28 July 2013

Pemenang GA Like saja bah by Sharina


Assalamualaikum

Tahniah !! sha ucapkan bagi mereka yang menang..memang luck korang dibulan Ramadhan ini, bagi yang tak menang..jangan sedih Insyallah lepas ini akan ada GA..hihi..sebelum itu, bagi top referral hadiah terpaksa ditukar kepada t-shirt hope korang suka ya..

-List Peserta-


[2x Top Referral]
T-Shirt I Love Opzzpinky
http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/07/giveway-like-ja-bah-by-sharina.html
http://www.fatindiana.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html


Pure Marine Collogen Gred AAA
1. Kump 7 No 1
2. Kump 1 No 3

Balang Cookies ChocChip
1. Kump 1 No 1
2. Kump 5 No 10

Kek tiraMisu & Towel CupCake
1. Kump 5 No 1
2. Kump 3 No 8

RM 10 Cash
1. Kump 1 No 6
2. Kump 2 No 2
3. Kump 6 No 8
4. Kump 4 No 10
5. Kump 5 No 7

RM 5 Topup
1. Kump 4 No 7
2. Kump 2 No 9
3. Kump 3 No. 3


Claim hadiah di LINK - Sertakan details dibawah

Nama : 
Link penyertaan :
No peserta : Kumpulan _ No _ 
Hadiah :
No Hp :
Alamat (untuk barangan) :
Plan (untuk topup) :
No acc Maybank (untuk RM 10 cash) :
Saiz baju (untuk t-shirt) :

Note : Hantar secepatnya..jika berminat, sebelum 30hb July
(untuk baju sila hantar malam ini ya..nak pos besok )


IFTAR with Classmates

Photo: Kami, BM1116A2

Assalamualaikum dan Salam Ramadhan ke 18

1st time update pasal iftar..hoho ketara la sangat buka posa sendiri2 sob..sob..hidup diperantauan ni memang macam tu, sabar lah kan..hihi..lepas test kemarin terus pergi 1Borneo, jalan2 sementara tunggu waktu berbuka

dah macam nyamuk sha ni haha..

Sungkai !!! hihi..non muslim pun join sekali...

barisan kawanII yang macho haha


then kita pergi karokssss..


dah macam habis sem ja..terus enjoy kan..Ya Allah, next week ada test lagi tauu..then 2hb Ogos pulang kampung..lama pula tu..:D suka la tu..nak juga berpuasa di rumah..

(sorry gambar tak banyak..sebab hp sha low bat)


GA Tamat - Senarai Bakal Pemenang


Assalamualaikum ..sha nak tamatkan awal sebab beginilah GA kan..tak tentu even dah plan tarikhnya..hihi..so maka tamatlah GA yang simple ini..dibawah ni sha senaraikan bakal pemenang hope korang BW dulu sebelum pemilihan dijalankan dan pengumuman pemenang pada jam 8 malam ini..
Ctrl + F url blog anda :)


Kumpulan 1
1.http://www.cikfie.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
2. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
3. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
4. http://farraanuar.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
5. http://tampawan.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
6. http://lienliedot.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
7. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/07/giveway-like-ja-bah-by-sharina.html 
8. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
9. http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
10. http://ikalib.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html


Kumpulan 2
1. http://fiqansz.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
2. http://ceritahatikuu.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
3. http://yayaomeyy.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
4. http://jijahcomey.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
5. http://www.bakul2011.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
6. http://diarytomeysaye.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
7. http://dokterdayy-sweetblackcurrant.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
8. http://abdahnadhirah19.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
9. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
10. http://yuniechipsmore.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html


Kumpulan 3
1. darlingninie-cgl.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
2. http://setiasmile.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
3. http://gurlz-elm0.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
4. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
5. http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
6. http://ain-nadia.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
7. http://umikasum.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
8. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html 
9. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
10. http://hunyieda.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html


Kumpulan 4
1. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
2. http://cahayasirius.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
3. http://bilaaccountjdblogger.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
4. http://amirahamer.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
5. http://mylovelystorysecret.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
6. http://www.fatindiana.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
7. http://l-e-a-w-e-s-o-m-e.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
8. http://aswanazmy.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
9. http://tieysmilez.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
10. http://cekgunorazimah.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html


Kumpulan 5
1. http://superdeestorie.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
2. http://ynarazali.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
3. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
4. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
5. http://sicomotizati.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
6. http://tengku-boyz.blogspot.com/2013/07/giveaway-like-ja-bah-by-sharina.html
7. http://doodlemerah92.blogspot.com/2013/07/giveaway-like-ja-bah-by-sharina.html
8. http://dakwahmahabbah.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
9. http://activediary.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
10. http://karimahsgsiputgacontest.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html


