Petua sejukkan badan selepas makan durian - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

December 2, 2012

Petua sejukkan badan selepas makan durian



Musim durian melanda..ada yang makan durian campur bubur..buat crepe dan tak kurangnya makan sekali dengan coklat..ya tak mama mia? hehe..apa2lah janji tak kebulur haha..


Durian raja segala buah tapi kalau makan 10 bijik confirm sanaaaaa di hospital hehe..tak lah..sha jenis yang makan tak ingat dunia..letak ja 10 bijik..sha makan 5 ketul ja..hehe..bukan apa takut badan panas..berpeluh lepas makan tu..


Tapi kata orang dulu2..petua nak hilangkan panas tu dengan hanya meminum air yang telah diletakkan pada kulit durian tersebut insyallah sejuklah badan..

maka dengan itu entry kali ini dah berbau durian..sebab sha baru habis makan durian dari sipitang..pada yang anti durian anda rugi ! heheh

11 comments:

  1. nyam nyam nyam .
    sodap nye durian . lagi2 yang colour kuning kekuningan tu perghh :D

    thanks sharing tips . huhu . letak air milo kat kulit durian tu boleh ? pastu minum :D

    ReplyDelete
  2. aah,slalu gak mnum air letak dlm kulit durian..mak yg ckp..hehe

    ReplyDelete
  3. nice tips sha...skang ni kan musim durian bagus la sha bg tips ni hehehe

    ReplyDelete
  4. owh..air tu letak kat kulit durian je?? terima kasih ye sebab berkongsi artikel ni :)

    ReplyDelete
  5. akak adalah penggemar durian.. letak lah 5 biji kat depan akak, confirm habis dalam satu masa yang sama..

    panas ?? yg tu akak tolak tepi hehhe

    ReplyDelete
  6. pnh dgr tp ayu tk prnh cuba lg.hehe

    ReplyDelete
  7. aetuju.. akak pun amalkan petus yg sama :)

    ReplyDelete
  8. nampaknya kaka rugi la kan nda makan durian.. tapi save juga duit sikit.. heheheheheh..

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad