30 April 2012

Today is Monday Couple ♥


hye peeps, lambat open blog sebab blackout dari jam 3 pagi..ni baru on balik
ngam sangat title hari ni kan? bukan hari dating sedunia la..
ni mesti nda tengok Running man kan..kan..kan?
dengar kata dorang akan shooting di Malaysia? baca entry ini
tapi hanya rumours ja..hampeh !
lau nak datang pun apa salahnya kan? best..best..


sweet monday couple, sha minat sangat..
sha pun baru juga tengok Running Man, banyak lagi Episode lum tengok
korang nak tak lau sha upload dalam blog ni nak bg korang tgk :D
lau xnak xapala..sha offer ja hehe

my monji and gary








I want Running Ball!
Gary: Ji Hyo, do you want the Running Ball?
Ji Hyo: Yes.
Gary: Do you really want it?
Ji Hyo: Yes.
Gary: I only want you! 
enjoy!! :D

29 April 2012

Elakkan Kena tipu Klik iklan


"kata nak show gambar suruh klik iklan pla
aih..rimas la asyik nak klik iklan churp-churp ko ja.."

eh..ada ka cm ni? tipu orang dengan suruh klik iklan pla?
ish..ish..tak baik..tak baik..
memanglah korang dapat untung tapi orang yang klik tu terpaksa 
(da terklik) dan nda ikhlas
nak ke dapat untung dengan cara camtu?

kalau nak sangat, buat la cara yang baik
buat GA or Contest, nyatakan syarat-syarat yang wajib klik iklan korang
kan bagus..nyata lagi bersuluh

Cara nak elakkan dari korang terus ditipu


halakan mouse korang pada link..jangan klik dlu..then tengok bawah, yang color biru
contoh : Klik CINI <~ halakan mouse ke sini
ada link kan..korang tgk betul-betul..ada tak perkataan iklan ? 
contohnya churp-churp 
ada kan? ah..tu la caranya nak elakkan..

# da jumpa tu..dari korang la nak terus klik or tak..tak paksaan :)

Laptop Lambat Loading..Perhh !



argh!!...kecewa sangat laptop tak seperti yang mula-mula dibeli..
laptop buat hal lah..ni nak kena ganti baru ni !!
aih da kaya ka nak beli yang baru bro? reliks bah, 
laptop korang mungkin berat sangat sebab game..betul kan?
lelaki biasalah..kalau pempuan pla of coz drama korea berlambak, 
Running Man pun nda abis tengok lagi..hehe kita sama~

ok penyelesaian nya korang tengok betul-betul tuto ini

1. Klik Button Start > Run
2. Taip MSCONFIG > ok

3. Klik Startup dan untick application yang tidak digunakan
contohnya yahoo messanger

kemudian Restart dan tengok hasilnya

gud luck..nak tau jantina laptop? klik sini

Review Blog Mereka


baru pulang dari shopping, bawa anak buah sekali, penat sangat..
apa pun nak juga buat review blog sebagai tanda saguhati sha pada yang kurang nasib di contest sha hari tu
gambar memang lawak juga cuma kurang like tima kasih sbb like :)
1. Mia Duniaku
siapa nda kenal, mama mia..semua da kenal kan? dia seorang yang peramah dan mesra alam
hehe~ sha rapat ngn mama baru 2 minggu yang lepas kot..kan mama?
kenal dari blog ja..mama mmg sporting sha suka..
dia selalu datang tengok blog sha..mungkin blog korang juga kan?
ok cerita sal blog dia..klik sini
simple, cute, nice with the doodle like her princess kan..kan?
bijak berkata-kata lgi pandai bersastera..amboi kalau da buat entry taip sepenuh jiwa..
hehe~ tp siapa yang baca mmg enjoy kan?
jom la kita tgk blog mama..dia xsombong tau
tp korang jangan ngurat mia pula, dia masih kicik lagi hehe~
2. One Beloved Blog
pemilik blog yang simple bertemakan black, suka sharing benda-benda yang dia rasa menarik :) nice..klik sini
rasanya sherry blogger baru..sebab cuma sha follower dia..korang jum kita follow dia 
dia suka join segmen dan GA blogger lain
dia juga mempunyai anak yg cute sangat..macam anak cina :)

happy blogging ya korang :)

# pemenang : masih ada 1 hari tuk korang tebus hadiah contest :)

28 April 2012

"Cutenya gambar tu..kat mana ea?"


