Kata Sabahan..mana loghat Sabahnya??

by - Friday, February 22, 2013

Assalamualaikum

best tak tajuk tu?? hehe...korang perasan tak blog sha dengn loghat yang lain..kalau dulu tak lari Sabahannya..tapi sekarang..mana? hehe..good question !! 

ok 1st of all sha memang orang Sabah, lahir di Sabah dan menetap di Sabah..kalau perbualan memang tak akan lari dari Sabahan..cer tanya mama mia..hehe..tapi dalam blog..sha nak biasakan guna bahasa rasmi..iaitu Bahasa Malaysia motif untuk kefahaman semua..

thnks for asking :)

You May Also Like

10 Comments

  1. hehe. yep so true. org malaysia. kalau di sabah cakap sabah. hehe cari masa and thempat yg sesuai. agree agree. kita pun org sabah jugakk

    ReplyDelete
  2. kalau cakap bahasa Sabah nanti ramai orang tak pham pulak kan ? heheh =)

    ReplyDelete
  3. heheh...mama mia setuju tu untuk kefahaman bersama..tapi sesekali kalau diselitkan loghat sabah mmg best..sampai terikut-ikut lak..bah...

    ReplyDelete
  4. ok la tu..sye pun asal sabah..tp kengkwn sume ckp sye tak mcm sabahan :)

    ReplyDelete
  5. Khai pun Sabahan juga.. :D Tapi bila dalam blog, macam pelan2 pandai ilang sabahan tu.. hihihi.. mcm d KK!

    ReplyDelete
  6. sebab bukan semua faham bahasa sabahan..hehe

    ReplyDelete
  7. akak pun blogger sabahan...sebelum ni pernah guna bahasa sabahan tp ada pulak tu nonimous pg kumin byk..kata bhs kotor dia bilang...apapun..skrg guna bhs malaysia bukan bermakan lupa bahasa sabahan...di belog saja ba tu

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)