Lawatan ke Lembaga Koko Malaysia - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

August 28, 2013

Lawatan ke Lembaga Koko Malaysia



Assalamualaikum

Pagi tadi sha dan classmate ada lawatan ke lembaga koko di KKIP area telipok, dekat ja dengan UiTM, lawatan sambil belajar tentang pemprosesan menanam pokok hingga ke penghasilan coklat..best ~



proses pengkahwinan pokok koko

penerangan mengenai jenis2 coklat yang ada di Lembaga koko..biasanya kalau yang dia pegang tu untuk buat kek..

  
Abg tu tengah sejukkan coklat, meja tu bersih tau hihi


dah sejuk, dia letak dalam acuan kecil untuk memudahkan kita makan haha


maka jadilah macam ini


dan ianya FREE..haha..seketul ja pun :P sedap tauuu..original dari koko, ada tambahan sedikit susu untuk perisanya


Kalau nak beli, 1 box ni RM 3


then kota dengar ceramah tentang koko


sesi pertukaran cenderahati dari Lembaga koko dan Pihak UiTM


Selain dari coklat, banyak lagi produk yang dorang hasilkan contohnya kosmetik

Lebih dari 2Jam juga kami round2, then launch dan sesi bergambar..
memang best..kalau dapat kerja di sana..hari2 makan coklat free haha..



2 comments:

  1. wah..nana dulu ke kilang yakult,best kan sha dapat tau macam2,hee..tapi tula dapat free yakult sebotol je,

    tapinya kalau bagi free sepaket rugi pulak diorang:)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad