March 2013 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

March 31, 2013

Sunday, March 31, 2013

Cari Bloglist Sambil Menang Hadiah!

Cari Bloglist Sambil Menang Hadiah!
wahh,,banner lip lap la..nak join klik ja 

Assalamualaikum
lewat sha join kan..huhu..sha lately busy study..ni pun nasib baik line ok..mana taknya..semua orang dah tidor sha ja belum..hik..hik..jom support segmen budak comel ni..

tarikh tutup hari ini..gud luck :)

March 29, 2013

Friday, March 29, 2013

Doodle ayu dari secret journey

Doodle ayu dari secret journey
Assalamualaikum
yeaahhh..comel kan..thanks sherlyanna bagi doodle free yang comel lagi pink gitu..sha da lama tak dapat doodle ..meh kita jenguk cik manis ini --> sini mana tahu dia free nak bagi korang doodle..hehe..usah2 lah dia :)

March 28, 2013

Thursday, March 28, 2013

WeChat dengan sha

WeChat dengan sha
Assalamualaikum hye 1st time sha update blog guna hp hehe..sha betul2 tak tau apa nak update..mood kelaut la..susah sangat nak kejar..so kalau korang nak berkenalan dengan sha cehh macam la ada yg mau :-P boleh lah add wechat sha ----> opzzpinky..ok itu ja..hihi

March 27, 2013

Wednesday, March 27, 2013

Segmen: 300 Bloggers

Segmen: 300 Bloggers
klik banner kalau nak join ya..

Assalamualaikum

semua dijemput join..sebelum 3 april ni tauu
Wednesday, March 27, 2013

Pengguna Samsung

Pengguna Samsung
Assalamualaikum

dah lama menyepi blog ini..apalah sha ni abaikan blog kesayangan sorryy..sha masih tiada masa nak BW korang..insyallah lepas exam nanti sha kunjung berabis ya..hehe

so topik entry kali ini bukan nak menunjuk2 tauu..:P saja nak share kat korang sha hp second hand hehe..siapa pakai samsung sekarang angkat kaki?? hehe..kita segeng tau..sha baru guna smart phone..abang sha yang bagi..tu pun bekas2 dia guna..-.-'' tak apalah yang penting free hehe..

so sha tak jadi guna rebet..dah penat kumpul duit..akhirnya dapat free..dulu sha pakai c3 ja kawan2..tak adanya nak whatsapp macam sekarang :P

besar dan berat :P tapi pink gituu


samsung s advance..color putih..slim dan ringan

actually sha guna dua2 :P..inilah pelajar sekarang pakai hp kalah orang pejabat..hehe..tapi susah juga kalau hp tak ada internet..susah nak berhubung dengan kawan2..semuanya dihujung jari kan??

pstt..harga samsung galaksi sIII dah jatuh tauu..RM999 korang tak nak beli..kalau korang beli kita memang segeng guna samsung :D info : link


Wednesday, March 27, 2013

Nak minta tolong..boleh??

Nak minta tolong..boleh??
Assalamualaikum

hye..penat sha promote kat FB haha..lucu juga ada yang kata ni mesti nak minta like header :P macam tau2 ja haha...thanks korang belum sha promote dah cepuk like 10 orang..thankss..nak lawan header blogger yang lain memang sha kalah lah..tapi nak lawan like ni..setakat yang mana mampu la..

hope korang dapat tolong like header sha yang tak berapa nak cute :P
caranya : -
like fan page Nabila

kemudian tu..korang bole like header sha

sini

thanks korang :) gud luck to me !!

March 25, 2013

Monday, March 25, 2013

PEMENANG #2 WEEKLY GA BY SHARINA

PEMENANG #2 WEEKLY GA BY SHARINA

Assalamualaikum

thanks to 55 peserta yang dah join..sambutan kurang sikit sebab sha kurang promote..hihi..sha busy lately..tu yang awalkan tarikh tutup..so malam ni la pengumumannya..

