Cara Kembalikan Widget FOLLOWER

, , 2 comments

Assalamualaikum
Ada blogger yang kehilangan widget penting ini semasa edit new template..aah tak dapat dinafikan memang cemas !! apatah lagi benda sepenting ini hilang..walaupun dapat digantikan dengan widget yang menggunakan  BUTTON FOLLOW tapi ada keburukannya..

So dengan hasil selidik sha, sebab pernah kehilangan widget ini, sha dapat selesaikannya..meh nak ajar sat :)

TUTORIAL

I. Dashboard > Template > Edit HTML > Tick anak panah hitam tu
II. Cari code <div id='sidebar-wrapper'>
III. Copy  
<b:widget id='Followers1' locked='false' title='Friends' type='Followers'/>
#paste kan bawah code yang korang cari tu


IV. preview dan save


sha kaji menggunakan template denim, template lain kurang pasti berkesan atau tidak..so selamat mencuba ya :)

2 comments:

  1. Awk tolong ajarkn mcm mne nk buat yg mcm dlm gmbar tu Bleh? Yg FRIENDS,GOOGLE+ , OW-SEM tuh... Ada tiga dalam kotak yg sama..

    ReplyDelete
  2. ni tuto yang selama ni saya cari . thanx buat tuto ni kak :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)