Font lebih kemas dan cute

, , 14 comments

 Mama mia kata font kat blog sha kemas..actually sha guna Century Gothic, kebanyakan blogger menggunakan font ni sebab senang nak baca dan kelihatan kemas..setuju tak?? hehe..so taklah terabur sangat bila baca kan..font lain boleh tengok di SINI

Cara nak tukar

Dashboard > Template > Edit HTML

ctrl + F --> body {

Copy kod
font-family: Century gothic;
font-size:10pt;
letter-spacing:1px;

paste bawah kod yang korang cari tadi :)

letak kat sidebar dan post tiltle pun bole :) lagi kemas senang orang nak baca kan..kan..kan :P now sha tengah laya setia hujung nyawa..kat SINI..jom tengok sama2

14 comments:

  1. Dah lama berhajat nk tukar font..hihi..nti nk cuba la..

    ReplyDelete
  2. terima kasih sha ! :) mmg tgh cari. kalau nak tukar font kat tajuk entry?

    ReplyDelete
  3. setuju2.. font century gothic ni nampak lagi kemas. + huruf "A" dia lain dari yg lain. hee.

    ReplyDelete
  4. terbaiklah sha. font nya mmg cantik :)

    ReplyDelete
  5. betul..font dlm blog pon memainkan peranan yg penting kan..=)

    ReplyDelete
  6. terima kasih dik, nanti akak nak try wat la (^_^)

    ReplyDelete
  7. tq sha....mama nak bertukar sekarang..ehe..

    ReplyDelete
  8. selagi tak sakit mata baca, akak ok je.

    ReplyDelete
  9. betul tu.. memang kemas kan... (^_^)

    ReplyDelete
  10. kak fieda pun suka font sha ni...font kak fieda pun ok kan..yg bulat2 mmg sng nk baca..

    ReplyDelete
  11. hye dear.. deqla dah tukar.. tp camne lak nk tukar kat post title & sidebar?

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)