30 November 2013

Edit BLog The Red Heart

Assalamualaikum

1st of all, sha nak minta maaf dengan owner sebab tempoh sangat lama untuk menyiapkan blog ini, actually nda juga lama, cuma ada kod tersembunyi, dan big thanks to sifu ECA, tolong godek2 kod yang tersembunyi tu semalam..alhamdulilah jumpa juga..:D

so, inilah hasil tangan sha...simple, tapi blog yang membawa beribu makna buat Puan CT, tengok header..cute dok?? haha..tema pink + purple..yang paling sha suka gambar kahwin pada banner...cute~

TERJAH !!
http://the-red-heart.blogspot.com/

29 November 2013

Rindu


Assalamualaikum
Rindu, apa tu maksudnya tu hihi...saja ja bah, rindu sama blog, sebab busy kerja kan, pulang rumah pun buat blog orang pula, begini la ni cari makan, busy ja kerja..alhamdulilah..dengan blog bole buat duit makan sendiri..untung kan..

ok actually rindu sama someone..tapi...


tapi lebih baik doa sama2, minta dengan Allah, lagi sweet kan :)
Ya Allah aku rindu dia..dia..dan dia..hihi..

28 November 2013

BirthDay GiveAway By S.Saira & Eyma


Sha tag semua :) 
hadiah sangat menarik 
mari menjoinkan diri :)

TERJAH !!

27 November 2013

Renew Domain DotMy


Assalamualaikum

busy buat blog sampai lupa pada blog sendiri hihi, cari rezeki memang perlukan pengorbanan kan :), so malam ni sha dah renew domain blog opzzpinky..yeahh..actually dah lama nak bank in, tapi maybank2u sha ada masalah lagi2 hari tu IC sha hilang..huhu..nasib hilang di rumah ja..alhamdulilah, kalau nda, banyak mau diurus lagi..kan..moralnya jaga IC baik2 tau !!

Balik pada cerita, bagi pengguna domain DotMY, cepat2 renew domain korang sebelum 15hb Disember, takut nanti kena remove korang punya blog...oh ya..korang kena join group INI tau untuk dapat info tentang domain tu, sebab domain tu apa perubahan harga..+ RM8 dari harga asal..panjang ceritanya, korang join ja group tu ya..

#Sahabat sha memerlukan sumbangan dari anda untuk pembedahan jantung ayandanya, mohon korang kalau ada duit lebih, nda kira lah berapa yang penting ikhlas, sama2 kita bantu dia yang dalam kesusahan, Insyallah Allah akan gantikan dengan beribu kesenangan..amin No account Maybank : Sharina binti saimon (dia tiada acc )
160166118778 email : opzzpinky@yahoo.com TQ..

25 November 2013

Inner Bawal dari Rubiey Scarf


Assalamualaikum

Alhamdulilah, sekarang dah ada masa nak upload gambar sha bersama inner bawal sponsor dari Rubiey Scarf yang mana sha menang dari GA Fatin Diana, terima kasih sponsor


Ada 5 warna berbeza, dan sha memilih untuk try inner warna hitam, sangat selesa untuk dipadankan dengan shawl, rasa macam pakai bawal ja, lagi2 boleh besarkan shawl tu untuk tutup dada dan belakang, senang urus, kain pun lembut..hihi..

Korang pasti nda rugi kalau pakai, kalau jenis muka yang bulat tu boleh bentukkan kepada bujur (macam muka sha) berminat? mari cuci mata di https://www.facebook.com/pages/Rubiey-Scarf-Inner-Bawal-/111403512301600

Jemput makan sushi, dah lama nda makan hihi...

Freebies Button Home,Newer dan Older


Assalamualaikum

Hari ni sha nak bagi freebies, dah lama nda bagi kan..kali ini button home, newer dan older..yang comel hihi..jemput ambil, jangan malu2 ja..hihi, ada 3 warna..pink,purple dan biru..


BUTTON HOME




BUTTON OLDER




BUTTON NEWER




#untuk mengambil, klik kanan dan save url image danTutorial tukar button home,newer dan older SINI

#pstt..lepas ni sha akan selalu buat freebies, insyallah..kalau korang nak request jangan segan2 bagi idea ya..di email sha :) thanks




 

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com



Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Jom join Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com sejumlah RM255 Topup untuk dimenangi! Klik banner atau klik SINI untuk join !

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com dianjurkan oleh Mojat dan disponsor oleh Adam Faiz,Fatin Farhanah,Munirah Rahman,Aina roseberry,Ana Ahmad,Cik Amal,Kasih Lestari Abadi,Anis AMira,Izyanyancinnamon,Maisarah,Hawa Syazana dan coretanku inpirasiku !

24 November 2013

Edit Blog Kak Jah


Assalamualaikum

Kali ini bertema kan biru, blog kak jah telah pun disiapkan dalam masa 4jam, semalam..wow !! first time sha edit blog begitu singkat dan selesa ja..sebab kak jah ni orang yang sporting, terima apa ja idea yang sha curahkan..susah mau dapat customer macam ni..

Jom terjah !!
http://kakjahworlds.blogspot.com/

23 November 2013

Edit Blog Diari Hatiku


Assalamualaikum

Malam ni nak publish blog yang ke2 yang mana tempahan FULL TEMPLATE dari shazlina pemilik blog diari hatiku, bertemakan ala2 English dengan warna pink dan hijau, simple dan kemas

Jom terjah
http://shazlina2417.blogspot.com/ 

22 November 2013

Lah Collection-Menjual Pakaian Wanita

Lah Collection... Kejelitaan Anda, Keutamaan Kami
Assalamualaikum
Hari ini sha nak kongsikan satu butik online yang makin dikenali ramai, mari berkunjung ke LAH COLLECTION yang memaparkan pelbagai pakaian wanita yang mementingkan citarasa dan kepuasan golongan hawa :)
Jubah syafira kasih
kurung moden livirosa

Kurung moden seri marry
Banyak lagi yang menarik untuk anda kunjungi di butik Lah Collection ini, selain itu juga anda boleh mendaftar sebagai agen yang mana dapat menikmati diskaun untuk semua baju..
Mari berkunjung segera
Web site : http://lahcollection.blogspot.com
Fan Page FB : https://www.facebook.com/LahCollection dan https://www.facebook.com/LahButikOnline

20 November 2013

Edit Blog Alina Ayu


Assalamualaikum

Blog kedua untuk minggu ini telah pun siap..owner blog femes dikalangan GSF, siapa tak kenal kan..cute-cute gitu hihi..actually semalam dah siap dah..cumanya nak betulkan sedikit masalah dekat bawah post tu, alhamdulilah dengan menggunakan khidmat kawan Pro memang telitilah juga sha cari solution hihi..thanks eca !!

So tema biru sha gandingkan dengan warna pink, suka2 ja sha mix color haha, hope ayu suka dengan pencampuran warna tersebut :P, bilang ayu ikut citarasa sha mana yang sesuai..rasanya tema ni sesuai kot dengan ayu yang cute kan..kan..kan..
mari kita terjah siapa yang cute tu http://coratcoretkuini.blogspot.com/

Thanks sebab trust me :)
EDIT TEMPLATE RM 20 + IKLAN SEBULAN
PM di sini jika berminat
Tengok design blog yang latest punya !!



16 November 2013

A Month GiveAway by Fateen


Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera.


klik banner untuk join


Senarai hadiah:
Bookmark & ID Card Holder x 1, Keychain felt domo x 1, Coklat Oreo x 1, Top-up RM10 x 2, Top-up RM5 x 3, Top-up RM5 x 2, Top-up RM5 x 2, Top-up RM5 x 2, Top-up RM3 x 1, Header x 3.

