Ceritakan pengalaman PAHIT di asrama

, , 11 comments

hari ni sha ada class jam 8 awal bangun kan? hehe..so hari nak buat satu segmen la konon2 nya..pasal pengalaman pahit di asrama..kot..kot..ada yang menyeramkan..ada yang mengeri kan..dan seangakatan dengannya..hehe..

apa yang perlu dibuat just simple..komen sahaja pada entry ni..cerita melalut pasal pengalaman korang..dan sha akan publish pengalaman korang dan pilih yang terbaik akan sha review blognya :D

11 comments:

  1. pengalaman kaka masa tingkatan 4 dulu sekolah di teknik... semangat mo tinggal di asrama.. dah beli barang-barang utk tinggal di asrama.. sudah tinggal di asrama, nda sampai 2 hari sudah keluar balik sebab malam tu nampak benda seram.. keteguran lagi tu... aduhai...

    ReplyDelete
  2. wah pengalaman pahit masa di asrama ?...masa sekolah mama xddk di asrama..masa sambung belajar ada laa ddk asrama....tak pahit tapi seram..boleh tak?...ehe....bila kawan sebelah almari mama dakwa hilang duit..jenuh satu hostel buat sportcheck....sorang-sorang kena soal jawab..leceh btol..at last....tukang sapu yang dikesan mencuri..tau.....itulah pasal..letak duit bersepah...mana tukang sapu tu tak terliur..eheh...yang seram bila pelajar lelaki buat pocong sendiri,..at last ada sungguh suara mengilai tengah-tengah malam...huuuh...seram....

    ReplyDelete
  3. xder la sha pengalaman pahit kt asrama hehe

    ReplyDelete
  4. pengalaman pahit ek? ade ade.masa tu ayu study kat kolej matrikulasi penang.ade satu hari tu masa nak pegi kelas pagi2 tibe2 tgk semua kasot ayu hilang.sepasang pon xde langsung.even selipar jamban pon hilang.memang nak menangis dah la.camne nak pegi kelas kan.at last dpt tahu rupe rupenye roomate ayu sembunyikkan semua kasot ayu sebab nak suprisekan ayu for my birthday.memang cuak gile time tuh.tp pahit pahit pon ade manisnye.rindu ex-roomate ayu ! :)

    ReplyDelete
  5. Pengalaman paling pahit kat asrama bila bilik akak dimasuki monyet..ni semua sebab my roommate lupa nak tutup tingkap.. So bila akak balik dari kuliah, tengok semua barang2 espclly makanan dah bersepah..memang tension sangat sebab dah la penat time balik tu. Ingat nak rehat, tapi balik kena kemas bilik yang dah bersepah tahap gaban..yg x menahannya, monyet tu siap kencing lagi kat bilik kami..memang sambil cuci sambil hujan air mata la jawabnya..huuuuuuuhuuuuuhuuu..

    ReplyDelete
  6. Pengalaman asrama? Hazy form 4. (sains muar) . pengalaman yang paling memalukan= kieorang ada training basketball masa riadah. masatu lepas hujan. syok2 tengah main, hazy tergelincir ... masa tu ramai gila orang kat court terutama senior. habis kena gelak satu hari. sejak haritu, nampak je senior basketball, hazy lari =)

    ReplyDelete
  7. pengalaman saya ialah bila saya melihat pasangan gay sedang berciuman..pergh.. tu pengalaman pahit dan mengerikan

    ReplyDelete
  8. wahh rjin sha wat sgmen..pnglmn pahit?meh nak cita..hehe
    pengalaman ni ayu alami sndri..time tu ayu tido dorm member nthla kenapa trgerak nk tido blk lain..nk dijadikan cerita 1 bngunan tu kna pukau..semua tido tak sedar apa.boleh katakan semua blk kena msuk pncri kecuali blk yg ayu tdo..myb dorang tak sempat msuk..kesian snior byk jgk yg hilang duit..nsb xda yg kena raba tau mklumlah dok asrama prmpn lak tu msti pkai pn fhm2 jalakan ..hehe..klu kna pn xsdar dh..mmg kecoh kes ni siap g blai polis lg..last2 xdpt pn pncri tu siap ada yg g tgk bomoh..hehe

    ReplyDelete
  9. hai sha...

    myna duduk asrama pun time exam SPM..itu pun sebab banjir.. hari² lain, myna ulang alik dari rumah ke sekolah... hihihi

    ReplyDelete
  10. Haha, bnyk memori time zaman duk asrama ni. Antaranya, sy dgn Nana pernah kena ikat d tiang gara2 awal 5 minit masuk asrama time prep malam. Gara2 x mau berebut dgn budak lain, dgn machonya kami selamba masuk asrama. Bila warden buat checking, kami pun 'ketahuan'. Dendanya, kena ikat d tiang. Aiyoo! Pernah juga kena suruh lari keliling skola gara2 kuar lambat dr asrama. Dendanya lari keliling skola lepas perhimpunan pagi sambil nyanyi lagu semboyan. Fuhhhyooo, terus semangat patriotik meresap dlm diri.

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)