SENARAI SMARTPHONES REBAT RM200 UNTUK BELIA

, , 15 comments


Berikut merupakan senarai telefon pintar yang boleh dibeli dengan menggunakan rebat RM200 yang diberikan oleh kerajaan untuk semua belia di Malaysia yang berumur di antara 21 hingga 30 tahun bermula Januari 2013.

Semua belia boleh membuat pendaftaran dalam talian di http://nbi.skmm.gov.my mulai selasa minggu depan. Perlu diingat skim ini adalah siapa cepat dia dapat dan khas bagi 1.5 juta belia yang layak mendapatkan telefon pintar selagi stok masih ada.

Model-model Smartphones yang terpilih:-
1) Alcatel 993D
2) Alcatel OneTouch Glory 2
3) Alcatel OneTouch Inspire 2
4) The Buzz Phone
5) HTC Wildfire
6) Huawei Ideos X3
7) LG Optimus L3
8) Ninetology Black Pearl II
9) Ninetology Palette
10) Nokia 2730
11) Nokia 7230
12) Nokia Asha 305
13) Nokia Asha 308
14) Nokia Asha 311
15) Nokia C2-03
16) Nokia Lumia 610
17) Samsung Galaxy Chat
18) Samsung Galaxy Mini
19) Samsung Galaxy Pocket 
20) Samsung Galaxy Y
21) Sony Xperia Tipo
22) ZTE Acqua
23) ZTE V790

p/s: model ini akan diupdate dari masa ke semasa.

Maklumat lanjut : klik SINI dan sumber SINI

15 comments:

  1. wahhh info menarik ni.. dah buat bookmark dan buat reminder sekali, taknak lepas peluang.. Tapi kalau blackberry bold 3g ada kan lagi best.. haha bagi betis nak peha pulok :)

    ReplyDelete
  2. sdh beli tab tp xda dlm senarai.haha

    ReplyDelete
  3. Anda di tag! Mari join Contest "SIAPA NAK BLOGNYA DI-EDIT TANPA BUAT ENTRY" di http://sayacikamal.blogspot.com/2012/12/contest-siapa-nak-blognya-di-edit-tanpa.html. Senang je, jum join !

    ReplyDelete
  4. kena daftar ek..ooo..ok2..
    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  5. bukan belia lagi dah....waaa

    salam kenal,

    meh join GA saya pulak kat sini...

    http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2012/12/contest-cerita-ita-genap-5-tahun.html

    ReplyDelete
  6. alahai ruginya... nak juga nak juga.. :(

    ReplyDelete
  7. tq share, but KA dh x layak dah hehehe

    ReplyDelete
  8. siapa yang layak tu blh la kumpul duit dan beli. muahaha...

    ReplyDelete
  9. Best jugak ni tp sygnyer sekrang ni dah jdi belia purba..jd xleh lh

    ReplyDelete
  10. Best jugak ni tp sygnyer sekrang ni dah jdi belia purba..jd xleh lh

    ReplyDelete
  11. Does your website have a contact page? I'm having a
    togh time locating it but, I'd like to send you an e-mail.
    I've ggot some ideas for yoour blog you might be interested in
    hearing. Either way, great website and I look forwardd to seeing it improve over time.



    my web page - nike women golf bags

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)