Cara buat online chat for business


-Live Preview-

Assalamualaikum
hye guys..lama tak buat tutorial kan..hihi..busy lately..so nak buat tuto pasal online chat untuk business or bukan business pun boleh bah..hihi
Tutorial
I. Pergi ke https://www.zopim.com/
II. Paste url blog korang pada Try Zopim on your website
III. Decorate your own design dan sign up via email
IV. Verify email dan paste embed code
#kalau korang open dashboard means korang online, kalau tutup..maka status korang offline..senang kan :)

9 Comments

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

  1. nice tuto..:) thanks... hehe...boleh letak ni...

    ReplyDelete
  2. ohh best-2 :) , lepas tuh msg tuh sampai ke mna ? email kita ke apa ?

    ReplyDelete
  3. rajin sha buat totu..nice sharing

    ReplyDelete
  4. senangla kalau ada apa2 soalan atau kemusykilan kan..=)

    ReplyDelete
  5. klu nk buat yg zopim tu,cmne nk ltk yg jualan kite tu??

    ReplyDelete
  6. klu da wat zopim tu,nk ltk gambar brg cmne??

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Previous Post Next Post