Cara buat online chat for business - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

June 15, 2013

Cara buat online chat for business



Assalamualaikum

hye guys..lama tak buat tutorial kan..hihi..busy lately..so nak buat tuto pasal online chat untuk business or bukan business pun boleh bah..hihi

Tutorial
I. Pergi ke https://www.zopim.com/
II. Paste url blog korang pada Try Zopim on your website
III. Decorate your own design dan sign up via email
IV. Verify email dan paste embed code

#kalau korang open dashboard means korang online, kalau tutup..maka status korang offline..senang kan :)

9 comments:

  1. nice tuto..:) thanks... hehe...boleh letak ni...

    ReplyDelete
  2. ohh best-2 :) , lepas tuh msg tuh sampai ke mna ? email kita ke apa ?

    ReplyDelete
  3. rajin sha buat totu..nice sharing

    ReplyDelete
  4. senangla kalau ada apa2 soalan atau kemusykilan kan..=)

    ReplyDelete
  5. klu nk buat yg zopim tu,cmne nk ltk yg jualan kite tu??

    ReplyDelete
  6. klu da wat zopim tu,nk ltk gambar brg cmne??

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad