31 May 2013

Segmen Menang Blouse Tribal #2

klik banner kalau nak join ya :)

Cara jarakkan Post dalam blog


 
contoh post yang masih bercantum

Assalamualaikum petang ini sha nak bagi tutorial dengan hasil carian sha sendiri, sebab waktu sha edit blog mama mia, post pada blognya bercantum, ianya sangat tidak sesuai..so akhirnya sha dapat selesaikan dengan memeriksa satu persatu kod tersebut

Tutorial
I. Dashboard > Template > Edit HTML > tick button hitam no 7
II. Ctrl + F ---> Post
III. Copy dan paste kan --> margin-top: 20px;
seperti gambar dibawah


IV. Preview dan save

contoh post yang telah dijarakkan

#sila creditkan tutorial ini kepada sha kalau korang nak buat entry tutorial baru kerana ini adalah hasil carian sha sendiri :) terima kasih..


30 May 2013

Contest Headerku Owsem by Sharina


-PENYERTAAN TAMAT-

Assalamualaikum
Kali ini sha nak buat contest mengenai header..senang..dan simple..just pertaruhkan header korang yang comel2 tu..dengan syarat follow the rules ok !! hadiah akan diupdate nanti :)

Follow Sponsor
Sharina Elyana | Yasira | Aisyah Humaira
 Nabila Medan | Syiela | Pelangi Collection  
Choc Empire | Cik Ana | Fatin Diana
Umie *updated


Klik sampai Habis Loading
Jika Earing Naik, akan ditambah Hadiah Misteri

Like Fan Page Sponsor

                         
 
 
 * updated
Tarikh Penting
15 Mei 2013 - Mula
20 Mei 2013 - Header akan dipublish di Fan Page sha (sesi like header)
30 Mei 2013 - (TAMAT - Pemilihan pemenang )
1 Jun 2013 - Pengumuman pemenang ( InsyAllah)


Senarai Hadiah dan Sponsor [sini] dan Pesetra [sini]

Kod Copy Paste from Kak Mia
Copy Coding Entri yang telah disediakan :)

Updated : Jangan lupa header korang dimasukkan kedalam entry masing2 ya :)

Note Pink : Everyone is the winner based on their luck..so..join it..
Sponsor boleh join !!

29 May 2013

Bayi hidup ditemui dipaip saluran najis

Assalamualaikum

Seorang bayi yang baru dilahirkan tetapi telah dipam masuk kedalam paip tandas akhirnya diselamatkan anggota bomba dalam satu kejadian di China.
Bayi berkenaan diselamatkan dari dalam paip selebar 10 sentimeter yang terletak betul-betul di bawah sebuah tandas selepas beberapa orang pejalan kaki mendengar dia menangis.
Gambar, Bayi Ajaib Terselamat Walaupun Di Pam Ke Dalam Paip Tandas -

Polis yang menyiasat kes itu sebagai cubaan membunuh dan melancarkan gerakan menjejaki ibu bapanya. Rangkaian televisyen China, CCTV melaporkan, bayi itu ditemui di bawah sebuah kediaman di Jinhua, di kawasan mewah Zhejiang.

Gambar, Bayi Ajaib Terselamat Walaupun Di Pam Ke Dalam Paip Tandas -

Pasukan penyelamat terpaksa memotong paip berkenaan dan membawanya bersama-sama bayi itu ke hospital berhampiran.

Gambar, Bayi Ajaib Terselamat Walaupun Di Pam Ke Dalam Paip Tandas -

Doktor yang memotong paip itu terpaksa berhati-hati bimbang kecederaan bayi, kerja tersebut dilakukan hampir sejam, sebelum dapat menyelamatkan bayi lelaki seberat 2.3 kilogram itu.

Gambar, Bayi Ajaib Terselamat Walaupun Di Pam Ke Dalam Paip Tandas -

Media China melaporkan, kanak-kanak itu yang dinamakan Bayi Nombor 59 sempena nombor inkubatornya, selamat dan stabil.