Haha sha guna logat semanjung..dia tnya gambar sha kat FB cute, bukan sha tapi backgroundnya,
tu yang title post jd logat semanjung, da yang tnya memang orang semanjung..

bah jum kita tgk sha ada kat mana

amboi..


eh..gayat la blueek~

kawan dan lembu

jalan ke pintu masuk

lembu yang pemalu

gunung kinabalu..wah..sejuk oh
  
Susu segar dari ladang..banyak lembu macam di New Zealand
dekat-dekat ja dengan gunung kinabalu..
nama tempatnya Desa Cattle Farm, Tanah Tinggi Mesilau, Ranau
jom ke Sabah~

Kunjungan dr blog abg ben



99 pengunjung dari blog abg ben..sebab sha ada ikut 2 segmen abg ben kemarin
tima kasih kerana mengunjungi blog sha :)

Baju Kahwin ku


setiap wanita inginkan baju kahwin yang cantik dan menarik di majlis perkahwinannya
sha pun mau cam tu..
ini adalah baju kahwin impian sha 
telah sha peragakan khas buat korang semua..
tapi hanya perempuan sahaja boleh tengok
sebab modal free hair..

jom kita tengok

1. Queen of hearts dark gown

2. kimono flame 

3. Winter Queen R

4. Antoinette gown 

5. Princess Elegance 


6. red queen 

7. Black PFNY Dress

cantik kan? nak kahwin dress cam tu sha terpaksa pakai tudung..dan labuhkan skit tudung tu..insyallah

nda mampu benar sha beli..keja berkebun pun xkan dapat beli, haha~
sapa berkenan sila PM sha

Tahniah Kepada pemenang contest



Maka tamatlah aktiviti menlike photo di FB sha
sha da dapat pemenangnya..
tahniah

Pemenang Pertama


Topup RM 20 + Banner

Pemenang kedua

Topup RM 10 + Banner

Pemenang ketiga

Topup RM 5 + Banner

kepada dua lagi peserta jangan bersedih 
korang akan dapat saguhati dari sha 
Review blog korang 


Para pemenang sila alert !

Sila hantar detail korang : 
Nama
Url blog
Plan simcard dan no telephone sng nak masuk topup tu
dan tema banner yang korang mau..(jgn cerewet tau! )
antar ke Fanpage sha, tempoh 2 hari sahaja

kegagalan korang berbuat demikian, maka sha akan tarik balik hadiah tersebut..dan keputusan adalah muktamad !!

Berita Baik untuk peserta GA


Assalamualaikum :) heee, *gaya buat muka comel dan excited :)
okay. berita ni actually pasal Mini Combo Simple Giveaway by Wanie & Sha :)
heee. mesti korang excited plus berdebar-debar kann :)
saja nak tulis panjang-panjang lagi.
heee, okay, memandangkan masih ada lagi 5 orang pemenang yang tak tuntut hadiah, seperti yang tertera pada syarat-syarat, kalau tak tuntut hadiah lebih daripada satu minggu dari tarikh pemenang di umumkan, so, kami berhak tarik balik kannn :)

straight to the point. so, berita baik dia kepada yang tak menang GA ni. ini lahh masanya korang nak rembat hadiah-hadiah yang tak dituntut tuu :) 5 orang pertama yang send email kat wanie, akan dapat hadiah-hadiah tuu. hee. means pemenang yang tak tuntut hadiah memang rugilahh kann. tapi kami dah bagi banyak masa. tak larat nak tunggu dahh. so, kami nak let go jaa hadiah tu kepada sapa yang nak. okay. first come first serve tauu :)

orang pertama yang send detail kat email wanie akan mendapat hadiah tajaan :

- Cik Rusniza iaitu topup rm20 + hadiah misteri -

orang kedua yang send detail kat email wanie akan mendapat hadiah tajaan :

- Alwani Syafiqah iaitu satu pencil box jeans -

orang ketiga yang send detail kat email wanie akan mendapat hadiah tajaan :

- Cik Misi iaitu brooch -

orang keempat yang send detail kat email wanie akan mendapat hadiah tajaan :

- Norazeera Daud (Eryn) iaitu satu teddy bear -

dan orang kelima yang send detail kat email wanie akan mendapat hadiah tajaan :

- Yee Nunaka iaitu satu inner jersey -

sila hantarkan email anda semua kepada wanie9696@yahoo.com

dalam email tersebut sila sertakan :

- link GA
- nama penuh
- alamat
- no tel

so, apa tunggu lagi. cepat hantar email. siapa cepat dia dapat XD

p / s : wanie akan reply balik email korang dan bagitau korang dapat hadiah tajaan siapa. kalau wanie tak reply balik tu, maknanya korang terlambat lahh yee :) 

copy from wanie :)

27 April 2012

SPONTAN BERSAMA BEN ASHAARI


BEN ASHAARI
kali kedua join segmen hari ni..td da join mmg ramai yg dtg..thnks korang~
segmen ini pla komen spontan..bah jom la..join
komen ja tau yg ptg ikhlas..:)

Kalau WANITA dah hilang DARA?




