YA ALLAH, DEKATKAN KAMI KEPADA MU …

Ya Allah ya Tuhan kami,
Diakhir di tahun 2012 ini,
Kami mengucapkan syukur ke hadrat Allah subhanahu wata’ala dengan kesyukuran yang tiada terhingga atas limpahan nikmat-Nya dan rahmat-Nya kepada kami semua khususnya nikmat Islam yang kami miliki ini di sepanjang tahun yang berlalu…

Ya Allah ya Rahman , 
Ampunilah dosa dan maafkanlah kesilapan kami lahir dan batin. Ya Allah ampunilah dosa kami dan dosa kedua ibu-bapa kami dosa keluarga kami dosa masyarakat kami dosa seluruh ummat Islam yang telah mati dan yang masih hidup dan ummat Islam yang akan datang hingga hari kiamat. Ya Allah sesungguhnya keampunan Mu dan kemaafan Mu lebih luas lebih besar daripada kesalahan kami. Ya Allah Engkau lah Tuhan yang Maha Pemaaf dan Maha Pengampun, ampunkanlah dosa kami dan dosa yang dilakukan oleh kami dan mereka itu.

Ya Allah ya Rahim, 
Berikanlah kami ilmu yang bermanfaat, iman yang mendalam, perlindungan MU yang berterusan, bertambah ni'mat iman , usia dan kesehatan yang semakin membawa taat , anak keturunan yang soleh mendirikan shalat, serta rizki yang berkah tercukupi ..

Ya Ilahi Rabbi , 
Kami memohon karuniakan kami takdir yang baik kepada kami.

Ya Allah perkenankan segala permohonan kami, mustajabkanlah doa kami, selesaikanlah segala masalah kami, bayarkanlah segala hutang kami, sembuhkanlah segala penyakit kami, kuatkanlah segala kelemahan kami, sempurnakan segala kekurangan kami, tunaikan hajat-hajat kami, berkatilah anak cucu kami, jayakanlah usaha dan perniagaan kami, satukanlah hati-hati kami, menangkanlah perjuangan kami dengan berkat Nabi kami Nabi Muhammad saw dan Ahl Baytnya, serta dengan rahmat Al-Quran al-kareem dan dengan berkat amalan kami yang paling ikhlas untuk MU ... Wahai Allah Pemilik Segala Karunia .