Kumpulan 6
1. http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
2. http://www.aienhermionie.my/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
3. http://meinnameisthazrina.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
4. http://poing-poing.blogspot.com/2013/07/giveaway-like-ja-bah-by-sharina.html
5. http://afiqahadzan.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina_25.html
6. http://hairuliza-anakku.blogspot.com/2013/07/giveaway-like-ja-bah-by-sharina.html
7. http://msvelentine.blogspot.com/2013/07/giveaway-like-ja-bah.html
8. http://bintuabuhassan.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
9. http://semekarartie.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html
10. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html



Kumpulan 7


-End-

GA Like Ja Bah !! By Sharina



Assalamualaikum
Sha try buat GA sesimple yang boleh tapi hadiah GEMPAK !! InsyaAllah, so today (ambil mood puasa) sha nak lancarkan satu GA yang mana syaratnya like Fan Page dan ada 2 blog yang nak di follow !! senang kan..hadiah pun banyak :)
Syarat **Wajib
Follow Blog Sha dan 
Like Blog Opzzpinky 
 
Follow Sponsor
1. Manjaku Little Qalesya
2. Siti Norhaziqah
3. Duan Printing Maju
Like Fan Page Sponsor
Buat satu entry, bertajuk "GA Like Ja Bah !! By Sharina", dan linkkan ke blog ini
Tag 3 kawan
Share this entry **Make sure your status in Public
click pada share button bawah entry ya..**wajib



Hadiah
2x T-Shirt I Love Opzzpinky
2x Pure Marine Collogen Gred AAA
2x Balang Cookies ChocChip
2x Kek tiraMisu & Towel CupCake
5x RM 10 Cash
3x RM 5 Topup
Pemilihan Pemenang
5x Pemenang dari Top Referrel (RM 10)
11x Pemenang dari Random 
Tarikh Penting
10 Julai - Start
30 Julai - Tamat
31 Julai - Check Peserta
1 Ogos - Pengumuman Pemenang
Dengan Lafaz Bismillahirahmanirahim..GA ini sha lancarkan, semoga korang yang join jemput kawan2 untuk memeriahkan GA ni, dann..yang paling utama..ikut syarat ya..hihi..GOOD LUCK !!

23 July 2013

Pengumuman penting dari Pos Laju


Assalamualaikum

ok ada masa lagi nak hantar barang2 GA..so kalau nak menang hadiah kena join GA ini dulu tauu
http://www.opzzpinky.my/2013/07/ga-like-ja-bah-by-sharina.html


Anak Cicak dijumpai di Dalam air mineral


Assalamualaikum

Terkejut bila baca info di facebook yang makcik (diatas) menjumpai anak cicak dalam air mineral..dan yang pastinya air mineral tersebut belum terbuka..

info ringkas dari https://www.facebook.com/SabahBagusBah

Semoga kita lebih berhati-hati minum air mineral..selamat berpuasa :)

Percuma Lip Mask, Eye Mask dan Tummy Patch

Assalamualaikum

Salam Ramadhan untuk korang semuanya..lama benar sha tak update..makin sunyi sepi la blog ini kecian..huhu..by the way..sha nak bagi barang percuma ni..ahh..selain dari Baju Blog Opzzpiny..sha nak bagi barangan kecantikan wanita dan ada juga untuk lelaki..nak tahu apa? 


1x Gold Collagen Lip Mask 

Masker bibir untuk melembabkan, menghaluskan, melembutkan, mengangkat sel-sel kulit mati, mengembalikan elastisiti bibir dan mencerahkan warna bibir menjadi merah dan tidak kering.


1x  Collagen Crystal Eye Mask (GOLD)
  • Diformulakan dengan emas tulen, bio-bahan dan unsur-unsur aktif yang serta-merta melembapkan, rehydrate dan regenerates kawasan mata anda. 
  • Emas Bio-Kolagen topeng mata ini berkesan melegakan keletihan kronik dan mengurangkan pembentukan garis halus, kedutan, garisan2 di sekitar kawasan mata, mengurangkan eye bag dan memudarkan lingkaran gelap sekitar mata.
  • Sintesis Kolagen diaktifkan disebabkan oleh metabolisme selular yang lebih baik dan peredaran darah di sekitar tisu mata, memperbaiki keanjalan dan ketegasan, menjadikan mata anda kelihatan lebih segar, muda dan berseri.

