Saturday, December 29

Lokan Bakar + Air Kelapa Sejuk



hari ni nak pergi Jakel beli kain nak buat baju kurung memandangkan jakel sekarang murah gilak..so my sis nak bawa tengok apa yang gilak disana hehe..tup..tup dapatlah kain plain yang dulu harga RM 20++ semeter less sehinggan RM 14++ lah..sha pun tak minat sangat :P sekadar nak buat baju kelas :)

then kita pun gerak pergi sulaman IP nak hantar baju tu..minggu depan ambil..5 pasang semuanya..maklumlah kuliah nak mula..baju kurung sha semua dah lapok!!

selesai tu, kami pergi lepak makan durian 3 bijik..habis..sedop..panas hahahha...then kami decided nak makan di kelapa bakar dekat Sulaman 1st time makan lokan heheh..



harga lokan bakar 1 set (15-20 ketul) RM 7-12 jugalah ..makan dengan nasi perrrhh..dah la panas makan durian td..then makan digerai tepi jalan, takada kipas..berpeluh habis !! tapi sha memang suka sambal yang pakcik ni buat..letak atas lokan tu..makan panas2..hehe..terliur korang haha

10 comments:

  1. memang terliur akak buyung tengok tau.. sila bagi details lokan tu nak gi cari camne... jakel shah alam ke... and kedai lokan tu kat mana.. pleaseee... heheheh.. tu la.. tunjuk kat akak buyong camni lah jadinya.. hopefully dapat cari smntara nunggu time ni..

    ReplyDelete
  2. Saya pernah makan kelapa bakar, tapi tak lalu mungkin tak kena dengan selera org utara kot. Hehehe
    Tapi lokan tu belum pernah sbb tengok besar sngt so takut tak habis, huhu :)

    ReplyDelete
  3. ok.. mekasih for the info.... jauh bebenor... sampai ke sabah.. ingat shah alam tadi.. heheheh

    ReplyDelete
  4. nasib la kak ni nda suka makan lokan.. kalau tidak memang terliur juga la tengok lokan bakar ni.. (^_^)

    ReplyDelete
  5. eh..berubah je mcm blog..tukar ke?ke ayut silap..huhuhu...sdap yerrrr...tp air kelapa la..yg lokan tu tak tahu la mkn ke tak...hihihi

    ReplyDelete
  6. berghhhhhhhhh,makan lokan..mau pula p sana.tpi jauh.haha

    ReplyDelete
  7. kesian akak jassnani terliur...tu kt sabah la kak...bkn shah alam..huhuhu

    ReplyDelete
  8. apatuh. xpernah mkn la pulok..jmpa pon tak pernah.

    ReplyDelete
  9. kasi tapau...email sini...meleleh liur ni..nyam...nyam..

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

 

Pemilik Blog ♥

Teman Seperjuangan ♥

Tabung ♥

Blog Archive

Copyright © ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪ | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com