Gambar, Bayi Ajaib Terselamat Walaupun Di Pam Ke Dalam Paip Tandas -

Rakaman video mengenai usaha menyelamat itu disiarkan di seluruh negara semalam dan mendapat ribuan ulasan menerusi Weibo, laman media sosial popular negara itu.

Gambar, Bayi Ajaib Terselamat Walaupun Di Pam Ke Dalam Paip Tandas -

Seorang pengguna menulis: “Saya tidak boleh menerima atau memaafkan perbuatan membuang bayi yang masih beruri dan bertali pusat ke dalam paip tandas. Adakah mereka yang bertanggungjawab layak dipanggil manusia. “Sifat kehaiwanan berbanding kemanusiaan di kalangan orang dewasa semakin meluas.”

Gambar, Bayi Ajaib Terselamat Walaupun Di Pam Ke Dalam Paip Tandas -

Laporan mengenai bayi dibuang sering disiar media negara berkenaan. Antara punca yang dikatakan menyebabkan keadaan itu berleluasa ialah undang-undang merancang keluarga yang ketat. China melarang pasangan suami isteri mempunyai lebih daripada seorang anak.

Gambar, Bayi Ajaib Terselamat Walaupun Di Pam Ke Dalam Paip Tandas -





Gambar, Bayi Ajaib Terselamat Walaupun Di Pam Ke Dalam Paip Tandas -

Gambar, Bayi Ajaib Terselamat Walaupun Di Pam Ke Dalam Paip Tandas -
#astagfirullah..sungguh kejam ibunya..kalau tak mau, bagi kat sha..comel lagi bayi ni..dunia-dunia :( sedih sha tengok !!

28 May 2013

Edit Blog Kedua Mama Mia


Assalamualaikum

Actually edit blog dah tutup tapi sebab mama, sha open tuk dia..bukan apa..nak ambil banyak2 tempahan nanti habis pula limit broadband sha..huhu..so ini hasilnya..edit blog kedua mama mia..


EDIT FULL TEMPLATE 


Bertemakan Hijau dan Pink (combinasi yang cute) kan..kan..
selebihnya tengok depan mata hihi

kasihterciptasuarahatiku.blogspot.com




Edit Blog Hani

DiyanaHani
Assalamualaikum
cantik header hasil tangan kak dsyha :) doodle cute !! ok actually edit blog ini pending sebab limit tenet dah abis..wuhuhu..ni dah renew 1GB..hope bertahan la ya ..
so sha just edit sidebar, menutab, footer dan post title ja..hihi
sha matching kan dengan header..cute dok? :P
ok live preview korang boleh tengok di http://mardiyanhani.blogspot.com/
follow jangan tak follow ya..

27 May 2013

Keyword Perkahwinan UAI menjadi rebutan



Alhamdulilah, entry gambar perkahwinan UAI mendapat tempiasnya dalam blog sha, berada ditempat pertama di cariaan google..


97% keyword adalah tentang perkahwinan itu..tahniah UAI dan isteri :)
semoga berbahagia selalu..




26 May 2013

10 Blogger Comel di Malaysia


10 blogger yang anda rasa paling comel

1. Nabila Medan
2. Fatin Amalina Husna
3. Aisyah Humairah
4. Hani Asi
5. Eyma Lydia
6. Emas Putih
7. Apit
8. Mia liana
9. Boni Kacak
10. Lyssa Faizuree
2 orang blogger yang sporting INI dan INI


3 Gambar Perkahwinan UAI - Isteri ke 3


gambar majlis pernikahan ustaz azhar idrus

gambar majlis pernikahan ustaz azhar idrus

selamat pengantin baru :)

Cara Kembalikan Widget FOLLOWER


Assalamualaikum
Ada blogger yang kehilangan widget penting ini semasa edit new template..aah tak dapat dinafikan memang cemas !! apatah lagi benda sepenting ini hilang..walaupun dapat digantikan dengan widget yang menggunakan  BUTTON FOLLOW tapi ada keburukannya..

