Pengalaman jadi IBU untuk 2 malam

, , 5 comments

Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibubapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung susah payah dan telah melahirkannya dengan menanggung susah payah. 
[al-Ahqaf 46:15]

1st Winner 'Baby Comel Of the Year' at ANGKASA !!

Ok..sebelum ni sha ada kata nak cerita pasal jaga asyraf 2 minggu yang lalu..kalau korang ingatlah..time tu my sis pergi outstation..yup..asyraf tidur dengan sha 2 malam..kalau siang sha dah biasa jaga dia..senang..kacang ..hehe..

Malam? sha tak pernah lagi jaga baby waktu malam..mencabar ok !! God..bilalah nak siang ni hehe..of cos sha tak dapat tidur..bangun ja pagi-2 mata da hitam..kena tumbuk ke apa ni? taklah sebab berjaga malam..

Kena sediakan susu dalam botol then dia jenis yang suka minum suam2..kenalah tongkatkan biji mata..pergi panaskan air..minum susu suam..then baru dia terlena..ituuuuu pun untuk 1 jam..kena bangun balik kena make sure dia tidur dulu baru sha tidur..argghh~~~

Bila time subuh pula dia bangun merengek..alamak...dia nak kena dukung tau..badan melekat ja dengan sha..kepala pula atas bahu..manjanya dia..bila sha duduk tak mau pula..sha yang kena tidur sambil berdiri hahaha..tapi at the last tidurkan dia atas badan sha..bila dia gerak ja..terus peluk dia..

Now baru tahu bertapa susahnya nak jadi ibu..penat belakang kira..nak sabar tu satu hal juga..ehhh..sha penyabar lah..hehe..


Menjadi ibu ni mempunyai tanggungjawab yang berat..so sha da ada pengalaman sebelum kahwin  sebagai ibu mengajar sha lebih prihatin selepas ini..insyallah ^ ^


5 comments:

  1. heheheh...bagus dah da pengalaman..tu br 2 hari kalau setiap hari ?...hahahaaha...

    ReplyDelete
  2. pengalaman manis tu... boleh dah jadi mama ni... begitu la keadaan bila sudah jadi ibu2 ni.. kena berjaga demi anak2... tapi syukur juga la Haiqal nda macam tu.. dia senang jak mo kasi tidur.. jam 10 malam dia tidur sampai la jam 8 pagi baru bangun.. jadi tidak da la mata lebam2.. heheheh

    ReplyDelete
  3. Sha mesti jadi ibu yang baik pada future.hehe :D

    ReplyDelete
  4. cumilnya..bah ada ciri2 sudah tue sha..amalkan selalu

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)