Lawak yang kena dihati !!

by - Wednesday, December 26, 2012


Ustaz : Lawa rambut..awak pakai apa?

Awek : Ustaz nak kenakan saya ka?

Ustaz : Taklah, rambut anak perempuan saya yang kecil tu selalu sahaja kusut, lagi-lagi bila kena cahaya matahari, benda yang awak pakai ni tahan cahaya matahari tak?

Awek : Ooo..saya pakai jenama xxx ustaz. Nak lagi lawa tambah yyy sikit, bla..bla..bla..memang tahan cahaya matahari dan tahan haba.

Ustaz : Agak-agak tahan tak bara api neraka?

ahhh..jawab..jawab...hehe..ada kena kat hati tak?? kata ustaz kalau tersindir dengan perbualan diatas maka hati korang still hidup lagi..sebelum terlambat jom kita cepat-cepat perbetulkan :D thanks FB sebab bagi sha update entry ni..semoga menambahkan amalan :D

You May Also Like

10 Comments

  1. huhu..apelah yang nak jawab nanti kan..:)

    ReplyDelete
  2. kalau ustaz tanya tak sia2kan..pasti ada makna dibelakan..dan kita kena lelalu ingat...mati tak menunggu kita..kut2 tak sempat nak buat amal ibadah yg sempurnakan?

    ReplyDelete
  3. mmg sgt panas sha..hahaa.. sabo jelah kan dah kena..sha akk doakan arwah ayah sha dtmptkan di kalangan org y beriman :)

    ReplyDelete
  4. hahahaha..memang sedas kena..memang tak ada jawapan tu..hehehe

    ReplyDelete
  5. memang mati akal nak jawab soalan tu..hehehe..pandai ustaz..

    ReplyDelete
  6. terasa nak jawab "a...a...aaaa" tak tahu mo jawab apa.. takut juga la kan... terkesan sungguh dihati

    ReplyDelete
  7. Memang tak terjawab lah soalan tue! Hehehe. Bagus cara ustaz tue menegur. :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)