Melaka Bandar Bersejarah :)

, , 4 comments

termenung ku sendiri..mengenang diri diperantauan hehe


alahai lambatnya nak update entry melawat KL sambungan dari entry sha ke I-city hari tu..trep2 korea lagi tu haha..sebelum kami pergi melaka..kami shopping tudung kat masjid jamek..pulamak !! memang murah sangat..rugi tak beli banyak2 haha..1 kedai (Muaz) ja terus bingung ni..sebab murah sangat tak tahu nak pilih apa hehe..

kami bertolak ke melaka jam 3 kot..haha..lupa nak tengok jam..then singgah makan buah2an kat tepi jalan tu..memang kenyang lah kan..orang belanja makan durian hihih..

sesampainya kami di melaka ngam2 ja nak masuk magrib..terus pergi rumah blogger Najibah
memang layanan 1st class..dengan ibu dan ayah jibah yang sungguh peramah..siap masakkan mee goreng special lagi tu..wahhh..then family dia dah bagitau sha jadi anak angkat dorang..maklumlah jibah tunggal perempuan..best kan :)



thanks ibu dan ayah (baru) sebab tumpangkan kita solat di rumah..hehe..insyallah ada rezeki sha datang melaka lagi ya..lupa nak ambik gambar dengan dorang hihi..

then kami pun mulalah bergerak dengan perut yang penuh..kami ke bandar melaka naik boat keliling bandar..



peneman setia (kak munie) orang kelantan :)



ini ja sha dapat gambar sebab camera tak le focus sangat..gambar lain semua kabur..sabar lah hehe


 




jalan2 naik beca..haha..xjalan pun beca ni just bergambar pun jadi la..pilih beca ni sebab color pink..ada banyak lagi sebenarnya..haha..sha ja yang jakun :P

lepas tu kami pulang kl malam tu juga..mengantuk..penat..tak mandi haha..macam2 ada !! but happy dapat pergi round2 sana..nasiblah menara taming sari kena renovate..kalau tak sha kena paksa naik atas tu ..rrr..

next entry : jumpa blogger kat klang dan tengok hadiah apa sha dapat !! hehe...(korang dah tau pun siapa dia :P)




4 comments:

  1. nie mesti g rivercruise malam2 kan :) cantik kan pemndangan kt situ. lebih2 waktu malam ;)

    ReplyDelete
  2. tak berpeluang kita jumpe kan . ermm
    insyaallah kalau takde aral melintang, ika pulak yg ke sabah . skrg nie tgh plan.heee

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah dapat keluarga angkat baru

    ReplyDelete
  4. terharuuuuuu , nak nangess :'( Ada masa dtg lagi . Nak kawen naty jgn lupa jemput . hehe .

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)