Berjinak-jinak dengan template denim

, , 7 comments

korang mesti familiar dengan template ni kan? actually sejak new interface blogspot, template denim dan minima telah dihapuskan so sha dapat kod dari kawan blogger..nanti sha share kod template tu dengan versi sha sendiri..insyallah :)

Apa yang membezakan template denim dan simple?

Layout - kalau korang nak lihat secara live tengok blog sha..tak ada layout (border pada keliling blog) nampak putih ja kan..kalau ada layout macam blog ini..cute :)

Code - banding dengan template denim, sha lebih suka template simple namanya juga simple..of coz kod tak memeningkan kepala..betul tak? dan sha da hafal sikit kod simple template ni..jadi senang lah nak edit kan? hihi

Header - template denim..korang boleh design sendiri header dengan sangat kreatif berbanding dengan template simple..memang puas hati la..sebab ianya tak macam template minima yang kena buat background plain (kalau editor mesti tahu kenapa hihi)

Time - template simple 2-3 jam lah paling lama sha edit..(ikut design sebelumnya termasuk buat header) tapi kalau template denim dalam 5 jam juga lah habiskan masa depan laptop (kena google masalah :P #budak baru belajar)

setakat ini saja sha mampu olah..sebab baru guna tadi..#mode edit blog on :)alhamdulilah rezeki hihi..nanti malam sha publish hasil tangan sha edit blog guna template denim..
tunggu..

7 comments:

  1. takpe lame-lame nanti mesti mahir gile lah.. heheh... nak tengok lah hasil tangan template sha tu hihi =D

    ReplyDelete
  2. sha ni mmg pandai pilih templete yg comel. :)

    ReplyDelete
  3. nice la blog nie
    ^_^
    btw, x saba nak tgk hasilnye mlm ni...

    ReplyDelete
  4. kalau kak binggung mau edit sendiri

    ReplyDelete
  5. akak lgsg tak tau psl tempalte nih..hahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)