07 February 2013

Top komentar tapi tak berkualiti?

tahniah jika korang blogger yang sanggup bersengkang mata depan laptop membalas jejak rakan2 blogger yang lain untuk mendapat award sebagai TOP KOMENTAR ..tapi sedarkah korang tentang kualiti setiap komen yang korang publish itu?

komen secara marathon memang femes dikalangan blogger tapi ianya hanya mengejar status top komentar tanpa memberikan kualiti komen itu sendiri..hanya komen 2 perkataan*disetiap entry terus sambung kepada entry yang lain..kita sebagai tuan rumah tidak puas dengan komen yang diberikan..setuju ka tak?

kadang2 komen itu langsung tidak kena dengan kandungan entry tersebut..nampak sangat dorang tak baca atau sepintas lalu atau belek komen kawan2 yang lain..pernahkah korang mengalaminya?? hihihi..

mungkin kita akan fikir tiada masa nak BW so bila ada masa terus terjah marathon dan komen mana2 berkaitan dengan tajuk..kalau tak ada tajuk tengok gambar..(baby sedang berenang) komen : comelnya..sedangkan baby tu berkemungkinan akan mati !!..comel kah??

last but not least, jadi lah top komentar yang berkualiti, supaya orang yang tahu yang kita komen bukan mengejar status semata2 tapi itulah commitment kita sebagai blogger :) nasihat buat diri sha sendiri dan bukannya untuk mengenakan siapa2 hanya sekadar perkongsian pendapat..peace yoo...