boleh dijadikan bedak sejuk dan foundation
  • Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat,sensitif,normal.
  • Sesuai untuk lelaki dan wanita.
Selain dijadikan bedak sejuk, Tanaka Powder ni pun boleh dijadikan foundation taw.Hebatkan?

BEDAK SEJUK ~ Basahkan tangan atau campurkan bedak dengan jari dan sapu ke muka..Boleh dipakai selama 30 minit atau dipakai sepanjang malam.

FOUNDATION ~ Sapukan bedak secara rata ke seluruh muka menggunakan span muka.

Contact
Syiela 
Sms/Whatsapp : 012 4003624

27 June 2013

Ketenangan...


Assalamualaikum

Bila tinggal dalam kesibukan, lumrah manusia inginkan ketenangan..kan..kan..?

cantik kan picture diatas..tenang ja rasa..ikan bebas berenang ke mana sahaja..aishh..rasa nak bercuti kat pantai pula..korang tau tak mana tempat tu?? jernihnya air kan..

Kat Sabah ni, ada juga tempat sejernih itu..Di Semporna..memang best..sha dengar cerita ja..haha..memang pernah pergi tapi tak pernah sampai kat pantai/laut tu..kesian kan..huhu



InsyAllah will be there, soon..hihi..tapi that area masih dalam pengawasan..takut2 juga travel kat sana..
apapun..kalau korang buat vacation di pantai jangan lupa bawa sha sekali..siapa lah yang sudi kan..huhu



26 June 2013

Sibuk !!



Assalamualaikum

busy pun penat..last sem dah banyak yang kena buat..hihi..banyak sangat business yang nak dirancangkan..subject entrepreneur plan laundry business dan satu lagi project MyHarapan..by this week..dah buat proposol tadi..besok ikut bengkel, kalau diterima 25K dalam tangan nak running tu project..hope so :P

apa project tu? nantikan entry seterusnya haha..

well latety teramatlah jarang update..sepi ja orang pun dah malas nak komen but alhamdulilah still maintain page view..thankss google hee...

Insyallah bila dah senang sikit sha nak buat segmen..dah ada seorang sponsor..hadiah owsem..tunggu..hihi..and pasal edit blog kita bincang weekend ya..so sorry sebab ada email/mesej yang tak di reply..

thats all..see u next entry :)



20 June 2013

Alhamdulilah, sihat sudah !!


Assalamualaikum

Beberapa hari sha tak update blog..rindu sangat2..sejak isnin yang lalu, because of sha demam dan selesma, busy dengan class dan kemarin kena ulser..kebas pipi sha..dah macam kena suntik pula..but now alhamdulilah dah sihat.. :)


Lately sha diberi ujian dari Allah untuk menyedarkan diri sha yang semakin lupa..Ya Allah..kuatkanlah hati ini dalam menghadapi segala ujianMu..

Thanks korang yang sentiasa support me and my blog..I really appreciated it..tanpa anda siapalah saya heee...ok see u soon..

17 June 2013

Review 3 Pemenang Contest Headerku Owsem

Assalamualaikum, seperti dijanjikan 3blogger ini antara yang terajin BW peserta lain, sorry sebab lambat..macam mana boleh lupa ni..aiya~ and sha nak minta maaf lagi sebab sha kurang arif dalm bab review blog ni haha..
http://leprecious-nineplus-two.blogspot.com/

♥ Gabungan warna (pink + blue) yang menarik..sha suka ~~
♥ Blog ringan

Cadangan Sha
 Padankan Background dengan warna yang lebih terang sebab tak nampak sangat body blog..(pink terang kot)
♥ Letakkan Back to Top untuk memudahkan blogger :)
lain2 smua cute !! keep it up ya..

Zana Punye Life
http://wonderfullifezanahamdan.blogspot.com
♥ Tema warna hijau..dan header sangat kreatif..cantik gambar duduk atas bubble tu
♥ Blog ringan

Cadangan Sha
 Sidebar Widget banyak sangat (maybe boleh shortkan guna tab..)
♥ Border atas header tu..(hijau) kemaskan skit sbb nampak sangat xbercantum..tapi sebenanrnya bole dicantum header dan body tu..hihi..
♥ lain2 smua cute !! keep it up ya..


♥ Header dah tukar..tapi sha akan komen header atas ni..simple dan penuh makna..hihi
♥ Sidebar cute !!
♥ Blog ringan

Cadangan Sha
  Tulisan pada entry, maybe boleh tukar..sebab pembaca lebih sukakan tulisan yang simple maybe ?
♥ lain2 smua cute !! keep it up ya..