1x Brooch dari ct Zawiah
18
contact : Ct Zawiah

2x Topup dan 1x Iklan blog sebulan dari hana
topup RM 5 : 46 |53
Iklan blog sebulan : 3
contact : Hana

1x Rantai mutiara dari myra 
27
contact : Myra

#sila contact sponsor cepat2 limit sampai 1 minggu..tiada claim hadiah lagi..

tahniah semua pemenang..yang tak menang jangan bersedih ya..adat permainan kan..ada kalah dan menang..next GA akan ditangguhkan sebab sha dah nak exam..maybe akan dibuat pada pertengahan bulan 4..lepas exam..wish me gud luck ya...

March 24, 2013

Sunday, March 24, 2013

Bakal Pemenang #2 Weekly GA

Bakal Pemenang #2 Weekly GA
yang tak join lagi..klik banner ya :)

Assalamualaikum

thanks sebab sudi luangkan masa join GA ini..macam biasa..korang check url penyertaan kalau ada..sila jerit ya..takada pun jerit juga hihi..dah update semua..
  1. http://www.natasya-pink.my/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  2. http://lurun-niaraf.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  3. http://flooveez.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  4. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  5. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html  -5

  1. http://aejarstories.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  2. http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  3. http://ilovecontestandgiveaway.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  4. http://dearcrush-iloveyou.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  5. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/03/giveaway-by-glamoure-closet.html -10

  1. http://www.fatindiana.com/2013/03/2-weekly-giveaway-by-sharina.html
  2. http://pinkitusweet.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  3. http://www.farahshahirah.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  4. http://supernaddyss.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  5. http://kisahhatiaida.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html -15

  1. http://whenmyhandsmeetthekeybroad.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  2. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  3. http://myraliahstory.blogspot.com/2013/03/2-weekly-giveaway-by-sharina.html
  4. http://zeirah-snoworld.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  5. http://ccicutedollylicious.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html -20

  1. http://dayahzul92.blogspot.com/2013/03/weekly-ga-by-sharina.html
  2. http://hikayathiudpku.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  3. http://akusukaketawa.blogspot.com/2013/03/weekly-ga-by-sharina_18.html
  4. http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  5. http://cadburylovescontest.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html -25

  1. http://awesomesr.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  2. http://semekarartie.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  3. http://fadzlun.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  4. http://shieralovesyou.blogspot.com/2013/03/blog-post_20.html
  5. http://arunahakirah.blogspot.com/2013/03/weekly-ga-by-sharina.html -30

  1. http://kisahsidairy.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  2. http://imaniiwani-myprincess.blogspot.com/2013/03/weekly-ga-by-sharina.html
  3. http://truebrotherh00d.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  4. http://www.mhakimfaiz.my/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  5. http://strawberrydancokelat.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html -35

  1. http://theflickerdoodles.blogspot.com/2013/03/weekly-ga-by-sharina.html
  2. http://www.jueazrin.blogspot.com/2013/03/weekly-ga-by-sharina.html
  3. http://justforcontest.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  4. http://mrsbullat.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  5. http://www.mamakaybee.my/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html -40

  1. http://aliyahussin.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  2. http://iu-hazirah.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  3. http://nooramyma.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  4. http://dhyeahana.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  5. http://shidaqilasawa.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html -45

  1. http://blogrinala.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  2. http://www.aimancool.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  3. http://sweeties-qila.blogspot.com/2013/03/weekly-ga-by-sharina.html
  4. http://eyradzuhairah.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  5. http://chibichibies.blogspot.com/2013/03/weekly-ga-by-sharina.html -50

  1. http://lembuituhandsome.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  2. http://everybloghavetheirownstory.blogspot.com/2013/03/current-chapter-2-weekly-ga-by-sharina.html
  3. http://husnazahidi.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  4. http://inazalina.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html
  5. http://good-night-little-star.blogspot.com/2013/03/2-weekly-ga-by-sharina.html -55

  1. CLOSED
jom BW...


March 23, 2013

Saturday, March 23, 2013

Segmen Sabtu by Pn.Qaleshya & Emas Putih

Segmen Sabtu by Pn.Qaleshya & Emas Putih
Assalamualaikum

Hari ni nak buat segmen simple yang mana bertujuan untuk mengeratkan silaturahim, menambah follower, meningkatkan pageview, dan lain-lain.. Caranya simple. Dijemput semua join segmen ini.



Syarat
1. Buat entry yang bertajuk Segmen Sabtu by Pn.Qaleshya & Emas Putih
2. Follow blog ini dan blog Emas Putih
3. Like fanpage ini Permata_Hati
4. Copy paste code entry di dalam di bawah ke ruangan HTML post.


Cara nak copy paste coding entry
1. Klik Html , 2. Copy paste coding 3. Tekan compose, Publish

Copypaste coding entry dicetuskan oleh Mialiana.comhttp://www.mialiana.com


5. Done? Hantarkan link anda ke ruangan komen.

Tarikh Segmen bermula 23 Mac 2013/3 Petang sehingga 24 Mac 2013/11:59 malam

Hadiah
Top up RM10 x 1Top Referral 
Top up RM5 x 5 blogger bertuah by random

Segmen Sabtu ini dicetuskan bersama oleh Puan Qalesyha dan Emas Putih

Mudah kan? Sambil bersegmen sambil peluang menang topup. Tak rugi pun join.
Siap tahu tuah anda. Di jemput join semua. Jangan lupa ping entry anda untuk merebut peluang menjadi
top referral. Semoga segmen ini mengeratkan hubungan sesama blogger.
Saturday, March 23, 2013

Contest Header Paling Sempoi 2013 By NabilaMedan

Contest Header Paling Sempoi 2013 By NabilaMedan

Assalamualaikum

wah ohsem lah nabila punya contest..terus terpanggil2 nak join,..

pertaruhkan header buruk haha
♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Saturday, March 23, 2013

1st time menang top referrer

1st time menang top referrer
Assalamualaikum

alhamdulilah dah lama tak menang GA..kali ini menang top referrer [link] yeahh..thanks Mrs Velentine bagitahu sha..sha baru pulang dari kampung..kenduri arwah nenek..penat naik bas..line broadband pun lembap..baru juga bayar tu..

March 21, 2013

Thursday, March 21, 2013

Masak Ayam dari Rempah Mama Mia

Masak Ayam dari Rempah Mama Mia

Assalamualaikum

lauk semalam..lupa nak update..autopublish ja.. :P dengan rajinnya sha memasak semalam..terpaksa..satu hari tak makan nasi..perut dah bunyi vibration..so pergi usha2 rempah yang mama mia bagi..uuhhh sedap bau..nak try masak lah..memang sha tak pernah masak cara mama mia masak (resepi yang mama mia bagi) ulit dengan rempah dan tumis..hehe..rasanya cara tu lagi senang..hihih

sha tak lah terer mana..nampak lauk tu pun dah tau lebih minyak haha..kan2? so thnks to mama mia..sebab bagi free rempah dari gerik tu..dan bagi resepi sekali.. mama mia :)

March 20, 2013

Wednesday, March 20, 2013

Mereka yang BERTUAH

Mereka yang BERTUAH
Assalamualaikum

tahniah buat pemenang yang dapat review dari sha..haha..macam lah sha ni pandai mengarang :P sha buat simple ja tau..


wehhh..peminat Spongebob..cantik template..buat sendiri ka?? sha nak sangat tukar ke template spongebon..tapi..lum ada masa lagi hihi..sory ya syiera sha terpaksa print screen header..but blog kamu memang ow....sem --> http://syierajoingiveaway.blogspot.com/

나디아 ~

Template blog simple..tapi background tip top..color pink..like it..hehe header pun simple tapi sha suka..taklah semak sangat macam blog sha..hihi kan?? lagi..lagi sha suka part jam tu..memang kreatif..nak tengok?? --> http://supernaddyss.blogspot.com/

Contest/Giveaway Blog


ini mesti blog kedua kan sally..hehe..rajin sally join GA..tahniah..sha dulu memang ada 2nd blog..tapi tak mampu nak jaga..blog ini pun dah tak larat hihi..jom kita usha2 penyertaan GA/Contest dari blog sally --> http://sallyyatiey2494.blogspot.com/

Freaking Random

seriously sha suka sangat header cik fifi..sangat simple..of course pink..but ada something yang membuatkan sha suka..basikal tu kot..hehe..selain dari support GA blogger lain..cik fifi juga peminat korea..ahh..perempuan dan korea tak dapat dipisahkan..kita sama hehe --> http://sweetmissfifi.blogspot.com/


tahniah yana..blog yana actually sha yang edit..dan di edit kali kedua oleh owner blog..hihi..makin cantik..dan yang paling sha nak cepat2 publish..yana buat GA hari ni last..jam 11 ni..[link] gud luck..sha dah join..hehe..hope sha menang :P 

Note : Bagi iklan free seminggu tu..ada seorang ja yang hantar banner nanti sha iklankan ya..tahniah !! selebihnya sha batalkan..#pemilihan GA di fan page FB..bagi mereka yang teringin nak hadiah cepat2 sebelum jam 11 ni :)



Wednesday, March 20, 2013

Gaya Hidup sihat dengan 4Life Transfer Factor

Gaya Hidup sihat dengan 4Life Transfer Factor

Assalamualaikum

Apa itu 4Life Transfer Factor ?

BUKAN Vitamin, Herba, Galian, Enzim, Cellfood, Kolostrum, Hormon Atau Dadah (Ubat)

Transfer Factor (TF) adalah 100% molekul semulajadi yang memainkan peranan penting dalam 'sistem pertahanan tubuh' kita atau dipanggil ‘Sistem Imun’. Molekul TF ini ditemui pada tahun 1949 dan kini para saintis telah berjaya menghasilkan ia dalam bentuk kapsul (proses berpaten). Ia adalah produk kesihatan yang paling TERBAIK pada zaman kini kerana ia mampu meransang sistem imun untuk bertindak MENGATASI SEGALA PENYAKIT didalam tubuh kita dengan sendirinya. Info Lebih lanjut --> Sini

     

Promosi : Terbuka kepada mereka yang berminat untuk mencari peluang pendapatan dengan 4life Transfer Factor sila semak syarat2 [link]

Antara Testimoni pengguna 4Life..korang boleh tengok dibawah atau [link] untuk lebih lanjut..kebanyakan pengguna produk ini dapat merasa hasil yang betul-betul positif terutamanya bagi mereka yang mempunyai sakit teruk atau kronik..



Contact

HUBUNGI / SMS / WHATSAPP
+6016-6893037- NKA
atau

March 19, 2013

Tuesday, March 19, 2013

Exhibition Day

Exhibition Day
Assalamualaikum
group kita dapat tmpat top ten !! 10/30 gambar tak dapat lagi..nanti sha cerita esok ya..
cer teka sha yang mana??? 

-------------------------------------------------------------------------

eh..langsung tak kenal sha?? haha..jap2 nak bagi tengok muka yang real punya..


pada hari sabtu yang lalu, coure CCT ini ada buat exhibition day tuk produk yang kami buat..sumber dari recycle dan natural thing..so kami buat


laci dan frame dari magazine dan box..alhamdulilah dapat juga top ten..


nama kumpulan kami..KRANEIN..


inilah produk2 yang dipamerkan di exhibition tu..memang banyak sangat..sampai produk yang dapat no 1 pun sha lupa nak snap hehe..

dan paling bestnya..sha dapat sijil full attendant untuk course ini

 muka penat..tapi berbaloi..hope dapat score A untuk this subject hihi..cau dulu ya..





Tuesday, March 19, 2013

Kepada pemenang #1 GA

Kepada pemenang #1 GA
Assalamualaikum
tahniah..kepada yang menang..kepada yang belum bagi details cepat2 bagi..sebelum jam 8 malam ini kalau tak sha akan bagi kat peserta yang betul2 mahu hadiah tu..pemilihan melalui random..akan dibuat di Fan Page FB sha..tunggu tau..
hadiah yang masih ada
2x topup RM 5 dari Hani
2x Sabun Susu beras kologen dari kak syiela
4x iklan free 1 minggu dari sharina
Senarai pemenang
banyak lagi hadiah tu..rugi tak claim kan...

March 17, 2013

Sunday, March 17, 2013

Sorry semua

Sorry semua
Assalamualaikum

gambar random tak keluar kan? sory semua..sha bukan kat blog ok ja..sory sangat2..sha da betulkan balik..
dah boleh check ---> sini
Sunday, March 17, 2013

Jejari Mereka - March

Jejari Mereka - March

Assalamualaikum

seperti dijanjikan...haha..asyik2 janji..lambat nak tepati..sorry..sorry lambat nak buat entry pasal pengomen terhebat bulan march..so ini la mereka..

ALL About Love
ms velentine

My Photo
kak ros



Mama mia


Farah
...SeKaDaR CoReTaN....
kak ieta

kepada semua..terima kasih sebab support sha..terima kasih sangat sebab sudi singgah blog sha..sekarang sha busy nanti sha balas budi korang balik..dan jangan lupa malam ini ada pengumuman pemenang jam 8 insya-Allah :)

March 16, 2013

Saturday, March 16, 2013

Segmen Sabtu By Emas Putih

Segmen Sabtu By Emas Putih
klik banner untuk join :)

Assalamualaikum

HADIAH
Topup RM10 x 1Top Referral 
Topup RM 5 x 2 Blogger bertuah

March 15, 2013

Friday, March 15, 2013

Berlian untuk sha??

Berlian untuk sha??
Assalamualaikum

singgah teratak ibu cute [ini]..terjumpa berlian kat sidebar..eh..untuk sha?? 
wah bestnya dapat free feed RSS blog sha di blog ibu femes ni..thanks sangat2..sempena apa? hehe..wonder..

ada pemenang baru diumumkan sempena GA Intan berlian di blog kak ini..
cuba tengok [sini] kot2 kamu yang menang :D
Friday, March 15, 2013

Nak tambah hadiah untuk #1 Weekly GA

Nak tambah hadiah untuk #1 Weekly GA
yang belum join..sila klik banner :)

Assalamualaikum

wah ramai yang join GA kali ni..dah genap 80 penyertaan..bravooo..hehe..terasa nak tambah hadiah lah..sebab dah ramai yang join kan..humm..nak hadiah apa ya???

edit blog?? sha busy..
Iklan free?? nak ka?
Review pemenang? ok juga :D
 
ok2 sha akan review 5 pemenang dan bagi iklan free kepada 5 pemenang..
10 pemenang bertuah yang sha akan dipilih oleh random.org..
+ 8 pemenang yang ditaja oleh sponsor 
semuanya 18 orang..cun kan??

hehe..good luck tau..
lepas ni ada lagi GA..hadiah tiptop..tungguuu...
jom BW peserta [sini] dah update tadi..hihih..

March 13, 2013

Wednesday, March 13, 2013

K.A.M.I 13.3.13

K.A.M.I 13.3.13
Assalamualaikum
cantik date hari ni kan..hehe..hari ini kelas full start jam 8-4 pm penat sangat..pulang ja terus menghadap laptop..nda boleh kalau tak mengadap..jiwa kosong hehe..even sekejap pun jadi lah kan..tengok berita di FB..lebih cepat dari TV..
minggu ini lah busy sangat..besok ada test..lusa ada test tulat ada exchibition pula..malamnya kena kemas dewan..ya Allah..isnin pula ada test..hahaha..gila ja nda ni..al maklumlah dah nak dekat2 final exam kena stress kan diri..
so..sorry sangat2 yang sha masih pending nak balas jejak..bukan lupa tapi tak ingat hehe..busy bah..kan sha dah part 5 study kena lebih dari on9..hehe..lucu pula..tak sedar dah tahun akhir..hihih..ok itu ja dari sha..jangan lupa join GA sha [link] dan BW peserta [link] nanti sha akan update jap lagi hehe..ramai join..thanks :)

March 12, 2013

Tuesday, March 12, 2013

Kawan makan kawan II

Kawan makan kawan II

Assalamualaikum
Dalam entry ini yang lalu..sha ada tanya pengalaman korang pasal ini kan? lamanya baru sha nak bangkitkan balik..haha..never mind..at least sha bincangkan balik :P ramai juga yang komen..thanks..
dan tanya sha ada pengalaman tak tentang kawan makan kawan ini? wahh..seriously ada..berlaku 2-3 tahun yang lepas..tak mungkin sha akan lupakan..tapi sha da maafkan..even benda tu sangat terpahat dihati..err..malas nak story..jom kita baca komen2 dibawah ini..

