Anda tahu Sayur apa ini? - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

May 14, 2013

Anda tahu Sayur apa ini?


Assalamualaikum

Ok..sha dah tanya Mr A yang tinggal nun jauh disana..sayur ini dia tak kenal..so hari ini sha nak share kat korang..sayur orang kampung, sha tak tahu lah orang kampung kenal tak sayur ni..hihi..namanya KETUKAK..pelik kan? ntah sapa yang bagi nama haha..


Tapi masak sambal ni sedap tau..rasa?? emm rasa pahit2 sikit..
sha dah try google, tapi tak jumpa haha..google pun xtau ni sayur apa..kot2 korang tahu tapi lain nama..boleh share dengan sha hihi..

9 comments:

  1. macam terung ceweng je... kt kg byk la.. buat ulam atau smabl..

    ReplyDelete
  2. owhh..itu terung belanda..ada jugak yang panggil terung pipit :)

    ReplyDelete
  3. first time tengok..apa ke hal namanya ketukak..hehe..bila dah masak macam sambal petai je rupanya

    ReplyDelete
  4. oh my fav sedap pahit2 hihi masak sambal manis pedas


    ni di panggil terung pipit...

    oh mak kau liur meleleh

    ReplyDelete
  5. sayur apa nie? hahah.1st time tengok :)

    ReplyDelete
  6. mcm terung pipit je sha..cer try google..sama x..=)

    husna cuit nuff..=)

    ReplyDelete
  7. wah sedapnya sayur ketukak ni..a.k.a terung pipit.

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad