YA ALLAH, DEKATKAN KAMI KEPADA MU …

Ya Allah ya Tuhan kami,
Diakhir di tahun 2012 ini,
Kami mengucapkan syukur ke hadrat Allah subhanahu wata’ala dengan kesyukuran yang tiada terhingga atas limpahan nikmat-Nya dan rahmat-Nya kepada kami semua khususnya nikmat Islam yang kami miliki ini di sepanjang tahun yang berlalu…

Ya Allah ya Rahman , 
Ampunilah dosa dan maafkanlah kesilapan kami lahir dan batin. Ya Allah ampunilah dosa kami dan dosa kedua ibu-bapa kami dosa keluarga kami dosa masyarakat kami dosa seluruh ummat Islam yang telah mati dan yang masih hidup dan ummat Islam yang akan datang hingga hari kiamat. Ya Allah sesungguhnya keampunan Mu dan kemaafan Mu lebih luas lebih besar daripada kesalahan kami. Ya Allah Engkau lah Tuhan yang Maha Pemaaf dan Maha Pengampun, ampunkanlah dosa kami dan dosa yang dilakukan oleh kami dan mereka itu.

Ya Allah ya Rahim, 
Berikanlah kami ilmu yang bermanfaat, iman yang mendalam, perlindungan MU yang berterusan, bertambah ni'mat iman , usia dan kesehatan yang semakin membawa taat , anak keturunan yang soleh mendirikan shalat, serta rizki yang berkah tercukupi ..

Ya Ilahi Rabbi , 
Kami memohon karuniakan kami takdir yang baik kepada kami.

Ya Allah perkenankan segala permohonan kami, mustajabkanlah doa kami, selesaikanlah segala masalah kami, bayarkanlah segala hutang kami, sembuhkanlah segala penyakit kami, kuatkanlah segala kelemahan kami, sempurnakan segala kekurangan kami, tunaikan hajat-hajat kami, berkatilah anak cucu kami, jayakanlah usaha dan perniagaan kami, satukanlah hati-hati kami, menangkanlah perjuangan kami dengan berkat Nabi kami Nabi Muhammad saw dan Ahl Baytnya, serta dengan rahmat Al-Quran al-kareem dan dengan berkat amalan kami yang paling ikhlas untuk MU ... Wahai Allah Pemilik Segala Karunia .


hye Amirah..mesti amirah peminat PINK kan..actually tutorial ni sha ambil dari salah sorang blogger..tapi ubah2 sikit kod maka jadilah cute seperti yang di atas tu :)

Dashboard > Layout > Add Gadget > HTML

Copy Kod bawah ni
<style>
.hyosung{
width:100%;
background:url(url background);
border-bottom:0px solid #FFf;
position:fixed;
top:0px;
left:0px;
box-shadow:0 0 1px ccc;
text-align:center;
padding:4px;}

a.jieun{
background:url(url background);
text-decoration:none;
border:1px solid #000;
border-radius:10px ;
color:#000;
padding:5px;
font:11px arial;
margin-left:5px;
margin-right:5px;
-webkit-transition:All 0.4s ease;
-moz-transition:All 0.4s ease;
-o-transition:All 0.4s ease;
display:inline-block;
width:90px;}

a.jieun:hover{background:#FFBBBB;
color:#000000;
</style>
<div class="hyosung">
<a class="jieun" href="Link url">Tajuk</a>
<a class="jieun" href="Link url">Tajuk</a>
<a class="jieun" href="Link url">Tajuk</a>
<a class="jieun" href="Link url">Tajuk</a>
<a class="jieun" href="Link url">Tajuk</a>

</div>

#boleh edit di SINI

Save, dah jadik !! hehe..apa matcam? cute tak? pandai2 lah amirah design sendiri ya :)


hye korang..hari ni sha nak share satu tutorial yang sha cari kod sendiri :) so siapa2 ahli says dan churp2 tu bolehlah follow tuto ni sebab kalau nak tukar iklan tu disetiap entry, iklan yang lama orang klik tak ka kita yang rugi :P
 Dashboard > Template > Edit Template > Tick
Ctrl + F  <a expr:href='data:post.url + &quot;#more&quot;' expr:title='data:post.title'><data:post.jumpText/></a>
 Copy Kod ini
<div style='background: url(url background)repeat; border-bottom: 2px solid #F5A9BC; border-top: 2px solid #F5A9BC; border-left: 0px solid #F5A9BC;border-right: 0px solid #F5A9BC; font:16px Century gothic; padding-bottom: 6px; padding-top: 6px; padding-left: 4px;padding-right: 6px; text-align: center; width: 100%;'> Tajuk </div>
<center><br><url icon'/><a href='link iklan'><b>Ayat menarik korang</b></a></br>


paste atas kod yang korang cari tadi atau paste atas kod nuffnang korang lagi senang heheh

preview dan save :) jangan lupa gtau sha !! sebab sha nak tengok dan cubit skit hehe