  • Ada la juga kawan makan kawan ni, yg tak tahan tu awek kawan sendiri pun nak sapu .. huh dasyat tu HEHEHE ^^ info
  • hurmmm... takat ni xd lagi jumpa kawan y macam ni.. huuu.. Alhamdulillah. kawan2 sy ok semua... now days laa... mintak jauh yang xbaik..huhu... awak? acaner. cer cite cerciter
  • xptt kawan mcm tuh
  • alhamdulillah. kes kawan makan kawan tak da lagi. harap akan datang takdok. HEHE
  • bahaya kalau dapat kawan tikam belakang ni..
  • inilah sfat manusia. ada byk sbb kawan makan kawan, iri, dengki, sakit hati, ta puas hati....tengok, semuanya berkaitan dgn penyakit hati,
  • CiM kurang percaya kawan dan CiM tdk seweang2nya nak cerita byk hal pd kawan. lebih selesa bercerita semua perkara dgn hubby sendiri, dialah kawan CiM smpi mati
  • kalau nak citer panjang ni.,mau 3 hari 3 malam tak habis lagi ni
  • ada beberapa kali pernah kena tapi zaman sekolah2 dulu la.Alhamdulillah, sekarang takde sebab saya sangat berhati2 bila berkawan

March 11, 2013

Monday, March 11, 2013

Segmen: RM5

Segmen: RM5
Assalamualaikum


huhu..sempat juga sha join segmen ni..1st time tengok muka paly..macam piere la hehe..
apapun gud luck ya

syarat simple dan tamat jam 11 lebih..
Monday, March 11, 2013

Produk kecantikan dan kesihatan Catalyst

Produk kecantikan dan kesihatan Catalyst
promosi hanya pada bulan mac..beli sekarang dan pembeli bertuah akan dapat free gift

Assalamualaikum

Fea Beads menawarkan 50% diskaun bagi mereka yang ingin menjadi agent bagi produk yang akan sha jelaskan dibawah..bagi yang berminat jom kita tengok terperinci..


KEISTIMEWAAN MAIXARA C-SENTIAL: 
  • Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu dan berseri.
  • Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata.
  • Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema.
  • Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut.
  • Anti penuaan dan antioksidan yang tinggi.
  • Membantu mengurangkan masalah sinus/resdung dan alahan.
  • Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi.
  • Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.

Photo

 produk kedua iaitu VCO adalah virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel .Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit.Ianya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.


KEBAIKAN VCO
  • Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
  • Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  • Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
  • Melindungi tubuh daripada kanser.
  • Jerawat cepat susut
  • Regular semula PMS anda
  • Sistem penghadaman lebih baik
  • Kesuburan
  • Mengurangkan up to 70%
  • Kurangkan rasa senggugut
  • Batuk dan Selsema cepat hilang
  • Mengurangkan tidur berdengkur

Contact 
No HP : 019-6414171 / 012-9234515
FB : FEA Beads

Monday, March 11, 2013

Semak Keputusan SPM 2012 secara on9

Semak Keputusan SPM 2012 secara on9
Assalamualaikum

sekarang semuanya dihujung jari..tak perlu nak bersesak2 di noticeboard..check nama dan keputusan..zaman teknologi..mudah dan pantas..so bagi korang yang ambil SPM 2012..apapun keputusannya, tahniah !! yang penting kemana selepas SPM :)

Bagi calon SPM 2012, anda boleh buat semakan keputusan SPM anda menerusi online pada tarikh 20 Mac 2013 ini. 

Cara semak keputusan SPM 2012 secara online :

Semak+Keputusan+SPM+2012+online

  • Login ke Sistem Analisis Peperiksaan
  • Masukkan No. Kad Pengenalan atau Surat Beranak
  • Klik pada ruangan yang di sediakan pada "SEKOLAH MENENGAH"
  • Masukkan tahun peperikasaan (2012)
  • Klik pada butang " Semak Laporan"

Semakan keputusan SPM 2012 ini boleh juga di buat menerusi SMS (Sistem Pesanan Ringkas )

Caranya ialah :

SPM <jarak> No Kad Pengenalan <jarak> Nombor Angka Giliran dan hantar ke15888.

contoh : SPM 9503210158XX JF001A026 hantar ke 15888.

