Saturday, November 24

Post a Comment Hilang


Tengah asyik godek code tiba-tiba post a comment link hilang..err tak ka korang celaru? mesti tidur tak lena mandi tak basah kan..kan..betul tak? sebab dok fikir mana button nak tekan bila orang lain nak komen..

Tenang..tenang..sha ada cara untuk menimbulkan button lain..insyallah mesti berjaya punya..sha ambil masa 2 hari tau cari benda ni..alhamdulilah setelah burung atas kepala dok lari-lari akhirnya Allah bagi idea cara nak selesaikannya..

First of all korang kena tukarkan setting comment kepada popup window

Dashboard > Template > Edit HTML > Tick 
ctrl + F3  -->  <h4><data:post.commentLabelFull/>:</h4> enter 2x


Copy code bawah ni 

v
v

<center><b:if cond='data:post.allowComments'>
<a class='comment-bubble' expr:href='data:post.addCommentUrl' expr:onclick='data:post.addCommentOnclick'><data:post.numComments/><span style='font-size:16px'> orang telah komen..sila klik untuk komen</span></a>
</b:if></center>

Paste pada bahagian bawah kod yang korang cari tadi -->


Kemudian preview..then save..

dah faham kan..sila lah komen ya..credit to usaha sha sendiri yang rajin mengodek code :]

4 comments:

  1. assalamualaikum sha....nasib baik pandai nak buat mcm mana...:)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

 

Pemilik Blog ♥

Teman Seperjuangan ♥

Tabung ♥

Blog Archive

Copyright © ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪ | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes - Published By Gooyaabi Templates | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com