January 2013 - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

January 31, 2013

Thursday, January 31, 2013

Jom Shopping at One Stop Shopping 2013

Jom Shopping at One Stop Shopping 2013


menjual pelbagai clothes, contact lens, bags dan banyak lagi..

Photo: The Dolly Eye Ariale

Color: Black
Size: 14.5mm
Price: RM24 (WM) ; RM27 (EM)



tampil bergaya dengan mata berkilau..contact lens dengan pelbagai color kegemaran anda..sila tengok items di SINI



baju ala2 artis korea memang sangat FEMES sekarang..korang apa lagi..jom bergaya macam model cute di atas !! sila tengok items di SINI


Photo: BG2827 RED

PRICE: RM42

Photo: BG2833 Pink Red

Price: RM 45.00

bersiar2 dengan bag baru..color pink lagi tu..wah..jom borong semua sekali haha..
kembali ke sekolah dengan bag untuk student pun ada..sila tengok items di SINI


Contact

Website : oss2013.blogspot.com
Page FB : One Stop Shopping 2013
Thursday, January 31, 2013

My First Giveaway by Echa

My First Giveaway by Echa
Thursday, January 31, 2013

Contest Beriklan Secara Free By Anirah Azuri

Contest Beriklan Secara Free By Anirah Azuri
klik banner kalau nak join :)

siapa sini nak iklan free di blog AA? jom tingkatkan trafic + kenalan + Follower + bermesra2 secara FREE !! join cpt !!

Banner sha :)

Thursday, January 31, 2013

Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar

Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar


Lagu yang sha minat sangat2..ialah..Because Im a Girl by kiss



Tag : +Mia Liana  dan +Nabila Medan 

Hadiah menarik !!

  •     Kamera Lomo (warna tak semestinya seperti gambar di bawah)
  •     Earphone berbentuk ganggang telefon
  •     Shawl 
  •     Cermin mata style nerd
  •     Purse
  •     Rantai vintage   
  •     Jam tangan ICE
  •     Topup Rm5 untuk 2 orang sagu hati :)
  •     1 Hadiah Misteri dari sponser "Neesa Ya'acob"
  •     Casing enfon DOMO (handmade..bebeh  :)   
Thursday, January 31, 2013

SEGMEN – Blogger i2 Sahabat ku

SEGMEN – Blogger i2 Sahabat ku

Jom join tarikh tutup penyertaan 28 Feb 2013..

Kelebihan Join Segmen ni:
Siapa yang join secara automatic masuk dalam bloglist sepanjang tahun 2013
Trafik blog akan meningkat
Follower semakin bertambah
Kenalan blogger semakin ramai
Perkongsian antara blogger dengan blogger.

January 30, 2013

Wednesday, January 30, 2013

*PEPLUM GIVEAWAY* BY FULL HOUSE CLOSET

*PEPLUM GIVEAWAY* BY FULL HOUSE CLOSET
Wednesday, January 30, 2013

My Blog Giveaway

My Blog Giveaway
Wednesday, January 30, 2013

Mengapa perlu DIAM ??

Mengapa perlu DIAM ??
sumber : FB...klik untuk tumbesaran :)

kata orang..banyak cakap banyak dosa..wallahualam..ikut dari diri masing2lah kalau banyak cakap tapi berdakwah..mestilah banyak pahala kan :) sha diketegorikan sebagai pendiam lah juga :P haha
tapi kadang2 suka bercakap..tapi bila mengangtuk dan lapar sha jadi pendiam..hihih..
korang bagaimana?
Wednesday, January 30, 2013

Segmen Review Blog By Sabrina.

Segmen Review Blog By Sabrina.
Wednesday, January 30, 2013

2nd GA - KAIN PASANG

2nd GA - KAIN PASANG

January 29, 2013

Tuesday, January 29, 2013

Tips Hilangkan jerawat dengan cepat

Tips Hilangkan jerawat dengan cepat

Jurujual: Salam kak, muka akak ni banyak jerawat elok akak guna produk saya.

Akak: berapa lama jerawat saya boleh hilang kalau guna produk ni?

Jurujual: Saya jamin dalam masa sebulan jerawat akak boleh hilang, kalau tak hilang saya makan jerawat tu semua.

Akak: takpelah saya ada cara lebih cepat hilangkan jerawat, tak sampai sejam.

Jurujual: Cepatnya! Apa cara akak pakai tu?

Akak: Photoshop!

jumpa kat FB..haha..lawak2..jangan lah serius bah :P 
Tuesday, January 29, 2013

Sungguh menyusahkan !!

Sungguh menyusahkan !!

disebabkan ini semuanya entry2 sha tak dapat dibuka..stress jugalah..menu tab sha pun tak dapat open..nak tukar pun sha bz sangat..tak ada masa dan malas :P  lagi sha stress..bila GA,Segmen, contest yang sha join..urlnya semua tak dapat open..aiyah !! time tukar hari tu ok ja..emm..tulah benda free kan..ada ja masalah !! 

sabar ja la :)
Tuesday, January 29, 2013

Segmen Jadikan Followers UNLIMITED by Aimi Rahim

Segmen Jadikan Followers UNLIMITED by Aimi Rahim
klik banner kalau nak join !!

simple ja syaratnya..follow dah..like pun dah..tinggal nak promote ja lagi hhehe..jom ramai2..tamat pada 15hb feb..:)
Tuesday, January 29, 2013

Happy Belated Day for My Sis Fatni Aisah

Happy Belated Day for My Sis Fatni Aisah


sory 100 juta kali.. bukan lupa tapi tak ingat..haha..maafkan diri daku sebab lambat nak wish..disebabkan setarikh dengan kenduri 100 arwah ayanda tercinta maka kaka mu yang cute ini diselubungi kesibukan..

entry ini khas buat kamu adik ku Nur Fatni Aisah Binti Kassim (amik kau full name !!) haha...happy belated day pada ahad lepas 27 hb January..maka genaplah usia mu dan bertambah setahun..makin tua..perbanyakkan amalan..(pesanan untuk diri sha juga) 

tiada hadiah yang tersangat istimewa buat insan yang masih bergelar birthday girl melainkan em..ucapan khas dari blogger femes macam kakamu ni haha..perasan ok !!!

moga panjang umur dan murah rezeki, belajar rajin2 dan..nanti free atau ada rezeki kita sambut birthday dengan adik sorang lagi yerrrr..

January 28, 2013

Monday, January 28, 2013

Blog yang pakai Domain dot My tak dapat open

Blog yang pakai Domain dot My tak dapat open

Jiwa ku stress..haha..tatkala sha stress buat report yang dilupa..bukan sengaja..tapi disebabkan sha pulang kampung (Sandakan) kenduri arwah bapa sha makan 100 ahad lepas..so sha lupa nak buat report..dengan senang hati, sha pun autopublish la segala entry2 lawak sha..bila sha tengok kemarin  (ahad malam) perggg..blog sha tak boleh nak open..kenapa..mengapa???? patutla comment sha 7 bijik ja..uv dah 3 ja..sedih !!! kenapa asiahost tiada mention..urrrmm...

so tadi mama mia gitau sha..semua orang dah tukar ke blogspot..sha taknak tukar?? cepat2 sha tukar..dalam hati kenapalah tak tukar kemarin..hohoh..apa2 la..yang penting dapat tengok blog tercinta ni balik ...hehe..korang kena terjah entry yang autopublish tu tau !! haha..

mungkin ada yang tak tahu cara tukar..meh sha ajar..

Dashboard > Setting > Blog address 
Sila pangkah domain dot my

tukar kod nuffnang korang balik di SINI

January 27, 2013

Sunday, January 27, 2013

Poligami

Poligami

Ustazah : "Saya tidak pernah menolak hukum poligami."

Jamaah : "Wah, hebat ustazah!"

Ustazah : "Saya tidak pernah melarang para suami nikah lagi."

Jamaah : "Wah, benar-benar kelas ustazah."

Ustazah : "Yang penting........"

Jamaah : "Yang penting...adil ye ustazah?"

Ustazah : "Bukan...yang penting, bukan suami saya

Jamaah : =.=
Sunday, January 27, 2013

Amazing !!

Amazing !!
Sunday, January 27, 2013

Pesakit dan Doktor

Pesakit dan Doktor

Seorang Doktor sedang memberi berita yang kurang baik buat seorang 

pesakitnya.

Dokter: Saya membawa dua kabar buat anda!

Pesakit: Khabar apa doktor? Baik atau buruk!

Dokter: Maaf berita yang saya bawa buruk. Mahu yang mana dulu yang buruk 

atau yang paling buruk.

Pesakit: Yang buruk dulu doktor(dgn muka yg murung pesakit itu menjawab)

Dokter: Berita buruknya hidup anda hanya tinggal kurang dari 24 jam.

Pesakit: Ah... benar ke doktor?

Dokter: Ya benar.

Pesakit: Apakah berita yang paling buruk?

Dokter: Sesungguhnya saya sudah mencari anda dari semalam untuk 

mengkhabarkan berita ini......

January 26, 2013

Saturday, January 26, 2013

Doa si Anak...

 Doa si Anak...

Pada suatu malam, seorang ayah mendengar anaknya berdoa. "Ya, 

tuhanku,selamat kanlah Mak, Ayah, Nenek. Selamat tinggal, Datuk". 

Si ayah kurang pasti akan maksud doa tersebut, tetapi keesokan harinya si 

datuk ditemui mati kerana sakit jantung. 

Pada malam itu, si ayah mendengar anaknya berdoa lagi. "Ya, 

tuhanku,selamat kanlah Mak dan Ayah. Selamat tinggal, Nenek".

Si ayah terasa amat risau. Keesokan paginya, si nenek pula ditemui mati,juga 

kerana sakit jantung.

Si ayah yang ketakutan mendengar anaknya berdoa lagi malam itu. 

"Ya,tuhanku, selamatkanlah Mak. Selamat tinggal, Ayah".

Si ayah panik sepanik-paniknya. Dia berjaga sepanjang malam dan pagi-pagi 

lagi sudah pergi bertemu dengan doktor untuk memastikan bahawa dia sihat.

Bila dia pulang ke rumah, isterinya menunggu di depan pintu. "Bang, abang 

pergi mana, kalau abang ada pagi tadi boleh jugak tolong tolong, kecoh pagi 

tadi tau!"

Si ayah yang hairan bertanya, "apa yang terjadi pagi tadi?"

Isterinya (dengan muka sedih) menjawab "Tukang kebun kita, Pak Mat mati 

sakit jantung pagi tadi ..."

Si ayah... ?@!%^#=+??

Kwang Kwang Kwang ...

p/s: anak siapa sebenarnya budak nih? 
Saturday, January 26, 2013

Melaka Bandar Bersejarah :)

Melaka Bandar Bersejarah :)

termenung ku sendiri..mengenang diri diperantauan hehe


alahai lambatnya nak update entry melawat KL sambungan dari entry sha ke I-city hari tu..trep2 korea lagi tu haha..sebelum kami pergi melaka..kami shopping tudung kat masjid jamek..pulamak !! memang murah sangat..rugi tak beli banyak2 haha..1 kedai (Muaz) ja terus bingung ni..sebab murah sangat tak tahu nak pilih apa hehe..

kami bertolak ke melaka jam 3 kot..haha..lupa nak tengok jam..then singgah makan buah2an kat tepi jalan tu..memang kenyang lah kan..orang belanja makan durian hihih..

sesampainya kami di melaka ngam2 ja nak masuk magrib..terus pergi rumah blogger Najibah
memang layanan 1st class..dengan ibu dan ayah jibah yang sungguh peramah..siap masakkan mee goreng special lagi tu..wahhh..then family dia dah bagitau sha jadi anak angkat dorang..maklumlah jibah tunggal perempuan..best kan :)



thanks ibu dan ayah (baru) sebab tumpangkan kita solat di rumah..hehe..insyallah ada rezeki sha datang melaka lagi ya..lupa nak ambik gambar dengan dorang hihi..

then kami pun mulalah bergerak dengan perut yang penuh..kami ke bandar melaka naik boat keliling bandar..



peneman setia (kak munie) orang kelantan :)



ini ja sha dapat gambar sebab camera tak le focus sangat..gambar lain semua kabur..sabar lah hehe


 




jalan2 naik beca..haha..xjalan pun beca ni just bergambar pun jadi la..pilih beca ni sebab color pink..ada banyak lagi sebenarnya..haha..sha ja yang jakun :P

lepas tu kami pulang kl malam tu juga..mengantuk..penat..tak mandi haha..macam2 ada !! but happy dapat pergi round2 sana..nasiblah menara taming sari kena renovate..kalau tak sha kena paksa naik atas tu ..rrr..

next entry : jumpa blogger kat klang dan tengok hadiah apa sha dapat !! hehe...(korang dah tau pun siapa dia :P)