Setiap SMS akan di cas sebanyak RM 0.35.

copy : ini

Monday, March 11, 2013

Khasiat buah Pepaya

Khasiat buah Pepaya


Assalamualaikum
teringat masa kat rumah, arwah bapa sha suka sangat makan buah ni..kalau di rumah kami panggil buah kepayas..kiranya kalau nda makan buah ini dan pisang nda best kali hehe..time best makan buah ni time malam..kupas dulu awal2 kasih simpan di ice box bila tengok TV baru makan..
yang ni sha beli di koperasi..dah lama nda makan buah ni..sebenarnya buah pepaya ni bagus untuk pencernaan..bagi mereka yang mengalami masalah membuang tut..baik makan ini..ianya berkesan :)
selain itu, ianya juga boleh digunakkan untuk kecantikan..dibawah ini sha copy untuk korang yang nak tahu lebih lanjut mengenai khasiat buah pepaya.. 

1) Sebagai tonik tambahan
Memakan buah betik setiap hari dapat menambahkan tenaga badan dan menjadi sumber pembersih perut yang amat berkesan. Ia amat mujarab bagi menyembuhkan berbagai-bagai gangguan perut dan penghadaman makanan. Jus buah betik ranum, jika dicampur dengan susu dan madu boleh menjadi tonik yang tinggi khasiatnya bagi kanak-kanak yang sedang membesar, wanita yang sedang hamil, wanita yang menyusukan dan kepada mereka yang lemah tenaga kerana sakit.

2) Ubat bagi sembelit dan bawasir

Jika mengalami sembelit cubalah memakan betik. Ia murah lagi selamat. Betik juga penawar yang ideal bagi penyakit bawasir berdarah, Malah menurut para doktor dengan mengamalkan memakan beberapa potong buah betik selepas makan, bukan saja dapat membantu penghadaman makanan serta membekalkan berbagai-bagai vitamin, zat galian dan serat yang kita perlukan, bahkan dapat menjauhkan kita daripada cacing pita dan kerawit di dalam perut. Ini kerana betik mengandungi unsur yang disebut ‘ anthelmintic’ yang dapat membunuh kuman.

3) Mencegah terjadinya batu di dalam pundi kencing
Sebahagian doktor dan pakar pemakanan mengatakan bahawa buah betik ranum jika dicampur dengan madu asli adalah baik bagi sesiapa yang tidak lawas kencing dan menghidap berbagai-bagai masalah pada sistem kencingnya. Dengan membuang air kecil secara baik, dapat menghindarkan kita dari mendapat masalah batu pada pundi kencing kita.

Pendek kata, betik adalah tonik ideal serta murah jika kita ingin mengekalkan kesihatan jantung, hati, otak, saraf dan darah kita.

Buah Betik ataupun nama saintiknya Carica Papaya L adalah sejenis tumbuhan saka yang mempunyai batang kayu yang lembut, tegak dan biasanya tidak mempunyai cabang. Pokok betik juga mempunyai pelbagai khasiat. Betik juga sangat berkhasiat jika dimakan.

Di samping itu berikut adalah khasiat lain buah betik;
  • Buah betik yang masak selain kaya dengan vitamin C, ia berkesan merawat hemoroid atau buasir dan sembelit.Makan buah betik boleh memudahkan proses penghadaman dan mengelakkan sembelit.
  • Daun betik terutama pucuknya yang muda sering direbus untuk dijadikan ulam. Selain itu, air rebusan daun betik dapat melegakan perut dengan mengeluarkan segala angin.
  • Jika memanggang daging yang dibalut dengan daun betik, ia dapat melembutkan daging tersebut.
  • Bagi merawat masalah kulit seperti jerawat dan masalah kedutan, hancurkan buah betik tersebut. Kemudian tampalkan di tempat yang bermasalah setengah jam sebelum mandi.
  • Di Ghana ia juga digunakan untuk mengubati ketumbuhan manakala pucuknya boleh mengubati penyakit tekanan darah tinggi.
  • Betik juga boleh digunakan untuk mengubati tumit pecah-pecah yang boleh menyebabkan kaki terasa sakit. Salah satu daripada rawatan tradisional bagi mengubati masalah ini ialah dengan menggunakan buah betik muda yang dibelah dua kemudian diambil getahnya dan sapu dibahagian tumit yang pecah.
sumber : http://miramawary.blogspot.com/2010/10/khasiat-kelebihan-buah-betik.html

Simple Blogger Jump to Top Button Plugin