1x Tummy Patch
  • Berkesan mengurangkan lemak, produk ini boleh menembusi kulit, mencapai lapisan lemak subkutan, dan menguraikan lemak menjadi asid lemak mudah larut dan air.
  • Sesuai untuk mereka yang mempunyai lemak berlebihan di perut dan pinggang dan perempuan yang baru melahirkan anak dimana perut mereka mempunyai lapisan lemak berlebihan.
  • Juga sesuai bagi mereka yang bekerja di pejabat dan hanya menghabiskan masa dengan duduk dan kurang aktif.

Dapatkannya secara PERCUMA hanya di Blog Opzzpinky [klik]

20 July 2013

Giveaway by Zura Rahman duit raya


Hadiah:
Duit Raya RM10 x 10 orang + Vista Zania Perfume

trial-1.png


pb by zura rahman


Cara:
2. Buat entry yang bertajuk "Giveaway by Zura Rahman duit raya"
3. Copy & paste banner kat atas tu. Link kan banner pada entry ni.
4. Tag 3 orang kawan untuk join GA ni (dan dorang mesti tau)
5. Dah siap, tinggalkan link entry dalam ruangan komen.


Senang jer kan..
Pemenang di pilih secara random
(^_^)


Tarikh tutup:
6 Ogos 2013
atau
Bila peserta mencecah 50 orang
(which ever comes last)

Sponsored Post : Celcom First PortaWIFI Raya


Assalamualaikum

Alhamdulilah ada juga orang nak offer sponsor kat blog sha ni..hihi..tapi sayangnya..sha langsung tak check email..dah deadline dah..17 July..apa nak buat kan..bukan rezeki sha..huhu..kalau tak dah dapat beli baju raya hihi..

So pengajarannya..kemas kini email anda dan sentiasa lah tengok email ya..huh !!

Segmen Kad Raya by DiyanaHani


 

 Segmen Kad Raya by DiyanaHani berlangsung selama seminggu iaitu bermula pada 20/7/2013 sehingga 27/7/2013.Segmen ini  diadakan untuk memberi penghargaan kepada penyokong-penyokong blog ini bersempena dengan hari raya aidilfitri yang akan tiba tidak lama lagi. 


KLIK BANNER DAN JOIN 



17 July 2013

Wordless - Mention

 
 
Jangankan mention..malah sha unfriend dah..kalau itu lebih baik untuk our relationship..hikhik <3

Giveaway by Ana

Photobucket

 klik banner kalau nak join ya :)

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

I LOVE GIVEAWAY 
 
Klik banner kalau nak join :)

15 July 2013

Mini Giveaway by DiyanaHani

klik banner kalau nak join :)

14 July 2013

Blog Mood Ramadhan


Assalamualaikum

Alhamdulilah tercapai juga hasrat nak tukar baju blog yang dah lama tu..nasib ja ada masa dan idea nak design..maka jadi lah seperti yang korang tengok ni..edit simple ja..background, sidebar, post title and the most important is header..hihi..but totally changed kan? sangat !!

opss sha nak bagi baju opzzpinky secara percuma KLIK SAYA

so korang rajin2 puasa tau !! happy fasting :)

13 July 2013

Baju Opzzpinky diberi PERCUMA !!

     
Assalamualaikum

1st of all..thanks to DUAN PRINTING MAJU sebab cetak baju opzzpinky ini, baru sampai tadi..alhamdulilah memiliki baju design sendiri walaupun simple..yang penting word OPZZPINKY tu ada..hihi..limited tauu..dua orang ja yang memilikinya..Sha dan MR. A hihi..*abaikan*

Gambar atas tu (baju warna hitam), baju sha tauu..yang sha nak bagi FREE kat korang baju putih bawah ni (scroll sikit)..actually baju ni di sponsor sekali lagi oleh DUAN PRINTING MAJU terima kasih kak umie 


So macam mana cara nak dapatkannya?? senang lagi bersuluh..
korang join this GA --> " KLIK SAYA"
insyallah kalau rezeki korang confirm dapat punya..hihi, tapi kena join dulu baru tau dapat ka tak kan..syarat simple weeiii..

Selamat mencuba :)

12 July 2013

Mari bersedekah dibulan Ramadhan

Assalamualaikum

Atas sifat keperihatinan anda menyumbangkan seikhlas hati, Adik Muhammad yang memerlukan mesin oksigen dan mesin suction dengan kos dianggarkan RM7500.00 insyaAllah adik ini akan beraya dirumahnya sendiri..


Adik Muhammad yang dilahirkan pada 9 Oktober 2012 dengan seberat 2.29kg, dilahirkan dalam keadaan tidak bernafas disebabkan lemas kerana abruption placenta..

Penyakit adik ini dipanggil HIE stage 3, dia tidak mampu menelan and minum dengan sendiri mala atas sokongan tiup dan sentiasa memerlukan suction segala bendalir yang ada di dalam mulut..


Bantuan boleh di hulurkan ke akaunMaybank : 1020 5533 3751 
Nama : Juhana Halimah Johari (ibu adik Muhammad) 
Tel : 019 480 0258 (better sms/whatsapp) kerana ibunya berada sepanjang masa di samping Muhammad.  
Hospital Sultan Abdul Halim, sungai petani


Bersedekahlah dibulan yang penuh Kemuliaan ini..terima kasih atas keperihatinan anda..jika tidak keberatan sila share entry ini untuk membantu adik muhammad :)

Segmen Kad Raya By Emas Putih & Pn Qaleshya !!


Klik banner kalau nak join ya.. 

Nuffnang Bagi BE Ramadhan


Assalamualaikum

wah..I <3 Nuffnang..ceh..dah bagi BE baru love lah..hihi..Alhamdulilah thanks Nuffnang dikala Ramadhan dikau hadirkan rezekiku di bulan yang mulia ini..happy lo..4 BE on going..trimas pengklik2 iklan tegar sha..

Ada yang tanya share tips di Fan page..maaf, sha langsung tak tahu sebab Nuffnang tiba2 bagi setelah sha abaikan dia haha..maybe korang boleh tengok blog sifu2 yang dah jadi makanan Nuffnang haha..contohnya..Kak shida..insyallah dapat membantu :)

sekian :)

10 July 2013

Ramadhan di perantauan


Assalamualaikum

hukhuk..sedih dah 3 tahun puasa di hostel..last sem tak mau sedih2..oh ya..tadi excited nak pergi masjid, nak solat terawih maklum lah 1st terawih..hihi..semangat..semangat !!


jangan lupa niat puasa untuk sebulan..



dah jam 12 ni..korang belum tidur lagi?? amboi mentang2 besok puasa..terus sahur lah haha..eh sha cakap diri sha tu..sebab belum mau tidur ni..sebab dah tidur petang tadi..hujan tu yang best tidur :P


sha nak ucapkan ;


jangan tak puasa k..kecuali ABC (Allah bagi cuti) ..sekian..

09 July 2013

Couple Seminggu?

Assalamualaikum
Korang dah tengok tak video hangat kat FB semalam..haha..lucu lah..bukan nak cakap apalah, tapi orang lain dah komen benda yang 'pelik'..dah femes dah budak ni..huhu..
maaf..video terpaksa di delete atas sebab2 tertentu :)
aduhai ni nak buat video ni tak pikir kah perasaan parent..malu lah aish..sekelip mata ja dia dah jadi bualan orang ramai..ni the power of FB sangat berpengaruh..haha..
tapi....
betul kah?? emm..

08 July 2013

Kehilanganmu di Ramadhan tahun ini



Assalamualaikum

Alhamdulilah masih bernafas untuk update this entry..lama menyepi kan..so..today (08 july 2013) is special day for me..because of hari ni adalah Birthday my late Father..(lambat sikit buat entry)

1st time sha tak wish kat dia..tiba2 tersedak..sangat2 merindui dia..sha teringat tahun lalu nda sempat nak buka puasa dengan dia sebab dia terlantar kat ICU, ingatkan nak beraya dengan dia tapi dia still kat ICU..argghh..sha rasa sangat2 kehilangan dia..kekuatan sha selama ini telah hilang..Allah telah ambil dia, Allah sayang dia..Ya Allah kuatkan lah hati hamba mu ini :(

Andai boleh diputar kembali waktu itu, sha akan jadi anak yang baik..please !!! bolehkah??
Semoga dia ditempatkan di kalangan orang yang beriman..amin.. T.T

I miss u dad........






03 July 2013

T-shirt I ♥ Blogging Giveaway!


T-SHIRT I  BLOGGING GIVEAWAY!
CLICK BANNER

Sinopsis Autumn Di Hatiku


Piwit..Korean tu...hencum lagi..haha..boleh lah bagi naik sikit rate..gila KPOP !!! so..nak update pasal sinopsis (1st time update pasal drama2 ni) haha..

