31 December 2012

Cara nak letak iklan says dan churp2 di setiap entry

hye korang..hari ni sha nak share satu tutorial yang sha cari kod sendiri :) so siapa2 ahli says dan churp2 tu bolehlah follow tuto ni sebab kalau nak tukar iklan tu disetiap entry, iklan yang lama orang klik tak ka kita yang rugi :P
 Dashboard > Template > Edit Template > Tick
Ctrl + F  <a expr:href='data:post.url + &quot;#more&quot;' expr:title='data:post.title'><data:post.jumpText/></a>
 Copy Kod ini
<div style='background: url(url background)repeat; border-bottom: 2px solid #F5A9BC; border-top: 2px solid #F5A9BC; border-left: 0px solid #F5A9BC;border-right: 0px solid #F5A9BC; font:16px Century gothic; padding-bottom: 6px; padding-top: 6px; padding-left: 4px;padding-right: 6px; text-align: center; width: 100%;'> Tajuk </div>
<center><br><url icon'/><a href='link iklan'><b>Ayat menarik korang</b></a></br>


paste atas kod yang korang cari tadi atau paste atas kod nuffnang korang lagi senang heheh

preview dan save :) jangan lupa gtau sha !! sebab sha nak tengok dan cubit skit hehe

Note : kena tukar juga selalu tau takut link dah expired !!

8 comments:

  1. lau kt add a gadget cmne ea?sebb edit html susah sikit,nak kena tkr link dye

    ReplyDelete
  2. owh macam tu ka.. hehehehe.. (^_^)

    ReplyDelete
  3. nak kena tukar2 link yang malas tu..heheh

    ReplyDelete
  4. pernah ader dulu tapi skg dah buang..hihiii

    ReplyDelete
  5. dulu selalu gak share iklan2 says dan cc..skrg malas betul la..

    ReplyDelete
  6. sha,hee..nana folow cara sha tadi..tapi tak jadi...try n error baru boleh:)

    maybe sha silap letak contoh kot pada gambar tu....ke nana yg tak paham...huuu

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)