Pengalaman mencari kerja dengan hijab

, , 10 comments

Assalamualaikum

Nak share sedikit pasal pengalaman mencari kerja dengan hijab atau bahasa melayunya..tudung tapi sejauh mana sesebuah syarikat akan mengambil pekerja dengan style bertudung? 

Photo: We should relize about it.Come on malaysians...   

Www.opzzpinky.my

Pengalaman membeli barang online

Sha pernah mengalaminya bila sha try cari kerja sambilan di area kk..kebanyakan syarikat tidak akan mengambil pekerja yang bertudung, sha pelik sangat2 kenapa mereka tidak mengambil pekerja sebegitu sedangkan kita dinegara Islam.

Apa pandangan korang?

10 comments:

  1. alahai...kenapa la macam tu sekali kan....

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum awak. sheila pun ada baca dekat fb. kesian. sheila pun pernah alami. sedih betul :(

    ReplyDelete
  3. Yap slalu mcm 2 kan..sy pun pernah alami situasi mcm 2 dlu masa mula2 cari kja..sedih owwh

    ReplyDelete
  4. rsenya tak perlu requirement mcm tu..yg penting prestasi kita semasa berkerja..singgah sini dari busuk :-)

    ReplyDelete
  5. hmmm tak patut macam tu... ne kan negara islam .. knpa polk.. tak bolh nak ambik p'kerja yang memakai tudung..

    ReplyDelete
  6. sruh diorang keluar dari malaysia nie jelah senang..tk payah bukak bisness kat malaysia nie..

    ReplyDelete
  7. Ni la jadinya bila mereka takda langsung sifat bertolak ansur antara kaum dan agama. Yelah bisnes pun dipelopori orang mereka juga.

    Jemput singgah sini dan sudilah follow..
    http://mindakabur.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. dalam kita tak sedar,,dorang cuba nak provoke islam kan...kadang2 kita sendiri rasa tersisih dalam negara sendiri...sedihnya... :(

    ReplyDelete
  9. awak, jemput join review blog 2.0 sheila. semua yang join akan direview secara berperingkat :- http://www.sheilashahfiekry.my/2013/09/review-blog-20.html

    ReplyDelete
  10. tu lah masalahnya.. masalah besar sebenarnya tu. negara islam, tapi meminggirkan mereka yg bertudung. tak sepatutnya jadi camtu kan..

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)