03 January 2013

Lajukan Broadband yang dah habis limit



Cute ja berukband color pink tu kan :P..ok today nak update benda yang sangat membantu hidup sha berblogging iaitu lajukan berukband yang dah habis limit..ngam juga broadband pinjam ini dah terlalu slow untuk digunakan hehehe..jom try..


1. Korang just pasang broadband korang seperti biasa. 

2. Check IP ADDRESS korang. CLICK HERE.

3. Then, buka NOTEPAD. Cara nak cari --> START> taip kat search "NOTEPAD" > CLICK

4. Pastekan code  c:\windows\system32\ping [jarak] IPADDRESSANDA [jarak]-t kt notepad tu. 

5. Save file tu dengan nama ping.bat.  Save kat desktop tau!!

6.Cari notepad tadi di desktop dan biarkan sepanjang korang on9 :)

Amboi..belum abis tutorial dah start buat !! tak sabar la tu..haha..dah try boleh komen ya..happy blogging ..

Sumber : SINI

Post a Comment