Note : kena tukar juga selalu tau takut link dah expired !!
Muka skema !! hahaha..teringat kat musim sekolah menengah yang dah lama sha tinggalkan dulu..ini gambar kenangan tingkatan 5 kecil ja sha kan :P last paper for SPM..with my BFF dan pengetua yang comel..
Sha di sekolah dulu memang pendiam..control ayu lo..haha..dulu zaman persekolahan sha suka baca buku..novel segala..sampaikan pernah buat novel sendiri..tapi bila baca balik nak termuntah..tak ada ending..haha
sha tak berapa aktif zaman sekolah..tapi ramai juga yang minat :P nak jadikan sha kakak angkat lah tu..haha..siap hantar buku nak suruh sha isi biodata..memang femes lah benda tu..sekarang tak lagi..dah ada HP kan..kan..kan..
Dulu-dulu sha tak berani nak skip kelas takut cikgu rotan..pernah jugalah sekali sebab lari ke belakang sekolah..subjek bosan!! hehe..at least kena denda..haha..sekarang tak ada nya buat macam tu..kat U siapa tak datang kelas dia rugi !!

2013 - Ain dah start masuk tadika..hehe..bestla dia dapat kawan baru..



Blog Opzzpinky yang telah dibangunkan pada September 2010 sha dah tak ingat hari apa..huhu dan ini adalah entry terlama..entry pertama merapuh sangat..dan lucu !! so terpaksa dipadam..

Disebabkan kesibukan melanda maka terpaksa stop untuk jadi blogger..sha ingat lagi time tu..sha hanya kenal blogger yang femes dengan blog pink beliau iaitu lyssa secret memang sha obsess sangat dengan tutorialnya..sehinggalah hobi sha sekarang edit blog :P nak tempah murah ja Edit Blog RM 5

Kembali meminati blog pada March 2012, ketika itu follower seratus lebih ja..langsung tak ada pengetahun tentang blog..follower seramai itu pun sebab sha join GA menang tapi tak dapat hadiah :( dan atas usaha sha buatkan cursor secara percuma 

Dan kemudiannya sha memberanikan diri untuk membuat GA 1 dengan Wanie, GA 2 (blog Shanas) deleted dan GA 3 dan mendapat sambutan dari blogger femes..terima kasih..

Sehingga hari ini : PageView 80,662 , Follower 1256

Pada 17.12.12 domain opzzpinky.blogspot.com telah ditukarkan secara percuma untuk setahun dan digantikan kepada opzzpinky.my..yepyy !!

Mereka yang menjadi TOP REFERREL BLOG OPZZPINKY dari dulu sehingga kini



Jejari yang AWESOME !! 


thanks a lot semuanya...kalau korang perasanlah kan..blog sha kini berwajah baru :P sila jemput komen 




Blog bertukar lagi untuk kali yang ke..entah haha..actually jeles tengok blog Nabila dan Niera berwajah baru..cute lagi menawan..nak dibandingkan dengan blog sha !! hahah..kami sama..PINK ok !! :P

Tema kekal PINK..tapi berwajah agak matang..no more cartoon...hahah..I miss you..rasanya lebih kemas kot..cuma kat footer agak semak samun..nanti sha tebas..eh korang jangan scroll bawah ya..:P


hope tahun 2013 ni blog sha akan terus gagah berdiri..usaha tu penting tau !! maka sokong lah blog sha :) terima kasih semua..jangan lupa komenlah baju blog baru ya .. haks..


Hadiah :

Topup RM30 [Top Referral]
Review Blog + Bloglist Setahun [Penerjah Paling Banyak]
Bloglist Setahun [Peserta Bertuah]
Hadiah Misteri [Peserta Awal | Tengah | Akhir]






jawapannya ialah feeding bottle warmer..ramai yang teka tempat letak tisu di SINI..yup ni recycle dari baby wipes..hehe..sha buat project make a baby stuff from recycle material..buat punya buat..jadilah benda ni hahaha..paling lucu mama mia cakap simpan alat mekap hohohoh...siapa nak order :P

Minggu depan nak present benda ni..entah apa nak cakap :P


korang nampak tak benda pink ala-ala kucing gitu..mia tentu suka ni..hehe mama mia kena tukar cepatlah biar mia dok tengok kucing tu ja..dah lah pink hahah..

jom tukar cepat..korang pergi terjah INI..dan klik pada button hijau atas tu :- add to chrome dan refresh...hanya untuk pengguna google chrome ja tau !!


kenai tak benda pelik yang cute lagi menawan kat atas tu?? haha..ingat lagi tak sha pernah minta tolong korang di SINI..akhirnya sha dapat juga idea nak buat apa..korang tekalah apa benda atas ni..hints nya..em...tempat letak barang, muat 1 barang ja :P

nanti sha bagitahu esok ya..sekarang nak buat video pasal buat benda cute ni :P


hari ni nak pergi Jakel beli kain nak buat baju kurung memandangkan jakel sekarang murah gilak..so my sis nak bawa tengok apa yang gilak disana hehe..tup..tup dapatlah kain plain yang dulu harga RM 20++ semeter less sehinggan RM 14++ lah..sha pun tak minat sangat :P sekadar nak buat baju kelas :)

then kita pun gerak pergi sulaman IP nak hantar baju tu..minggu depan ambil..5 pasang semuanya..maklumlah kuliah nak mula..baju kurung sha semua dah lapok!!

selesai tu, kami pergi lepak makan durian 3 bijik..habis..sedop..panas hahahha...then kami decided nak makan di kelapa bakar dekat Sulaman 1st time makan lokan heheh..



harga lokan bakar 1 set (15-20 ketul) RM 7-12 jugalah ..makan dengan nasi perrrhh..dah la panas makan durian td..then makan digerai tepi jalan, takada kipas..berpeluh habis !! tapi sha memang suka sambal yang pakcik ni buat..letak atas lokan tu..makan panas2..hehe..terliur korang haha




Hari ni sha nak join 1 GA yang mana hadiahnya sangatlah menarik tappiii..korang kena like page bawah ni setiap hari sebab wan ada masuk satu contest gambar dengan aweks kot hehe


jom tolong dia..hope dia menang :)

ok..sebelum sha memulakan assignment pertama sejak dari cuti yang tak siap lagi..mudah2an idea ada..hehe..jom tengok freebies Assalamualaikum yang baru sha buat tadi





cara nak ambil klik kanan pada gambar dan copy url image
tutorial letakkan 'assalamualaikum' pada setiap entry --> SINI

mode study on !!





Dah siap edit blog MissAnnt, dengan bertemakan (korang boleh tengok sendiri :P) berwarna perang dan choco-green..hope MissAnnt puas hati dengan design ni dan bersemangat untuk terus blogging..selebihnya korang boleh tengok di SINI jangan lupa follow dia ya


Photo

Well..Allah already arrange everything to me..I believed HIM..He wants me to focus on the future..don't be sad..I can do my best !! 


Berikut merupakan senarai telefon pintar yang boleh dibeli dengan menggunakan rebat RM200 yang diberikan oleh kerajaan untuk semua belia di Malaysia yang berumur di antara 21 hingga 30 tahun bermula Januari 2013.

Semua belia boleh membuat pendaftaran dalam talian di http://nbi.skmm.gov.my mulai selasa minggu depan. Perlu diingat skim ini adalah siapa cepat dia dapat dan khas bagi 1.5 juta belia yang layak mendapatkan telefon pintar selagi stok masih ada.

Model-model Smartphones yang terpilih:-
1) Alcatel 993D
2) Alcatel OneTouch Glory 2
3) Alcatel OneTouch Inspire 2
4) The Buzz Phone
5) HTC Wildfire
6) Huawei Ideos X3
7) LG Optimus L3
8) Ninetology Black Pearl II
9) Ninetology Palette
10) Nokia 2730
11) Nokia 7230
12) Nokia Asha 305
13) Nokia Asha 308
14) Nokia Asha 311
15) Nokia C2-03
16) Nokia Lumia 610
17) Samsung Galaxy Chat
18) Samsung Galaxy Mini
19) Samsung Galaxy Pocket 
20) Samsung Galaxy Y
21) Sony Xperia Tipo
22) ZTE Acqua
23) ZTE V790

p/s: model ini akan diupdate dari masa ke semasa.

Maklumat lanjut : klik SINI dan sumber SINI