A Month GiveAway dianjurkan oleh Fateen dan disponsor oleh Anis Farah Aina, Fifiy Fitrianiee, Kraf Nailofar, ANa Ahmad, Amirah Azman, Nur Syazlia, Nurul Hasya, Chocolate A M,
Nurul Aini , Cahaya Penjaga.

Tamat 10 Disember 13, 10 malam

Giveaway Ole-Ole from Korea by Shad


Klik banner kalau nak join

Malaysia Blogger's Giveaway




Syarat-Syarat Penyertaan :

  1. Warganegara Malaysia dan beralamat di Malaysia sahaja .

  2. Mempunyai blog dan facebook .

  3. Follow blog , Instagram dan like Fanpage sponsor .

  4. Buat entry yang bertajuk " Malaysia Blogger's Giveaway "

  5. Copy code dibawah dan paste di ruangan HTML entry.

  6. Hantar url penyertaan hanya di comment entry ini sahaja. Lain lain tidak diterima.

  7. Tarikh tutup : 10 Disember 2013
  8. Syarat daripada sponsor :

    Like Fanpage 


















    Follow Instagram *abaikan jika tiada 

    Instagram Instagram Instagram Instagram  Instagram Instagram Instagram Instagram  Instagram Instagram

     Follow Blog 


    Share,click dan Like Di Facebook :

    1. Share page Stylez Store House di wall fb anda .





    2. Inner Bawal dari Rubiey Scarf


      Assalamualaikum

      alhamdulilah hari tu menang GA Fatin, dah lama rasanya nda menang ni..akhirnya rezeki pada GA yang fatin buat..dapatlah inner bawal..thanks sponsor..nda sempat try lagi..busy kerja, nanti dah try sha upload gambar ya..huhu..

      KURSUS ICT FREE ==> SINI
      Jumaat ni sha attend satu lagi cos web developer..

      15 November 2013

      Edit Blog Sabandil Craft


      Assalamualaikum

      Edit Blog kembali lagi..dan ini blog pertama yang membuat tempahan, orang dari papar Sabah ini..class mate sha punya mum..hye auntie :)...blog baru dan buat business craft, ibu2 yang berminat dengan craft tangan dari sabah, mari usha2 dulu blog nya tapi blog beliau still in progress dalam memaparkan gambar2 craft hasil tangan orang papar ini, korang boleh follow untuk mengikuti perkembangan blog :)

      Terbang ke Sabah ==> http://sabandil-craft.blogspot.com/


      Attend Graphic Design Free Course


      Assalamualaikum

      Kalau korang ada baca Info mengenai ICT Free Course di SINI, so Rabu yang lalu, sha attend satu course ICT, Graphic Design guna Adobe In Design Level 1, ngam2 juga time tu sha cuti, so apa lagi..manfaatkanlah dengan hadiri kursus free lagi tu..rugi siapa nda datang !

      hanya 4 orang sahaja yang hadir pada kursus itu, dan cuma sha sahaja perempuan..huh!!
      rugi sangat2 sebab tempat masih banyak kosong..

       Banyak lagi yang sha buat tapi malangnya nda dapat save..huhu..so sedikit sebanyak dapat belajar benda baru kan ! Basiclly, kos ni sama functionnya dengan adobe photoshop..tapi yang ini banyak kepada cara membuat magazine dan surat khabar..macam tu la..

      part yang paling best adalah makan FREE..2x pula tu haha..kenyang la..


      The end sha dapat sijil..huray !
      Mari sama daftar --> Klik

      Lepas ni mau pilih course website pla :)








      12 November 2013

      10 November 2013

      10 cara mengurangkan berat badan

      Semua orang ingin kurus..kurus. kurus. Hihi..kenapa? Sebab senang nak pilih baju..senang duduk kat kerusi..ehh..yaka??

      haha..tak la..gemuk comel apa!! Kalau nak kurus sihat jom tengok petua sihat ini...yg penting amalkan nya seharian yaa...

      Semoga berjaya..hihi