Cara jarakkan Post dalam blog

by - Friday, May 31, 2013


 
contoh post yang masih bercantum

Assalamualaikum petang ini sha nak bagi tutorial dengan hasil carian sha sendiri, sebab waktu sha edit blog mama mia, post pada blognya bercantum, ianya sangat tidak sesuai..so akhirnya sha dapat selesaikan dengan memeriksa satu persatu kod tersebut

Tutorial
I. Dashboard > Template > Edit HTML > tick button hitam no 7
II. Ctrl + F ---> Post
III. Copy dan paste kan --> margin-top: 20px;
seperti gambar dibawah


IV. Preview dan save

contoh post yang telah dijarakkan

#sila creditkan tutorial ini kepada sha kalau korang nak buat entry tutorial baru kerana ini adalah hasil carian sha sendiri :) terima kasih..


You May Also Like

5 Comments

  1. Tahniah dan terima kasih untuk tuto yang menarik..kalau rajin saya akan buat untuk blog saya.

    ReplyDelete
  2. nak msukkan advertisement nuffnang bawah entry ? memandang kan coding html yang baru , then tak reti.. sha tau tak ? and one more, camne nak hilangkan yang renda2 kat atas blog tu ? coding html baru, tak jumpa cari .. ada tutorial tak ? :) tq sha ^_^

    http://keyranazleen.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)