Actually sha takut nak review blog orang sebab takut nanti kecil hati dengan cadangan sha..apapun tahniah..dan sorry atas cadangan itu :)






16 June 2013

Happy Father's Day


Assalamualaikum

Ramai yang cari keyword ini (terima kasih singgah), dikala hari ayah ini tiba, sebenarnya sha malas nak tulis entry..eh..bukan malas..sedih..huhu..sha kehilangan ayah yang sha sayangi pada 20hb Oktober 2012 tahun lalu..so no points to me celebrate even I knows Everyday is Father's Day..right? hurm~

Di entry Selamat Hari Bapa tahun lalu..sorry title tetap sama even ayat lain haha..sha rindu dia sangat 
(cepat2 baca al-fatihah) - *Air mataku mengalir*..dah mula dah..hihi

Bak kata dia ni, Appreciate your dad as much as you can since he's still alive..
true kan? huhu..

To my late father

15 June 2013

Cara buat online chat for business



Assalamualaikum

hye guys..lama tak buat tutorial kan..hihi..busy lately..so nak buat tuto pasal online chat untuk business or bukan business pun boleh bah..hihi

Tutorial
I. Pergi ke https://www.zopim.com/
II. Paste url blog korang pada Try Zopim on your website
III. Decorate your own design dan sign up via email
IV. Verify email dan paste embed code

#kalau korang open dashboard means korang online, kalau tutup..maka status korang offline..senang kan :)

Segmen Menang Topup by Fizgraphic

Klik banner kalau nak join

SEGMEN SAYA NAK SHAWL


klik banner kalau nak join

14 June 2013

Mangsa Samun Dagu terbelah dua


Mangsa Samun di Sipitang, Sabah. Kejamnya penyamun itu. Sesungguhnya penyamun / pencuri wajar dihukum dengan hukuman yang berat.

Mangsa, Laud Adau, 68, Suku Kedayan, dari Kampung Kesusuk, Sapok Sipitang.
1. Kronologi kes: menurut mangsa ketika kejadian dia sedang tidur seorang diri di rumah kebun di Kg. Susuk Sapok Sipitang tiba-tiba didatangi oleh seorang lelaki yang tidak dikenali terus menetak mangsa menggunakan tombak sabit sebanyak 2 kali di bahagian leher dan tengkuk. Masa kejadian gelap dan mangsa tidak nampak saspek. Saspek hanya syak saspek terlibat berbangsa bugis dan merupakan pekerja kebun sawit berdasarkan kepada senjata yg digunakan. Saspek telah berjaya melarikan beg dompet milik mangsa berisi wang tunai RM1K. Masa kejadian dipercayai pada 12/06/2013 lebih kurang jam 2300 hrs.

2. Lebih kurang jam 0800 hrs org awam penama KADIR BIN AISHA yg lalu dikawasan rumah mangsa untuk menebas telah terdengar bunyi berdengus seperti orang meminta tolong daripada rumah mangsa. Penama datang meninjau dan mendapati mangsa telah terbaring di beranda rumah dalam keadaan terbaring dan berlumuran darah. Penama kemudian terus membawa mangsa ke hospital Sipitang.

3. Suspek di syaki seorang lelaki bangsa Bugis dipercayai pekerja ladang sawit berdasarkan senjata yang digunakan.

4. Kedaan mangsa sekarang menurut doktor adalah stabil dan mangsa akan dirujuk ke Hospital Queen Elizabeth kota kinabalu untuk rawatan lanjut.

Menurut Kadir, beliau lihat Laud telah terbaring di beranda rumah dalam keadaan terbaring dan berlumuran darah dan terus membawa mangsa ke hospital Sipitang.Kedaan mangsa sekarang menurut doktor adalah stabil dan mangsa akan dirujuk ke Hospital Queen Elizabeth Kota KInabalu untuk rawatan lanjut.

Sumber : FB

13 June 2013

German Day @ UiTM Sabah




German day yang berlangsung pada 12 Jun yang lalu di Ujana Sarjana, UiTM sabah dapat mengukuhkan hubungan antara UiTM dan Jerman (keratan akhbar Borneo)


antara free gift yang dapat sha sapu hihih


 bergambar dengan orang jerman..so cute and tall hihi..

okey thats all..sha da kurang update blog dah sekarang..malas kot..and tiada bahan nak diceritakan..huhuh..
plus LINE semput ~


11 June 2013

Segmen Topup By Emas Putih Part #3

As-Salam


Segmen Topup by Emas Putih Part #3
Klik banner di atas kalau nak join.

Ada 40 x Topup RM5 untuk dimenangi !!
Tarikh tamat : 23 Jun 2013

10 June 2013

Pantang Larang Kucing Beranak


Assalamualaikum

hye guys..lucu dan pelik tak keyword hari ini? hahaha..*gelak jahat* siapalah yang buat lawak diblog sha ni?? 0.o?? ok2 sorry sungguh menghampakan korang semua..sha langsung tiada tips untuk itu..hahaha

Tapi nak story, sha pernah tengok kucing beranak, 1stly tu dia menigau2..cara tempat yang terbaik untuk melahirkan anak..tup2 keluar 8 anak..wah..hebat oh..hihih..geli? emm..tak kot..sebab suka tengok dia lahirkan anak ramai..semua comel2..

Siapa2 yang ada tips pasal keyword tu boleh PM sha :P

09 June 2013

#Segmen Button Runningman

klik banner if korang nak join ya

Assalamualaikum

1.Nama pada Button : Sharina
2.Warna : (biru/merah/hijau/oren/pink/ungu)

New Semester - UiTM


Assalamualaikum

hye guys..wawawa..rindunya nak update blog..lately mood kelaut..ni dah naik balik..guess what? sebab esok dah start kelas..hehe..tak sabar nak habiskan another one semester..the last part in UiTM ..lepas tu..BEBAS..mesti rindu zaman study kan..kan..kan..

Insyallah sha akan berusaha disemester akhir ini..oh ya..result semester lalu, alhamdulilah meningkat..thanks to my SUPPORTERS..hihi..tunggu hadiah tiba ja ni :P

em..nak taip apa lagi ya? 
oklah sampai sini dulu..rajin2 jenguk blog sha ya..
nak pack barang jap..nak pulang hostel..
wassalam..


06 June 2013

Irine Nadia Selamat lahirkan baby girl

gambar pasangan yang sweet

Assalamualaikum
tahniah kepada pasangan yang cute ini, telah melahirkan anak sulung mereka petang tadi..baby girl
so cute ~


baby irine -- curik dalam insta..^^

E-shop Jubah Muslimah

Assalamualaikum
Jubah Muslimah Stylo menghidangkan anda pelbagai jenis jubah untuk baju harian, tak kira kemana sahaja, ke pejabat, bersiar2 dengan keluarga mahupun ke kuliah..
Mari kita cuci mata di E-Shop Jubah Muslimah
Penghantaran 100% FREE !!
Contact
FB : E-Shop Jubah Muslimah
Call : 013-8537066

03 June 2013

16 BANGSA SYAITAN DAN TUGASNYA



1. ZALITUN, tugasnya menyuruh manusia gemar boros berbelanja,tanpa had dan fikiran hanya ingat pada makan dan makanan.

2. WATIN, tugasnya mendekati orang yang sedang ditimpa musibah agar bersangka buruk kepada ALLAH Taala.

3. A’AWAR, tugasnya menggoda raja dan orang besar agar zalim, rasa takbur dengan jawatan, membiarkan rakyat tanpa dibela dan tidak suka mendengar nasihat ulama. Menghias perempuan agar lelaki segera tergoda dan menggoda wanita agar mendekati lelaki yang dilihat menarik.

4. HAFFAF, tugasnya mengajak manusia berbuat maksiat, suka minum khamar dan berfoya-foya.

5. MURRAH, tugasnya mendekati ahli muzik agar selalu lalai dan leka, dan melekakan pula para pengikut mereka. Juga mengganggu ahli-ahli ibadat semasa sedang berwuduk agar membazir, yakni menggunakan banyak air untuk berwuduk.

6. MASUD, tugasnya menyuruh manusia selalu mengumpat, fitnah dan adu domba, suka berdendam sesama manusia.

7. DASIM, tugasnya memecahkan suami isteri agar suka bergaduh dan bercerai. Menyuruh manusia marah bukan pada tempatnya dan kepada marah yang membawa dosa. Juga menampakkan cela adik-beradik sehingga mudah bertengkar dan bermasam muka.

8. WALAHAN, tugasnya menimbulkan rasa waswas dalam beribadat, khasnya ketika orang itu sedang mengambil wuduk.

9. LAKHUS, tugasnya mengajak manusia agar menyembah selain daripada ALLAH SWT.

10. SABRUM, tugasnya mengajak manusia ke jalan yang jahat dan tidak sabar dengan ujian yang diterima, umpamanya mengoyak-ngoyak baju pada saat kematian ahli keluarga dan sebagainya.

