Cara nak hilangkan Virus Malware - ♪ ♫ opZZpinky ♫ ♪

Breaking

Home Top Ad

Post Top Ad

November 16, 2012

Cara nak hilangkan Virus Malware



malware

Cepat..cepat..tolong kak Riena blog dia kena serang..hehe..kak riena jangan risau ya..insyallah lepas buat tutorial ni..blog akak takda lagi malware..or underware hehe..

2

korang akan jumpa benda ni sebelum masuk blog..kalau korang proceed means blog anda bakal terkena virus..hati-hati tau..

jom ikut tutorial ini
  1. Dasboard  >  Design  >  Edit HTML  >  Tick Expand Widget Templete
  2. Cari nama virus contoh code nikbir09.ws  nama lain bg virus yg timbul mcm kt atas tu 
  3. Dah jumpa delete kod nie  <script src="http://nikbir09.ws/.js" type="text/javascript"></script>
  4. Tukarkan dengan kod nie <script src='http://sites.google.com/.js' type='text/javascript'/></script>
  5. Then save .

Credit to : Leeya

10 comments:

  1. terima kasih Sha... sayang sha ketat2... patut la tiada pengunjung di blog kaka dalam beberapa hari... huhuhu sedih

    ReplyDelete
  2. baru sedar, nas pun terkena --' tengkiu sis :)

    ReplyDelete
  3. tq sha...bg tip...mama mmg takut sangat kalau kena virus..minta dijauhkan....ada yg cerita kalau kita gn gogle chrome mmg akan kena...nasib baik mama gn mozilla saja...

    ReplyDelete
  4. hari tu ada jupe kat blog sapa ntah lupa nama...
    terus pangkah...

    ReplyDelete
  5. tenq dik..share..nti ceq...hihi

    insyaAllah if free ciksu join GA yer..

    nway,
    singgah sini ada sesuatu utk kamu
    http://lobaksusue.blogspot.com/2012/11/i-love-u-ols.html

    ReplyDelete
  6. tq sha:)senang nanti2 kalau kena,boleh rujuk sini,heee...

    ReplyDelete
  7. mesti ramai yang suka entri ni..termasuk mama :)

    yeay..thanks dik :)

    ReplyDelete
  8. aritu kecohhhh pasal ni. huhu. nasib baik ade org bagitahu. :)

    ReplyDelete
  9. tima kasih share pasal ni..at least klu kena ada juga panduan nk buat cm mn

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Post Bottom Ad