Lajukan Broadband yang dah habis limit - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

January 3, 2013

Lajukan Broadband yang dah habis limit



Cute ja berukband color pink tu kan :P..ok today nak update benda yang sangat membantu hidup sha berblogging iaitu lajukan berukband yang dah habis limit..ngam juga broadband pinjam ini dah terlalu slow untuk digunakan hehehe..jom try..


1. Korang just pasang broadband korang seperti biasa. 

2. Check IP ADDRESS korang. CLICK HERE.

3. Then, buka NOTEPAD. Cara nak cari --> START> taip kat search "NOTEPAD" > CLICK

4. Pastekan code  c:\windows\system32\ping [jarak] IPADDRESSANDA [jarak]-t kt notepad tu. 

5. Save file tu dengan nama ping.bat.  Save kat desktop tau!!

6.Cari notepad tadi di desktop dan biarkan sepanjang korang on9 :)

Amboi..belum abis tutorial dah start buat !! tak sabar la tu..haha..dah try boleh komen ya..happy blogging ..

Sumber : SINI

14 comments:

  1. kak fieda dh try..ye la nmpk ada perubahan ni...wah..syok ni dapatlah bw sepanjang arini..tq sha..

    ReplyDelete
  2. bagus info nih....thanks dik

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum opzzpinky....info yg menarik ni...:)

    ReplyDelete
  4. nak cubalah...kalau betol cam kata kak fieda tu

    ReplyDelete
  5. dulu masa pakai broadband dah pernah buat..rasa macam laju dah...sekarang dah pakai wifi baru tau wifi lagi laju..heheh

    ReplyDelete
  6. nanti jgn lupe email add tau ! ;)

    ReplyDelete
  7. nasib baik la kaka pakai streamyx.. kalau tidak memang mo cuba.. (^_^)

    ReplyDelete
  8. wow. CF suka entri ni. LIKE, LIKE, LIKE. hehe. Err.. rasa macam dah laju sikit :)

    ReplyDelete
  9. Hmm...Tapi kan kak, kena charge mahal tak kalau buat camni?

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad