31 December 2012

Cara nak letak iklan says dan churp2 di setiap entry

hye korang..hari ni sha nak share satu tutorial yang sha cari kod sendiri :) so siapa2 ahli says dan churp2 tu bolehlah follow tuto ni sebab kalau nak tukar iklan tu disetiap entry, iklan yang lama orang klik tak ka kita yang rugi :P
 Dashboard > Template > Edit Template > Tick
Ctrl + F  <a expr:href='data:post.url + &quot;#more&quot;' expr:title='data:post.title'><data:post.jumpText/></a>
 Copy Kod ini
<div style='background: url(url background)repeat; border-bottom: 2px solid #F5A9BC; border-top: 2px solid #F5A9BC; border-left: 0px solid #F5A9BC;border-right: 0px solid #F5A9BC; font:16px Century gothic; padding-bottom: 6px; padding-top: 6px; padding-left: 4px;padding-right: 6px; text-align: center; width: 100%;'> Tajuk </div>
<center><br><url icon'/><a href='link iklan'><b>Ayat menarik korang</b></a></br>


paste atas kod yang korang cari tadi atau paste atas kod nuffnang korang lagi senang heheh

preview dan save :) jangan lupa gtau sha !! sebab sha nak tengok dan cubit skit hehe

Note : kena tukar juga selalu tau takut link dah expired !!
Post a Comment