AUTUMN DI HATIKU (ONLINE DRAMA)
MULAI: 3 Julai (RABU)
MASA: 12 Tengah hari
HARI: Setiap isnin hingga sabtu
PELAKON:Kim Jin Sung, Kim Jin Sung, Hanez Suraya dan Ezzaty Abdullah, aimanhakimridza, anasridzuan 
SALURAN: Tonton.com


Autumn Di Hatiku mengisahkan tentang seorang gadis manis dan happy go luck bernama Nina (lakonan Hanez Suraya) yang berkerja di kedai roti. Akibat landakan Hallyu Wave Korea yang melanda Malaysia, Nina juga tidak ketinggalan, dia adalah seorang peminat K-pop yang fanatik. Kehidupannya segala-galanya mesti bersangkut paut dengan Kpop dari pakaian sampailah sanggup belajar bahasa Korea. 

Bersama dengan Jaja (Ezzaty Abdullah) adalah kawan paling karib dia adalah juga peminat drama Korea, dan tentu saja bila bertemu cuma bergosip dan bercerita hanya tentang drama Korea apa yg terbaru dan apa yang berlaku dalam drama tersebut.

Suatu hari seorang pemuda Korea singgah dikedai roti tempat Nina berkerja. Jatuh cinta pandang pertama itu yang terjadi pada Nina ketika melihat Park Au Tum (Kim Jin Sung) yang tentu saja menepati segala citarasa impian Nina. 

Autumn (nick yang diberi Nina) datang ke Malaysia untuk urusan perniagaan kurang fasih berbahasa english manakala Nina pula seorang yang pemalu dengan lelaki.



Zidick (Aiman Hakim) adalah merupakan rakan sekerja Nina yang fasih berbahasa Korea kerana dia pernah tinggal di Korea, kini menjadi guru bahasa Korea Nina kerana Nina memaksanya mengajar bahasa Korea semata-mata ingin mendekati dan menarik perhatian Autumn. Zidick pula memang menyukai Nina sudah sekian lama tanpa disedari oleh Nina.

Nina dan Jaja pula selalu menghadapi masalah dengan Kai (Anas Ridzuan) anak tuan rumah yang disewa oleh Nina dan Jaja. Satu hari Kai mempermainkan untuk tujuan memalukan mereka berdua memberitahu mereka telah memenangi pakej percutian ke Korea. Kai sebenarnya dalam dalam diam menaruh hati pada Jaja.

Apakah berlaku kepada mereka? Dapatkah Nina memikat Autumn? Apakah Park Autumn tahu bahawa seorang gadis Malaysia telah jatuh cinta kepadanya? Bagaimana pula helah Zai tentang pakej melancong ke Korea itu? 

Apakah Nina menyedari yang Zidick mencintai dia secara diam? Dapatkah Zai menarik hati Jaja yang membenci dia atas segala perkara yang menyakitkan hati dilakukan Zai kepada Jaja dan Nina?


Boleh Download di SINI <-- copypaste 100% 

01 July 2013

Mid Year Giveaway by Fatin Diana


Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Plush toy LINE x 1, tribal top x 1, felt bookmark x 3, button badge x 5, novel x 1, notebook x 2, Iwani Cotton Shawl x 5, kerongsang x 2, Fantabulous Facial Scrub & Masker (with guave 5pcs & brush) x 1, bookmark + sticker x 5, shiseido mask x 2, tanaka powder x 1, sabun susu beras x 4, topup x 4, shawl x 1, header / cover timeline x 3, inner bunga x 1, plain pashmina x 1


Draft untuk Edit Blog

Assalamualaikum
Maksud Draft yang ingin sha share dekat sini macam entry yang tunggu untuk dipublishkan..tapi draft itu akan kamu lakarkan tidak kira menggunakan tulisan tangan atau Microsoft Word dan hantarkan kepada sha untuk memudahkan urusan edit blog..
Nyatakan dalam Draft
  • Header : Warna/Gambar/Sytle/ayat
  • Banner : Warna/Gambar/Sytle/ayat
  • Gambar yang dipilih (dalam satu folder zip)
  • Background yang korang nak with link
  • Warna Tema Blog
  • Bentuk (border) Blog jika ada
  • Nyatakan Widget yang dikehendaki cth Like Fan Page
  • Jika tiada idea, sila lampirkan link blog yang menjadi contoh, tapi adalah dilarang untuk desak copy semua dalam blog tersebut.
  • Penting : Email blog dan paswod
Contoh Draft