11. MISWAT / MASWAT, tugasnya mempercepatkan manusia untuk berbuat maksiat dan suka kepada setiap perkara maksiat, di samping melengah-lengahkan berbuat taat dan amal salih. Ia gemar membawa berita dusta dan gosip liar.

12. ZAKTABUR / ZAKNABUR / ZALANBUR, tugasnya ialah menimbulkan raja ujub dan takbur dengan segala kelebihan yang ada pada dirinya.

13. KHINZAB, tugasnya mengganggu orang yang beribadat, khasnya yang bersembahyang, dengan membuatkan manusia berasa waswas dengan amalan baik yang dilakukannya dan sentiasa cuba meruntuhkan keyakinan terhadap agama Islam yang dianutinya.

14. LAQNIS, tugasnya mengganggu orang yang bersuci dan berwuduk sehingga jadi ragu dan tidak sempurna.

15. ABYADH, inilah jenis syaitan yang paling berat godaannya, paling buruk sikapnya, kerana tugasnya ialah menggoda para nabi dan rasul yang diutuskan kepada manusia.

16. KHANNAS, inilah syaitan yang menimbulkan waswas hati terhadap adanya ALLAH Taala, adanya perkara-perkara sam’iyat dan melalaikan hati manusia daripada mengingat Tuhannya sepanjang masa.

Sumber FB

02 June 2013

Gambar Majlis Perkahwinan Izzue Islam






#selamat pengantin baru :)
Sumber

Cara Edit Blog Template Denim Bhgn 3 (Footer)

Part I : Edit Blog Template Denim (Header)
Part II : Edit Blog Template Denim (Body)


Assalamualaikum

Okey ini adalah part last yang simple..harap lepas ni korang dah boleh jinakkan diri untuk menghadap HTML code hihi..

Cara buat Footer

Step 1 : Ulang step 1 pada Entry body dan setting kan height pada 250px, yang lain kekalkan

Step 2 : Naikkan kedua2 objek tanpa gerakkan ke kiri dan ke kanan, sebab setting akan lari..so halakan ke atas dan ke bawah sahaja..seperti gambar di atas..

Step 4 : Save image kepada .png

Cadangan website untuk upload footer : IMGUR
#untuk dapatkan url footer

Step 5 : Open HTML dan cari kod --> #footer-wrapper {
Kemudian lihat background:url dan gantikan kepada kod background:url(url footer);


Step 6 : Preview dan save

#jika tiada kod yang dicari, perlu copy kod dibawah ini

#footer-wrapper {
width: 960px;
background: url(url footer) no-repeat;
margin:0 auto;
padding:20px;
text-align:left;
word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
overflow: hidden;      /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}

dan letakkan dibahagian bawah selepas kod #sidebar-wrapper {

kalau tak faham tanya ya..alhamdulilah siap juga sesi pengeditan, semoga banyak membantu..hihi..happy dapat tolong :)


FREEBIES - Template Meiko dan Template Pinkish

Cara Edit Blog Template Denim Bhgn 2 (Body)

Part I : Edit Blog Template Denim (Header)
Part III : Edit Blog Template Denim (Footer)
Assalamualaikum
Ok, sampai kita ke part yang seterusnya iaitu bahagian body, hanya perlu sambung photoshop tadi..
insyallah ianya senang dan mudah difahami, hanya perlu ikut step ja ya..
Cara buat Body
Step 1 : Halakan cursor pada atas kotak (contoh pada gambar)
Klik kanan pada tetikus dan klik canvas size


Step 2 : Setting height sahaja kepada 50px, yang lain kekalkan 



Step 3 : Turunkan kedua2 objek tanpa gerakkan ke kiri dan ke kanan, sebab setting akan lari..so halakan ke atas dan ke bawah sahaja..seperti gambar di atas..

Step 4 : Save image kepada .png

Cadangan website untuk upload body : IMGUR
#untuk dapatkan url body

Step 5 : Open HTML dan cari kod --> #content-wrapper {
Kemudian lihat background:url(http://i.imgur.com/eLgZ2es.png); dan gantikan kepada kod background:url(url body);


Step 6 : Preview dan save


ok ! done Bahagian header dan body..jap lagi sha update bahagian footer pula ya :)


FREEBIES - Template Meiko dan Template Pinkish