Si Wanita: "Aku sudah sering dipeluk lelaki lain"
Lelaki dengan hangatnya menjawab: "Dan aku adalah lelaki yang akan memelukmu dengan kasih"


Si Wanita: "U R not my FIRST kiss"
Lelaki dengan senyumannya: " And U R my First Kiss "


Si Wanita: "Beberapa lelaki pernah menjamah tubuhku"
Lelaki dengan sabarnya mengatakan: "Yang inginku jamah adalah hatimu, rasamu"


Si Wanita: "Pernah ada lelaki yang melihatku naked"
Lelaki itu menatapnya: "Dan aku melihatmu begitu polos, suci bersih tak bernoda"


Si Wanita: "Aku pernah petting dengan ex boyku"
Lelaki itu memeluknya dengan sabar: "Dan aku tahu, kau tak kan seperti itu lagi"


Si Wanita menangis semahunya dan berkata: "Aku takkan layak untuk lelaki sepertimu!! aku sudah tak perawan!!"
Lelaki itu menatapnya dalam, memeluknya, tersenyum dan berkata: "Aku bukan mencintai keperawananmu, yang aku cintai adalah dirimu, sepenuhnya,..."

"Kalau begitu aku tak mahu kau cintakan aku sepenuhnya, tapi cintailah aku setulusnya..."

Bukankah begitu lebih indah? Kenapa yang tak perawan mesti dipinggirkan, dihina sedangkan tiada seorangpun terkecuali melakukan dosa? Kenapa yang tak perawan sering dilecehkan sedang dia juga ingin berubah dan diterima seadanya? Bukan mau membela mereka yang sudah bermaksiat, tapi kebahagiaan sesebuah hubungan bukan terletak pada perawan atau tidak wanita itu, tapi saling toleransi kedua2nya!!

Pendapat korang bagaimana? xramai lelaki yg mcm nie??? adakah korang tergolong drpdanya???

'1st Giveaway by Nono Lu and Feyras'


Kek sedap .... nak..nak..nak..


http://erihakuren.blogspot.com/2012/04/1st-giveaway-by-nono-lu-and-feyras_27.html

jom join  '1st Giveaway by Nono Lu and Feyras' 

korang mesti nak tau hadiah kan?
klik sini

tarikh tutup 31 mei 2012

#sha nak tag semuanya yang singgah tgk..selebihnya sha akan promote :)

"LUCKY DRAW RM100"


http://myownlilstory.blogspot.com/2012/04/lucky-draw-rm-100.html

wish me good luck ya..

sha was tagged sue | mama mia | pena lusuh  | Zytda dan smuanya..hehe

Tazkirah : Bismillahirrahmanirrahim


"Dimulakan dengan Bismillah disudahi dengan Alhamdulilah"

Salam jumaat, hari ini sha nak share satu tazkirah pendek mengenai kalimah Allah iaitu 


Maksud Bismillahirrahmanirrahim
"Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang"

6 kelebihan  Bismillahirrahmanirrahim 
1) Membaca  Bismillahirrahmanirrahim  sebanyak 21 kali sebelum tidur, dapat mengelakkan gangguan syaitan,  kecurian dan bala.
2) Ucapkan salam dan  Bismillahirrahmanirrahim  setiap kalli hendak memasuki rumah, Insyaallah rumah tangga akan diberkati dan mendapat keharmonian.
3) Bacakan B Bismillahirrahmanirrahim  sebanyak 41 kali ke telinga orang yang pengsan. Insyaallah akan dapat memulihkannya.
4) Jika membaca Bismillahirrahmanirrahim sebanyak 19 kali ketika bertemu orang yang dalam keadaam marah, InsyaAllah dapat melembutkan hatinya.
5) Lafaz  Bismillahirrahmanirrahim  jika diucapkan sebanyak 100 kali dan dihembuskan kepada orang yang berpenyakit selama tiga hari berturut-turut, inysallah penyakitnya akan sembuh.
6) Jika mahukan hajat seseorang itu dimakbulkan, dia hendaklah membaca  Bismillahirrahmanirrahim  apabila selesai solat Asar pada hari jumaat dalam keadaan suci dari hadas dan najis. Hendaklah juga mengadap kiblat sehingggalah matahari terbenam.

Hazrat Abdullah bin Mas’ud r.a meriwayatkan bahawa Rasulullah s.a.w bersabda,“Sesiapa yang membaca satu huruf daripada kitab Allah swt maka untuknya diberi satu hasanah (kebaikan) sebagai ganjaran bagi huruf itu dan satu hasanah adalah sama dengan sepuluh pahala. Aku tidak berkata (alif,lam,mim) sebagai satu huruf tetapi (alif) adalah satu huruf, (lam) adalah satu huruf dan (mim) adalah satu huruf.” (Riwayat Tirmizi)