So dengan hasil selidik sha, sebab pernah kehilangan widget ini, sha dapat selesaikannya..meh nak ajar sat :)

TUTORIAL

I. Dashboard > Template > Edit HTML > Tick anak panah hitam tu
II. Cari code <div id='sidebar-wrapper'>
III. Copy  
<b:widget id='Followers1' locked='false' title='Friends' type='Followers'/>
#paste kan bawah code yang korang cari tu


IV. preview dan save


sha kaji menggunakan template denim, template lain kurang pasti berkesan atau tidak..so selamat mencuba ya :)

25 May 2013

Hasya's Collection Giveaway


Klik Banner kalau nak join ya 

Edit Blog Printing Studio

Printing studio
Assalamualaikum

baru ada masa nak update..hihi..ok edit blog business kak umie iaitu perkhidmatan pencetakan baju..simple ja..sha edit Full template..dan tolong buat form untuk business..

nak tengok lebih lanjut klik
http://duanprintingmaju.blogspot.com/

22 May 2013

Shaelayana's Shop


Assalamualaikum

keinginan nak berjual on9..akhirnya dapat siapkan Blog Shop yang diberi mana Shaelayana's Shop color maintain PINK hihi..baru siapkan petang tadi..dengan 2 suppliers yang baik hati..anyone yang nak supply barangan yang murah2 kat sha ? syaratnya tiada yuran keahlian hihi..*takdaduit*

Shaelyana's Shop
FOLLOW dan LIKE

Sign Up and get RM 10


Assalamualaikum

Pagi tadi Pihak pengiklanan Email sha, yang dia berminat nak letakkan iklan dalam blog sha..alhamdulilah..then dia suggest sha untuk daftar weeclicks..

SignUp ja terus tengok dalam account RM 10..kini dah bertambah RM1.20 sebab dah ada orang yang join weeclicks under sha..

*bukti*

join -- > weeclicks

3rd Annivesary GA Blog by Emas Putih

21 May 2013

Segment Follow Mollow Dan Menang

Klik banner kalau nak join :)

Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI


ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang pada hari Isnin - 20 Mei 2013 hingga pukul 2.30 Petang Rabu 22 Mei 2013.. 2 Hari!

DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org.. Manakala SEORANG blogger akan direview blognya juga pemilihan melalui Mr. Random.org..
Syarat : -
  1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
  2. Buat tajuk entri Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..
  3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..

Freebies Gabungan Header - Template Meiko


Assalamualaikum

alhamdulilah template meiko [ini] mendapat sambutan ramai..terima kasih pada yang dah guna template ini..cumanya nak bagi freebies gabungan header sebab tak semua yang nak guna kepala meiko itu..sob..sob hihi..bukan korang mestila nak header sendiri kan..

semacam header di atas [curik sebentar ya cik ina] sambungan header tiada dan nampak lain ja kan..so entry ini akan membantu insyallah :)


TUTORIAL

I. Save image freebies
II. Buka Photoshop, Gabungkan header kamu dengan freebies sampai freebies tu di hujung kotak..

-contoh-

III. Save dan letakkan header di HTML
Ctrl + F = http://i.imgur.com/35IlDUh.png
dan gantikan url header korang :)

#selamat mencuba..kalau tak faham boleh komen ya :)


20 May 2013

Sesi Like Header

Klik banner kalau nak join

Assalamualaikum

Now dah tiba masanya untuk sha upload header2 korang yang cute miut tu..dah upload pun hihi..ternyata teramat sukar ya..huhu..nak sama kan header dengan nombor penyertaan, nak save header satu2..lagi-lagi header korang tak boleh right click..huh~

maklum lah 1st time buat hihi..alhamdulilah ramai gak join..thanks sangat2..jangan lupa suru kawan2 like fan page sha juga tauu~

JOM TOLONG KAWAN - KAWAN LIKE HEADER DORANG
-SINI-